Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
Wyświetlenie odpowiedzi
cóż można zbierać jeszcze z birofiliów
Collapse
X
-
Można jeszcze zbierać butelki po sztosach. Hobby będzie drogie, bo pijący sztosy hipster myśli, że te flaszki są warte praktycznie tyle co piwo, które w nich było.
Vide: Allegro.pl„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziNie wiem czy słusznie (giełda w Tychach to zapewne pokaże wyraźniej) odnoszę wrażenie, że spada zainteresowanie pewnymi birofiliami.
Od dawna nie obserwuję na giełdach zainteresowania kolekcjonerów długopisami browarowymi, smyczami, pinami...
Czyżby to był zmierzch tego typu kolekcji, czy posiadacze nader skromnie się eksponują?
Przykładowo już w latach 90. (a wtedy takie gadżety raczej były mniej dostępne) ŚP Browar Warszawski wrzucał na tanie chińskie lub podobnej jakości przedmioty typu budziki, zegarki, kalkulatory, portfele swoje logotypu. Myślę że były tego conajmniej setki rodzai. Zapewnie tylko część tego można zobaczyć tutajPiętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
Comment