Witam ,
Ja ostatnio dostałem przesyłke z Brovarni Gdańsk (nowe etykiety i nowa podstawka),dostałem także odpowiedź z Hausta,Kormoran zawsze odpowiada,oczywiście wysyłałem koperte zwrotna ze znaczkiem.Czekam jeszcze na wiele przesyłek -jestem cierpliwy.
W kwietniu wysłałem do browaru Rakszawa list z kopertą zwrotna i prośbą o kapsle.
Dzisiaj po ponad 7 miesiącach otrzymałem przesyłkę. Już dawno straciłem nadzieję,a tu proszę takie zaskoczenie.
Po podobnym okresie oczekiwania otrzymałem dzisiaj przesyłkę z Van Pura, obfitą w kapsle, także te eksportowe. Dzięki !!!
Mam pytanie do tych kolekcjonerów którzy pisali o artykuły birofilistyczne do browarów KP: pisaliście/wysyłaliście koperty zwrotne na adres centrali zamieszczony na kontretykietach czy na adres konkretnego Browaru, np Bosmana? Podobna sytuacja jest z Ciechanem, nie wiem bardzo czy zwrócić się do adresu z kontry czy bezpośrednio do browaru na Kilińskiego.
W odpowiedzi na mojego maila do browarmii w sprawie nowych wafli, dostałem odpowiedz typu "proszę przesłać kopertę z naklejonymi znaczkami". Już nie chciałem zawracać im gitary pytaniami, na jaki adres mam to wysłać i w końcu zdecydowałem się na adres samego lokalu. Zobaczymy co z tego będzie
Napisałem maila do Bosmana czy byłaby szansa wysyłki etykiet obecnych i ewentualnie ciut wcześniejszych po nadesłaniu koperty zwrotnej ze znaczkami, to odpisali, że wysyłek gadżetów nie prowadzą, a jedynie dodają je do wielopaków i rozdają na imprezach promocyjnych. Super, jakby tylko Bosman był u mnie w sklepie to bym go sobie odlepił i żadnych materiałów promocyjnych nie potrzebował...
podejście co poniektórych polskich browarów do tematu kolekcjonerstwa zwala z nóg... A tak nawiasem mówiąc, to jeszcze nie widziałem, żeby do jakiegokolwiek wielopaka dodawano etykiety
A jak już jesteśmy przy przychylności browarów w naszym kraju, to w poniedziałek dostałem paczkę od browArmii a w niej 10 najnowszych podstawek! Wcześniej wysłany list z kopertą zwrotną
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Dariobeer
Dzisiaj otrzymalem:
Browar Kormoran-2 zestawy etykiet,2 podstawki,2 kapsle Browar Tychy-koszulkę w ramach przeprosin (zepsute piwo pszeniczne)
Nawiązując do tych przeprosin, kolega coś mi opowiadał, jak rzekomo znalazł plastikową rurkę w butelce Ciechana. W ramach przeprosin otrzymał karton piwa. Ile w tym prawdy - nie wiem.
Comment