Co Ty napisałeś w tych listach że dostałeś tyle odpowiedzi? Ja swojego czasu wysłałem listy do wszystkich browarów w Polsce z prośbą o etykiety ale odpisało tylko kilka.
Do każdego listu dolączylem swoje zdjęcie i jak ktoś na nie patrzy, to się lituje nad biedakiem
Browar Olsztyn i Jurand proszą o koperty dziś im wysyłąm)
Ciekaw jestem odzewu. Na zapytanie mailem oba Olsztyńskie browary (Jurand i Kormoran) odpowiedzialy natychmiast i prosily o kopertę zwrotną. Wyslalem 2.01.06. Jurand odpowiedzial, Kormoran nie. Ale wciąz czekam.
Zdowie Juranda i Kormorana
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bombadil13
Ciekaw jestem odzewu. Na zapytanie mailem oba Olsztyńskie browary (Jurand i Kormoran) odpowiedzialy natychmiast i prosily o kopertę zwrotną. Wyslalem 2.01.06. Jurand odpowiedzial, Kormoran nie. Ale wciąz czekam.
Zdowie Juranda i Kormorana
Cierpliwości Kolego Miła Pani z Kormorana powiadomiła, że niedługo wysyłają
(wiele browarów wysyła etykiety "hurtowo" do kolekcjonerów).
Ostatnia zmiana dokonana przez Jaroslav; 2006-02-03, 10:34.
Dzis otrzymałem list z ROYAL UNIBREW POLSKA a w nim 11 etykiet min. z Jedrzejowa, Koszalina, Poznania, Krakowa. Ja juz się w tym gubię. Co, gdzie, jak i kiedy? Chyba tylko becik to okiełznał
Unibrew > wielkie dzieki
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jaroslav
Cierpliwości Kolego Miła Pani z Kormorana powiadomiła, że niedługo wysyłają
(wiele browarów wysyła etykiety "hurtowo" do kolekcjonerów).
Przesyłka przyszła szybciej niż się spodziewałem.
Dziś nad ranem w skrzynce list z wieloma wzorami
z Browaru Kormoran (kazdy po parę sztuk).
Zdrowie olsztyńskich browarów, za to że ich
przesyłki są naprawdę monstrualnych roz-
miarów.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jaroslav
Dziś nad ranem w skrzynce list z wieloma wzorami
z Browaru Kormoran (kazdy po parę sztuk).
Zdrowie olsztyńskich browarów, za to że ich przesyłki są naprawdę monstrualnych rozmiarów.
I ja sie doczekałem przesyłki z browaru KORMORAN i potwierdzam wszystko co wyzej napisane.
Wielkie dzięki
Dzisiaj otrzymałem przesyłkę z Carlsberga w, której są etykiety oraz podstawki. Niestety po drodze koperta wpadła w łapy jakiegoś miłośnika przywłaszczania sobie cudzych rzeczy. Ładnie rozpruta koperta z dwóch stron, widać, że jakiś nożyk poszedł w ruch. Oczywiście zafoliowano mi to i napisano ,że przesyłka już nadeszła rozwalona.
Dla polskiego Carlsberga podziękowania.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika baklazanek
Niestety po drodze koperta wpadła w łapy jakiegoś miłośnika przywłaszczania sobie cudzych rzeczy. Ładnie rozpruta koperta z dwóch stron, widać, że jakiś nożyk poszedł w ruch. Oczywiście zafoliowano mi to i napisano ,że przesyłka już nadeszła rozwalona.
Mnie zdarza sie to nader często. Mniej wiecej co trzecia koperta jest w ten sposób rozdarta i oprawiona w folię (szczególnie te z zagranicy).
Czy ma ktoś może na to sposób?
Kolejny rok na finiszu, trzeba zatem zaanonsować rokroczną Ankietę Kolekcjonerów Podstawek.
Formularze będą gotowe pod koniec miesiąca, ale już warto zabrać się za układanie oraz liczenie kolekcji. ...
Funkcjonujący od 2017 roku browarek umiejscowiono w starych magazynach kolejowych z czerwonej cegły. Z głównego dworca kolejowego kierujemy się równolegle do torów w kierunku wschodnim przez Kurt Schumacher Straße, przechodzimy mostem przez Gerę i dalej prosto brukowaną ulicą przez tereny...
Rok zbliża się do końca, zatem informuję o nadchodzącej ankiecie kolekcjonerów podstawek.
Formularze i konkrety pojawią się niedługo, a wszyscy chętni już teraz niech zabierają się do układania kolekcji.
Trochę tu ostatnio ciszej. Nie zmienia to faktu, że rok się kończy więc czas szykować ankietę podstawek.
Mimo okrągłego jubileuszu nie planuję żadnych ogromnych zmian. Formularze i konkrety pojawią się niedługo, a wszyscy chętni mogą już teraz, zabierać się do liczenia i porządkowania...
Comment