Spora przesyłka od Bosmana - ponad dwadzieścia wzorów etykiet (po kilka sztuk) + cztery wzory wafli z CP. Podziękowania dla marketingowców za Szczecina .
Dalekosiężny
Obserwator
Obiektów
Dynamicznie
Epatujących
Ciekawymi
Koncepcjami
Korzystając z pięknej jesiennej pogody wybrałem się rowerkiem do Bojanowa. Zostałem tam miło przyjęty, otrzymałem etykietki które czekają na takich jak my w szafie. Niestety wafli nie mieli, w knajpkach są już dawno niedostępne. Myślałem że może u nich coś jeszcze będzie a tu klapa. Na pytanie czy można obejrzeć browar i proces technologiczny, pani technolog grzecznie mi odmówiła uzasadniając to tym że mają technologię otwartą i ze względów higienicznych nikogo postronnego tam nie wpuszczają.
Mimo to, za miłe przyjęcie Dziękuję.
"Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne Moja strona www w początkowym okresie budowy
Kolejny rok na finiszu, trzeba zatem zaanonsować rokroczną Ankietę Kolekcjonerów Podstawek.
Formularze będą gotowe pod koniec miesiąca, ale już warto zabrać się za układanie oraz liczenie kolekcji. ...
Funkcjonujący od 2017 roku browarek umiejscowiono w starych magazynach kolejowych z czerwonej cegły. Z głównego dworca kolejowego kierujemy się równolegle do torów w kierunku wschodnim przez Kurt Schumacher Straße, przechodzimy mostem przez Gerę i dalej prosto brukowaną ulicą przez tereny...
Rok zbliża się do końca, zatem informuję o nadchodzącej ankiecie kolekcjonerów podstawek.
Formularze i konkrety pojawią się niedługo, a wszyscy chętni już teraz niech zabierają się do układania kolekcji.
Trochę tu ostatnio ciszej. Nie zmienia to faktu, że rok się kończy więc czas szykować ankietę podstawek.
Mimo okrągłego jubileuszu nie planuję żadnych ogromnych zmian. Formularze i konkrety pojawią się niedługo, a wszyscy chętni mogą już teraz, zabierać się do liczenia i porządkowania...
Comment