Zbieractwo puszek?

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • arcy82
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2005.01
    • 44

co tak cicho

witam wszystkich kolekcjonerow w te swieta zycze wam udanego jajka mokrego piwa by wasza kolekcja powiekszyla sie o 100 jajek(puszek)czas rozkrecic te forum.proponuje by kazdy kto zdobedzie jakies ciekawe puszki nowe na wymiane to bylo by warto o nich pisac i zaraz sie wymieniac
    pozdrawaim bo przynudzam

szymon

Comment

• arcy82
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2005.01
      • 44

niewiem czemu te forum puszek piwnych milczy.szukam kolejnych osob do wymiany puszkami chce powiekszyc swoja kolekcje o kolejne okazy.czy jest ktos chetny?

Comment

• Shlangbaum
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2005.03
        • 5828

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy82
        niewiem czemu te forum puszek piwnych milczy.szukam kolejnych osob do wymiany puszkami chce powiekszyc swoja kolekcje o kolejne okazy.czy jest ktos chetny?
        Ja się chętnie pozbęde za wafle, pasuje? jak tak to zapraszam na PW

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• arcy82
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2005.01
          • 44

puszki rosyjskie

witam
          mam kilkanascie puszek rosyjskich do wymiany byly trudne do zdobycia mam nadzije ze jest ktos chetny na wymiane ich na puszki polskie ktore powieksza moja kolekcje.mam foto jesli kogos to interesuje.
          a druga sprawa dla kolekcjonerow puszek jestesmy nie widoczni na tym forum czemu?tak malo nas czy czemu sie tak dzieje?moze pochwalicie sie waszymi nowymi okazami ktore zdobyliscie albo ktore byly trudno do zdobycia?
          ja szukam np piwnej kolekci z wodstoka bo wiem ze przez ostatnie 2 lata byly puszki produkowane specjalne na ta okazje
          pozdrawiam

Comment

• peter007
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.06
            • 2820

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy82
            witam
            mam kilkanascie puszek rosyjskich do wymiany byly trudne do zdobycia mam nadzije ze jest ktos chetny na wymiane ich na puszki polskie ktore powieksza moja kolekcje.mam foto jesli kogos to interesuje.
            a druga sprawa dla kolekcjonerow puszek jestesmy nie widoczni na tym forum czemu?tak malo nas czy czemu sie tak dzieje?moze pochwalicie sie waszymi nowymi okazami ktore zdobyliscie albo ktore byly trudno do zdobycia?
            ja szukam np piwnej kolekci z wodstoka bo wiem ze przez ostatnie 2 lata byly puszki produkowane specjalne na ta okazje
            pozdrawiam
            Najlepiej by było, gdybyś tu zamieścił fotkę, wtedy wszyscy by ją zobaczyli i już by wiedzieli czy są zainteresowani czy nie. Oszczędzi to rozczarowań i niepotrzebnej korespondencji.

A co do puszek "woodstockowych" to napewno w tym roku Tyskie w takich konserwach było.
            Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się

Comment

• arcy82
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2005.01
              • 44

niestety nie moge z mego kompa umiescic fotek gdyz pisze mi ze bledy przy wysylaniu danych.wiec fotki tylko dla zainteresowanych na meila.

Comment

• remfire
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2004.03
                • 1334

Chyba aż tak żle nie jest z kolekcjonerami puszek , ale oczywiście mogłoby byc lepiej.
                Ogólnie na forum puszki mają bardzo niską wartośc ( bo to "konserwy") , więc ich kolekcjonerzy sa postrzegani jako znacznie mniej wartosciowi od zbieraczy innych przedmiotów związanych z piwem. Trochę mnie to dziwi , bo przecież obecnie trudno sobie wyobrazić sklep z piwem bez puszek.
                Osobiście nie zbieram puszek , ale " współpracuje " z takowymi zbieraczami, więc mam pewne rozeznanie w tym temacie. Dzięki tremu miałem mozliwość "rozruszania" działu puszek na naszym browarze.biz . Gdy w ubiegłym roku przeglądałem ten dział , to było w nim zamieszczone niecałe 50 okazów. Teraz jest ponad 700 fotek , a najbardziej cieszy mnie to że nie są to tylko moje fotki . " Ujawniają" sie kolejni zbieracze " konserw" co zaowocowało podskoczeniem puszek na 4 miejsce w dziale kolekcjonerstwo , a na takie w moim przekonaniu zasługują. Mam więc moralna satysfakcje z mojego wkładu w browar.biz

Comment

• Petrus
                  Porucznik Browarny Tester
                  🍼
                  • 2002.10
                  • 385

Ponieważ zakupiłem w tym roku aparat cyfrowy to postanowiłem wspomóc dział puszek.
                  A było co robić bo pare pudeł w piwnicy mam więc było co przeglądać.

Comment

• ronin
                    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                    • 2004.10
                    • 154

Do tej pory zbieralem kapsle ale na poczatku wrzesnia zaczelem zbierac polskie puszki. Narazie sa to tylko puszku z piw ktore wypilem Stan na dzis to 60 sztuk

Comment

• Petrus
                      🍼
                      • 2002.10
                      • 385

Wymienie puszki ze skanu na polskie najlepiej w czasie giełdy Tyskiej.
                      Szczegóły na PW.
                      Attached Files

Comment

• Petrus
                        🍼
                        • 2002.10
                        • 385

Te też.
                        Attached Files

Comment

• arcy82
                          Kapral Kuflowy Chlupacz
                          • 2005.01
                          • 44

W rybniku pojawilo sie gorskie puszka jesli kogos interesuje moge zalatwic
                          oraz wojak seria limitowana jeden za wszystkich zielona puszka calkiem fajna
                          jesli ktos jest chetny zapraszam na priv wymienie chetnie

Comment

• arcy82
                            Kapral Kuflowy Chlupacz
                            • 2005.01
                            • 44

kolejna nowosc w rybniku to piwo wprodukowane przez firme opti pils.chetnych na puszke zapraszam na priv
                            Attached Files

Comment

• remfire
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2004.03
                              • 1334

A czy to nie jest przypadkiem Namysłów ?

Comment

• arcy82
                                Kapral Kuflowy Chlupacz
                                • 2005.01
                                • 44

masz racje browar namyslow.zle sie wyrazilem sorki puszka sie nazywa opti pils
                                sorki poprawie sie

Comment

Przetwarzanie...