Napisałem do browaru KIPER odnośnie podstawek które ostatnio wypuścili , niestety potwierdzili odczytanie wiadomosci i przez ostatnie trzy tygodnie "echo" odpowiedzi.
Niestety wg. mnie przychylność naszych browarów w stosunku do birofili jest coraz słabsza. Podobnie jest z innymi browarami np. Lech czy Brovaria
Nawet można zauważyć na forum , że wszyscy koledzy birofile piszą podziękowania za przysłane etykiety i kapsle !!!! Browary maja tego na tony !!!!
Dlaczego browary nie chętnie przesyłaja podstawki ?
Dzwoniłem parę miesięcy temu do Czarnkowa , odpowiedź była nastepujaca:
"przykro nam ale nie mamy czasu zajmować sie wysyłaniem podstawek"
zaproponowałem koperte zwrotną "przykro mi ale nie ma mowy " a na następne
moje pytanie "czy mogę sam przyjechać i dostać lub kupić podstawki"
odpowiedź brzmiała "nie" i została odłożona słuchawka !!!
W Kormoranie tak samo - gosc ma w szufladzie biurka karton etykiet i worek kapsli i do tego 2 takie same podstawki. Mam wrażenie, że niektóre przynajmniej browary wafli nawet nie dostają tylko od razu z drukarni każą dostarczyć do hurtowni
Witam.
Jestem początkującym kolekcjonerem wafelków. Chciałem się od was dowiedziec szanowni forumowicze jak sprawa przedstawia się z wysyłką tych cudeniek przez Grupę Żywiec oraz KP. Czy owe grupy producenckie robią jakieś problemy w wysyłce podstawek czy raczej są przychylnie nastawieni do kolekcjonerów?
Ile najczęściej wafelków można dostać w kopertce itp.?
Pozdrawiam serdecznie czekając z niecierpliwością na odpowiedź.
Napisałem do browaru KIPER odnośnie podstawek które ostatnio wypuścili , niestety potwierdzili odczytanie wiadomosci i przez ostatnie trzy tygodnie "echo" odpowiedzi.
A mnie Kiper przysłał nawetdwa listy a w każdym z nich podstawka (myślę, że nie nowa bo z napisem 2000). Podstawka mnie nie interesuję, więc... cd na PW
Oprócz podstawek 10 wzorów po 2 szt
Matymatycznie przychylnośc polskich browarów oceniam na 57%
Koniec roku to dobry czas na podsumawania!
I je podsumuję ostatni kwartał. Pod koniec września wysłałem list z prośbą o etykiety, z załączoną kopertą zwrotną ze znaczkiem, do 14 polskich browarów. Oto moi adresaci (tłustym drukiem te browary które odpowiedziały):
Regina
Amber Bytów
Ciechanów Imielin Jabłonowo Kielce Konstancin
Koszalin
Strzelec Lwówek Piotrków Trybunalski Poznań-KP
Van Pur
Powyzsza skuteczność pozwala mi ocenić przychylność polskich browarów na 57 %
Tym którzy odpisali dziękuję za życzliwość, tym którzy nie także.
Zdowie wszystkich
Dzis 5 przesyłek. Na moją prośbę o etykiety odpowiedziały nastepujace browary:
ROMUS 12 wzorów po 2 sztuki
ŻNIN 7 wzorów
EDI 4 wzory po 3 sztuki
GRYBÓW 7 wzorów po 2 sztuki
ZDUŃSKA WOLA 9 wzorów po kilka sztuk
Ach jak miło sie robi w duszy przy otwieraniu tak zawalonej skrzynki.
Wszystkim w/w browarom serdecznie dziękuję.
ciekawostkę do tematu. W czasach, gdy nie było jeszcze konkurencji bywało i tak ->patrz na "załączonym" obrazku. Niestety reultatu listu nie znam.
Zbieramporcelanki składów z Pomorza; kapsle dziewicze Carlsberga (cały świat) oraz powojenne zdjęcia i pocztówki Słupska Szukam e-materiałów (zdjęć, skanów fantów i artykułów) nt. składów i rozlewni obecnej i dawnej RP z okresu pw-ppf do strony na facebooku BEZ LOGOWANIA: https://www.facebook.com/SkladyRozlewniePiwa
Kolejny rok na finiszu, trzeba zatem zaanonsować rokroczną Ankietę Kolekcjonerów Podstawek.
Formularze będą gotowe pod koniec miesiąca, ale już warto zabrać się za układanie oraz liczenie kolekcji. ...
Funkcjonujący od 2017 roku browarek umiejscowiono w starych magazynach kolejowych z czerwonej cegły. Z głównego dworca kolejowego kierujemy się równolegle do torów w kierunku wschodnim przez Kurt Schumacher Straße, przechodzimy mostem przez Gerę i dalej prosto brukowaną ulicą przez tereny...
Rok zbliża się do końca, zatem informuję o nadchodzącej ankiecie kolekcjonerów podstawek.
Formularze i konkrety pojawią się niedługo, a wszyscy chętni już teraz niech zabierają się do układania kolekcji.
Trochę tu ostatnio ciszej. Nie zmienia to faktu, że rok się kończy więc czas szykować ankietę podstawek.
Mimo okrągłego jubileuszu nie planuję żadnych ogromnych zmian. Formularze i konkrety pojawią się niedługo, a wszyscy chętni mogą już teraz, zabierać się do liczenia i porządkowania...
Comment