najnowsza podstawka

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kangurpl
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.03
    • 2660

najnowsza podstawka

W zasadzie jest to propozycja dla wstawiających nowe podstawki w dziale kolekcjonerstwo, aby zrezygnować z takich opisów.
    Rozumiem, że każdy się chce pochwalić: "mam najnowszą podstawkę browaru xxxx".
    Ale naprawdę śmiesznie się czyta takie opisy po kilku latach.
    Oglądam sobie podstawki dodane np. w 2003 roku i wpis "najnowsza podstawka"
    Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
    "W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."

"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"
  • bogdan21
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2003.02
    • 187

No i tutaj muszę Cię poprzeć Lepiej napisać rok wydania i krótki opis (wyiary, co przedstawia skan), często właśnie takich opisów brakuje.
    - BogdanNiemczyk.friko.pl - ponad 1500 polskich podstawek :)

Comment

• kalifat
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.10
      • 1168

i każdy inny opis bez sensu

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kangurpl
      W zasadzie jest to propozycja dla wstawiających nowe podstawki w dziale kolekcjonerstwo, aby zrezygnować z takich opisów.
      Rozumiem, że każdy się chce pochwalić: "mam najnowszą podstawkę browaru xxxx".
      Ale naprawdę śmiesznie się czyta takie opisy po kilku latach.
      Oglądam sobie podstawki dodane np. w 2003 roku i wpis "najnowsza podstawka"
      Popieram w całej rozciągłości KanguraPL.
      Nie tylko pisanie "najnowszy wzór" ale i "kolejna/ostania z serii" jest bez sensu. Po pierwsze sprawia, że przeglądanie nowo dodanych "serii" jest dłuższe. Często podstawki czy etykiety różnią się jedynie jakimś napisem. Warto to zaakcentować w opisie.

Nie chcę nikogo się czepiać, ale przytoczę przykład z podstawek Krajana (stan na 17.XI.2005r - bo kiedyś może to się zmieni i przykład bedzie bez sensu)

1. zamieszczony opis dla podstawki nr 26303 brzmi coś trzeba napisać - a przecież wystarczy skorzystać z ... tekstu na podstawce "Ten sam kraj, Ten sam język Te same pragnienia"

2. kolejny opis to kolejny podstawek z serii - a przecież wystarczyło dodać "Tak niewiele nas dzieli, a tak wiele łączy"

A może w ogóle warto doczepić do działu Kolekcjonerstwo jakiś informator np. "Zasady opisywania kolektybiliów", tak na przyszłość, coby Becik miał mniej pracy przy odkręcaniu tych opisów
      bla bla bla

Comment

• ART
        mAD'MINd
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2001.02
        • 23964

chciałbym nawrócić wszystkich dodawaczy ale wiem że to jest niemożliwe...
        - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
        - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
        - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• TomX
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2004.09
          • 1035

Pomysł Kalifata wydaje mi się całkiem niezły, na przykład nad polem "opis" w formularzu dodawanie nowych wzorów dodać kilka zdań w stylu: Podaj wymiary to to i to podstawki". W szklankach czy kuflach cos takiego [o pojemności] jest, i sie sprawdza.

Comment

Przetwarzanie...
          X