twoj sposob...
Jak przechowywać podstawki?
Collapse
X
-
Jak przechowywać podstawki?
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak -
Moim zdaniem najlepszy sposób na przechowywanie wafli to trzymanie ich na stole pod kuflem pełnym piwa.Dowiedz się więcej o piwie - www.piwoznawcy.pl
Kursy, szkolenia, raporty sensoryczne.Comment
-
Otoz mylicie sie sa specjalne klasery na podstawki. Jako pierwszy wydal takie niemiecki klub kolekcjonerow BDM z tego co pamietam to kosztuje 60 DM i wchodzi do niego 200 podstawek. kazda kolejna koszulka foliowa na 4 lub 6 podstawek do kolejne 2 DM
<b>Ceny moga byc pomylone bo pisze z glowy a nie z cennika klubu</b>
Istnieja juz rowniez polskie odpowiedniki tych albumow na podstawki.
Jedyna wada tych albumow to poza cena wielki problem co zrobic z podstawkami, ktore sa nieszablonowe i posiadaja inny wykrojnik
Comment
-
Originally posted by beny
Otoz mylicie sie sa specjalne klasery na podstawki. Jako pierwszy wydal takie niemiecki klub kolekcjonerow BDM z tego co pamietam to kosztuje 60 DM i wchodzi do niego 200 podstawek. kazda kolejna koszulka foliowa na 4 lub 6 podstawek do kolejne 2 DM
<b>Ceny moga byc pomylone bo pisze z glowy a nie z cennika klubu</b>
Istnieja juz rowniez polskie odpowiedniki tych albumow na podstawki.
Jedyna wada tych albumow to poza cena wielki problem co zrobic z podstawkami, ktore sa nieszablonowe i posiadaja inny wykrojnik
ja osobiscie kiedys zbieralem wafle i jeszcze mam okolo 1000 stuk do wymiany na kapsle-glöwnie serie i stosowalem segregatory A-4 i wkladki foliowe na dokumenty-100 st mozna czasem kupic za 7 DM i zgrzewarka do foli robilem kieszonki na wafle w zaleznosci jakie potrzebowalem-na jednej stronie miesci sie 6-8 wafli i sa widoczne z dwöch stronComment
-
Ja z częścią zbioru poradziłem sobie w ten sposób, że zrobiłem sam koszulki na 6 podstawek. Mozna to zrobić albo z laminatu, ale on jest raczej drogi lub z gotowych koszulek. Cały problem polega na odpowiednim pozgrzewaniu folii. No ale trzeba mieć zgrzewarke.Comment
-
Co do mnie to czesc podstawek (te na wymiane) mam w koszulkach robionych "na wymiar" zgrzewarka
natomiast na scianach mojego pokoju wisi 8 ram formatu A0 z podstawkami - 2 kazdego typu jako awers i rewers
na zielonym tle wyglaja rewelacyjnie
taie ramy mozna dostac w Agencji Mienia Wojskowego - to sa ramy do medali, wykonane porzadnie wiec polecam je kazdemu kto chcialby "przyozdobic" sciany swojego mieszkankaComment
-
jaki jest koszt takiego rozwiązania?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Ja znalazłem inny sposób - koszulki A4 na zdjęcia formatu 10X15.
W jednej idealnie się mieszczą 4 podstawki kwadratowe oraz owalne. Są trwałe, przede wszystkim grubsze niż te powszechnie używane, na dokumenty.
Pewien problem jest z dużymi podstawkami - bywają też koszulki na 3 zdjęcia 10 x 15. Koszulki są trudno dostępne - ja kupuję w Office Depot.Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)Comment
-
10 sztuk (na 40 wafli) kosztuje niecałą dychęNie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)Comment
-
Originally posted by celt_birofil
10 sztuk (na 40 wafli) kosztuje niecałą dychę
Widzę, że też kolekcjonujesz podstawki )) Ja osobiście nie zbieram ich w sposób jaki czyni to wiekszość osób. Ja do swoich mam stosunek uczuciowy )), mam np. podstawkę staropramena z knajpy U Bonaparta w Pradze albo od sv Tomasza. Osobiście nie wymiśliłem sposobu ich przechowywania. Po prostu trzymam je ładnie poukładane w szufladkachComment
-
Wiecie co -U mnie najlepszym sposobem pokazania podstawek jest to jak ktos do mnie jest zaproszony i pijemy sobie piwko to dla kazdego nastepnego wyciagam nowa podstawke i klade na nia butelke albo szklanke -wiekszosc ludzi zo zauwaza i pyta z kad mam cos takiego.ze wzgledu na to ze tego nie zbieram a pomimo to posiadam ponad 1000 st wybör jest olbrzymi i nie zalezy mi na tym czy sie poplamia czy tez nieComment
Comment