Napisałem do browaru KIPER odnośnie podstawek które ostatnio wypuścili , niestety potwierdzili odczytanie wiadomosci i przez ostatnie trzy tygodnie "echo" odpowiedzi.
Niestety wg. mnie przychylność naszych browarów w stosunku do birofili jest coraz słabsza. Podobnie jest z innymi browarami np. Lech czy Brovaria
Nawet można zauważyć na forum , że wszyscy koledzy birofile piszą podziękowania za przysłane etykiety i kapsle !!!! Browary maja tego na tony !!!!
Dlaczego browary nie chętnie przesyłaja podstawki ?
Dzwoniłem parę miesięcy temu do Czarnkowa , odpowiedź była nastepujaca:
"przykro nam ale nie mamy czasu zajmować sie wysyłaniem podstawek"
zaproponowałem koperte zwrotną "przykro mi ale nie ma mowy " a na następne
moje pytanie "czy mogę sam przyjechać i dostać lub kupić podstawki"
odpowiedź brzmiała "nie" i została odłożona słuchawka !!!
W Kormoranie tak samo - gosc ma w szufladzie biurka karton etykiet i worek kapsli i do tego 2 takie same podstawki. Mam wrażenie, że niektóre przynajmniej browary wafli nawet nie dostają tylko od razu z drukarni każą dostarczyć do hurtowni
Witam.
Jestem początkującym kolekcjonerem wafelków. Chciałem się od was dowiedziec szanowni forumowicze jak sprawa przedstawia się z wysyłką tych cudeniek przez Grupę Żywiec oraz KP. Czy owe grupy producenckie robią jakieś problemy w wysyłce podstawek czy raczej są przychylnie nastawieni do kolekcjonerów?
Ile najczęściej wafelków można dostać w kopertce itp.?
Pozdrawiam serdecznie czekając z niecierpliwością na odpowiedź.
Napisałem do browaru KIPER odnośnie podstawek które ostatnio wypuścili , niestety potwierdzili odczytanie wiadomosci i przez ostatnie trzy tygodnie "echo" odpowiedzi.
A mnie Kiper przysłał nawetdwa listy a w każdym z nich podstawka (myślę, że nie nowa bo z napisem 2000). Podstawka mnie nie interesuję, więc... cd na PW
Oprócz podstawek 10 wzorów po 2 szt
Matymatycznie przychylnośc polskich browarów oceniam na 57%
Koniec roku to dobry czas na podsumawania!
I je podsumuję ostatni kwartał. Pod koniec września wysłałem list z prośbą o etykiety, z załączoną kopertą zwrotną ze znaczkiem, do 14 polskich browarów. Oto moi adresaci (tłustym drukiem te browary które odpowiedziały):
Regina
Amber Bytów
Ciechanów Imielin Jabłonowo Kielce Konstancin
Koszalin
Strzelec Lwówek Piotrków Trybunalski Poznań-KP
Van Pur
Powyzsza skuteczność pozwala mi ocenić przychylność polskich browarów na 57 %
Tym którzy odpisali dziękuję za życzliwość, tym którzy nie także.
Zdowie wszystkich
Dzis 5 przesyłek. Na moją prośbę o etykiety odpowiedziały nastepujace browary:
ROMUS 12 wzorów po 2 sztuki
ŻNIN 7 wzorów
EDI 4 wzory po 3 sztuki
GRYBÓW 7 wzorów po 2 sztuki
ZDUŃSKA WOLA 9 wzorów po kilka sztuk
Ach jak miło sie robi w duszy przy otwieraniu tak zawalonej skrzynki.
Wszystkim w/w browarom serdecznie dziękuję.
ciekawostkę do tematu. W czasach, gdy nie było jeszcze konkurencji bywało i tak ->patrz na "załączonym" obrazku. Niestety reultatu listu nie znam.
Zbieramporcelanki składów z Pomorza; kapsle dziewicze Carlsberga (cały świat) oraz powojenne zdjęcia i pocztówki Słupska Szukam e-materiałów (zdjęć, skanów fantów i artykułów) nt. składów i rozlewni obecnej i dawnej RP z okresu pw-ppf do strony na facebooku BEZ LOGOWANIA: https://www.facebook.com/SkladyRozlewniePiwa
Comment