Można też trzymać w koszulkach na płyty CD (format A4) i wpinać do segregatora. Ja nie zbieram, ale "przysłuchując" się dyskusji pomyślałem, że nie byłoby to zbyt drogie - szczególnie przy zakupie koszulek w hurtowni
Jak przechowywać podstawki?
Collapse
X
-
Temat dla ART-a, ale pod rozwagę dla wszystkich.
Proponuję wprowadzić również wymianę informacji na temat lokali w których barmani "czują problem" i częstują wafelkami. Co Wy na to?Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)Comment
-
przecież nie mam wyłączności na zakładanie tematów! mam nadzieje Staszko, że to nie z lenistwa "proponujesz" założenie nowego tematu- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
djot - sposób dobry, ale do takiej koszulki wchodzą dwa wafle, co zdecydowanie zwiększa "objętość" kolekcji...Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)Comment
-
Wracając do tematu wątku: Ja trzymam podstawki w kartonach a najładniejsze mam powieszone na ścianie w antyramach z czarnym tłem - wygląda to bardzo interesująco.
Poza tym taka antyrama z ciekawą serią podstawek (np słynne budowle, poczet królów polskich, planety, kwiaty itp.) świetnie nadaje się na prezentComment
-
własnie miałem napisać o sposobie z antyramami, ale Gizbern mnie uprzedził. Antyramy to niewielki koszt (ok. 20 pln za wymiar 50x70 cm) tylko z wyeksponowaniem gorzej.
W jednej z knajpek w Warszawie wiszą gabloty jak na motyle w których są podstawki. Niezły sposób, bo się nie kurzy, a podstawki są z obu stron pokazane. Ja osobiście trzymam w pudełku, ale mogę poddać jeszcze jeden pomysł.
Są specjalne albumy do zdjęć, gdzie strony są przyklejane specjalnym klejem. W nich można z powodzeniem trzymać podstawki, ja tak magazynuję etykiety i nic się z nimi nie dzieje.
Koszt takich albumów to chyba ok. 30 zł. Na stronę wchodzi 4 szt standardowych podstawek, ale ile jest stron w albumie to mogę policzyć i jutro napisać.Comment
-
Czy ktoś może mnie poinformować,gdzie można dostać zgrzewarkę do folii.Ale raczej taką mniejszą,bo duże to widziałem.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
proponuję sklepy AGD.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Myślę, ze najlepszym sposobem bedzie jednak zakup zgrzewarki i folii. Dobry pomysł jest też z albumem do zdjęć, ale nieco gorszy gdy ktos ma parę tysiecy. Całkowicie odpada pomysł z gablotami, bo takie o wymiarach 30X40 cm kosztują około 35zł, wieksze proporcjonalnie więcej. W dodatku to sa chyba najtańsze ceny, bo wiekszość zakładów stolarskich nie zrobi gablot za cenę ponizej 50 zyli.Comment
-
Gabloty
Wszystko ok, tylko jak pójść z gablotą na giełdę kolekcjonerską ?Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)Comment
-
jeżeli chodzi o giełdę to racja, antyramy, gabloty odpadają ale za to jak wyglądają jako wystrój wnętrz (od razu w mieszkaniu się tak piwnie robi)To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
-
z żoną trzeba zawierać różne kompromisy które umożliwią takie urządzenie domku a najlepiej cały czas dawać jej piwo to się na wszystko zgodziTo inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
Comment