Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
Ostateczny regulamin to:
I. Ankieta obejmuje szbanki, szklanki, pokale, kufle szklane i ceramiczne oraz tak zwane górnicze.
II. W ankiecie proszę umieszczać:
1. szklanki, pokale, kufle, dzbanki z polskich browarów z terytorium Polski
2. szklanki, pokale, kufle, dzbanki z polskich browarów poza terytorium Polski (tych eksponatów proszę nie wpisywać do tabeli szkła zagranicznego)
3. szklanki, pokale, kufle, dzbanki z niemieckich browarów które znajdowały się na dzisiejszym terytorium Polski (tych eksponatów proszę nie wpisywać do tabeli szkła zagranicznego)
4. szklanki, pokale, kufle, dzbanki z knajp i tawern z logo browarów
5. szklanki, pokale, kufle, dzbanki okolicznościowe z logo browarów (giełdy, imprezy sportowe, itp.)
6. szklanki, pokale, kufle i dzbanki, o których posiadamy wiedzę, że zostały wykonane jedynie na potrzeby handlowe nie na zamówienie browaru w odpowiedniej rubryce na końcu listy browarów.
7. szklanki, pokale, kufle i dzbanki okolicznościowe niebrowarowe w odpowiedniej rubryce na końcu listy browarów.
III. W ankiecie proszę nie umieszczać:
1. szklanek, pokali, kufli i dzbanków wykonanych samemu
2. szklanek, pokali, kufli i dzbanków, o których posiadamy wiedzę, że zostały wykonane metodami domowymi nie przez właścicieli browarów
3. szklanek, pokali, kufli i dzbanków, o których posiadamy wiedzę, że zostały wykonane w Polsce lub zagranicą jako falsyfikaty w celu sprzedaży straganowej lub aukcyjnej
IV. W tabelce poświęconej szkłu zagranicznemu proszę wpisywać eksponaty według granic państw zarówno współczesnych jak i historycznych, odpowiednio do daty powstania eksponatu. Tabela szkła zagranicznego służyć będzie proporcjonalnemu porównaniu ilości eksponatów polskich do zagranicznych.
V. Ankiety proszę drukować i przesyłać na adres zamieszczony poniżej tabel. Jest to spowodowane tym, że wyniki ankiety zostana opublikowane i posłużą w wykonaniu drukowanego katalogu polskiego szkła piwnego i chcę mieć dokumentacje na papierze a nie chcę ponosić kosztów druku (jest to jedyny materialny wkład ankietowanych w ankietę więc proszę o zrozumienie - ja spędzę nad tym wiele czasu).
Kolekcjonerów butelek przepraszam, ale wszystkiego nie ogarnę i pozostawiam to innemu śmiałkowi. Nie jest to spowodowane moją ignorancją (sam zbieram butelki), lecz możliwościami oraz argumentami uczestników dyskusji oraz wynikami ankiety.
Uff...
Może gdzieś to jest między wierszami, ale co ze szkłem do piw licencyjnych warzonych w Polsce typu: PU, Palm, Kaiser, Holsten, Grolsch...? Czy kwalifikują się one pod p. II.1?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika albeertos
Może gdzieś to jest między wierszami, ale co ze szkłem do piw licencyjnych warzonych w Polsce typu: PU, Palm, Kaiser, Holsten, Grolsch...? Czy kwalifikują się one pod p. II.1?
Te proszę oczywiście sklasyfikować pod browary, w których aktualnie warzono to piwo. Kaisera z Van Pura do Van Pura; Grolscha z EB do EB i tak dalej
Powiedzcie Drodzy Państwo co robić Mam na razie 8 ankiet. Od Mafara, Albeertosa, E-prezesa, Artk31, Pablozda, Remfire, Marcopoloka i własną. Liczyć to co mam czy czekać jeszcze W ankiecie w końcu brało udział 51 osób
To brak zaufania do mnie czy brak zainteresowania ankietą wogóle
Myślę, że warto jeszcze poczekać jakis czas.
biorąc jednak pod uwagę, że to pierwsza edycja tego typu ankiety oraz to, że kolekcjonerów szkła nie jest znowu tak wielu to nie spodziewałbym się dużej liczby dodatkowych zgłoszeń.
A czy moja ankieta przesyłana elektronicznie do Ciebie nie dotarła? Conajmniej tydzień powinieneś być już w jej posiadaniu.
Sądzę że dalsze czekanie nie ma większego sensu, gdyż ci którym zależało na wypełnieniu ankiety na pewno już to zrobili, ewentualnie poinformowali by o opóźnieniu.
A czy moja ankieta przesyłana elektronicznie do Ciebie nie dotarła? Conajmniej tydzień powinieneś być już w jej posiadaniu.
Sądzę że dalsze czekanie nie ma większego sensu, gdyż ci którym zależało na wypełnieniu ankiety na pewno już to zrobili, ewentualnie poinformowali by o opóźnieniu.
Znalazłem ją właśnie nie wiem czemu w spamie Znaczy się, że dotarła
Tak, ankieta jest gotowa, czekam jednak na jednego takiego, co mnie na PW prosił ze 4 razy bym na jego ankietę poczekał i czekam, już dwa tygodnie, ale cierpliwość mi się kończy i jak jutro nie dostanę jego ankiety to go zignoruję
Kolejny rok na finiszu, trzeba zatem zaanonsować rokroczną Ankietę Kolekcjonerów Podstawek.
Formularze będą gotowe pod koniec miesiąca, ale już warto zabrać się za układanie oraz liczenie kolekcji. ...
Rok zbliża się do końca, zatem informuję o nadchodzącej ankiecie kolekcjonerów podstawek.
Formularze i konkrety pojawią się niedługo, a wszyscy chętni już teraz niech zabierają się do układania kolekcji.
Trochę tu ostatnio ciszej. Nie zmienia to faktu, że rok się kończy więc czas szykować ankietę podstawek.
Mimo okrągłego jubileuszu nie planuję żadnych ogromnych zmian. Formularze i konkrety pojawią się niedługo, a wszyscy chętni mogą już teraz, zabierać się do liczenia i porządkowania...
Zapraszam do udziału w XI Ankiecie Kolekcjonerów Nakładek na Pokale 2020. Ankieta jest międzynarodowa, w formie elektronicznej, według stanu na dzień 31.12.2020r. Formularze wysłałem do tych osób które wzięły udział w poprzednich ankietach. Pozostałych chętnych zapraszam i proszę...
Comment