I Ankieta kolekcjonerów polskiego szkła piwnego.

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Shlangbaum
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2005.03
    • 5828

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pieczarek
    Marco, absolutnie nie wolno marudzić. Ja się ośmieliłem zwrócić uwagę koledze Masumi, że robiąc tabelę na ankietę dla kolekcjonerów etykiet, zamiast tabeli tekstowej mógł to samo zrobić w arkuszu kalkulacyjnym. Oszczędziłby sobie kupę czasu przy opracowywaniu wyników. Dostałem zjebkę od innych osób z kółeczka etykieciarzy. Jak śmiem się mieszać itp.
    Ty proponujesz Shlangbaumowi, aby raczył czymś ludzkim zastąpić plik pdf. Czyli chcesz, aby jeszcze bardziej niż Masumi ułatwił pracę nad ankietą. Pewnie dostaniesz jeszcze bardziej po uszach niż ja.
    Zaczynam przypuszczać, że Krakusy lubią sobie utrudniać życie i stąd dziwne rozwiązania przy ankietach przeprowadzanych przez osoby z tego miasta.
    Uprzedzam ewentualne ataki na moją skromną osobę, że jestem osobiście zainteresowany ankietą i zależy mi na łatwości jej wypełniania.
    Nie ma problemu, zamieszczę każdy plik jaki chcecie. Nie jest to jednak utrudnianie sobie własnej roboty przeze mnie, gdyż tak jak mówiłem, chcę mieć dokumentację a poza tym szybko pracuję na papierze. Ponadto korzystam z programu statystycznego lepszego niż Exel i jakbym zamieścił plik w jego formacie to dopiero byłoby to utrudnienie.

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• e-prezes
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 19287

wywołano lajboCKów do tablicy to... mnie klasyczna tekstowa forma ankiety masumiego ziirytowała i w końcu jej nie wypełniłem. jak by była w formie el. to prędzej skorzystałbym z okazji i pomógł komuś uzyskać dane. zatem liczę, że ta będzie/jest w formie elektronicznej.

Comment

• Shlangbaum
        • 2005.03
        • 5828

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
        wywołano lajboCKów do tablicy to... mnie klasyczna tekstowa forma ankiety masumiego ziirytowała i w końcu jej nie wypełniłem. jak by była w formie el. to prędzej skorzystałbym z okazji i pomógł komuś uzyskać dane. zatem liczę, że ta będzie/jest w formie elektronicznej.
        To zciągnij zipa z wordowskim dokumentem zamieszczonym przeze mnie powyżej i wypełnił elektronicznie.

Comment

• e-prezes
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2002.05
          • 19287

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
          To zciągnij zipa z wordowskim dokumentem zamieszczonym przeze mnie powyżej i wypełnił elektronicznie.
          już ci na gg obiecałem

Comment

• Lacriferno
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2005.07
            • 783

Browar Janów Lubelski

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
            Umieściłem te browary, które posiadają szkło w galerii na browar.biz. Janów miał tylko jedną szklankę w galerii i niechcący przeoczyłem ją. PRZEPRASZAM. Na dole jest wolne miejsce z napisem "inne" - proszę dopisać, a za rok będzie default'owo.
            Doskonale zdaję sobie sprawę, że brak janowskiego Browaru jest tylko przeoczeniem, takie rzeczy się zdarzają. Pewnie gdyby nie to, że jestem, skąd jestem, nawet bym na to nie zwrócił uwagi.

Comment

• remfire
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2004.03
              • 1334

Pytanie moze tak proste , ze aż głupie , ale chyba muszę je zadać .
              Czy w dzisiejszej dobie nie ma innej mozliwości jak wysyłka na adres pocztowy ? Nie jest to moze i wielki kłopot , ale osobiscie nie za bardzo lubię odwiedzać miejsca zwane "urzędami pocztowymi" . Oczywiście można sobie z tym poradzic w inny spsob , ale wolę zapytać autora o zgodę na przesyłke drogą elektroniczną.

Comment

• marcopolok
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2001.10
                • 2334

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika remfire
                Czy w dzisiejszej dobie nie ma innej mozliwości jak wysyłka na adres pocztowy ? Nie jest to moze i wielki kłopot , ale osobiscie nie za bardzo lubię odwiedzać miejsca zwane "urzędami pocztowymi" . Oczywiście można sobie z tym poradzic w inny spsob , ale wolę zapytać autora o zgodę na przesyłke drogą elektroniczną.

łojej, Shlangbaum ma poprostu zbyt dużo miejsca na półkach albo kolekcjonuje segregatory

Teraz mu dojdą do zbioru 2-3 egzemplarze, w przyszłym roku 4-5 sztuk i już sie ładny zbiorek tworzy
                bez brody...

Comment

• Shlangbaum
                  • 2005.03
                  • 5828

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika remfire
                  Jak Ci się nie chce wysłać, to ja to przeżyję, ale potem muszę to i tak wydrukować, bo jak mówiłem chcę mieć dokumentację na papierze. A jak mi powiedzmy 30 sób wyśle mailem i 5 stron z każdego wydrukuję to już się z tego robi koszt druku 150 stron. Wiem, że komuś się może nie chcieć iść na pocztę, ale mi się chce to liczyć więc proszę o uszanowanie tego poprzez niewielki pocztowy wysiłek

Comment

• remfire
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2004.03
                    • 1334

Dziękuję za wyjaśnienia. Twoje reguły troche mnie dziwią ( a myslę że nie tylko mnie) w dobie wszechogarniającej informatyzacji naszego zycia , ale oczywiście że szanuję je. Każdy ma prawo ustalać takie zasady jakie chce wiec, nie mozna mieć jakichkolwiek uwag na ich temat.
                    A skoro przeżyjesz to nie musze sie więc martwić ....

Comment

• marcopolok
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2001.10
                      • 2334

Mam kilka problematycznych szklanek i kufli z napisami np:

Browary Opolskie (Opole, Głubczyce, Namysłów, Brzeg, Niemodlin)
                      Browary Lubuskie (Zielona góra,Żary, Witnica, Nowa Sól)

Problem marginalny bo dotyczy zaledwie 6 sztuk ale jak to zakwalifikować?
                      bez brody...

Comment

• Shlangbaum
                        • 2005.03
                        • 5828

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marcopolok
                        Mam kilka problematycznych szklanek i kufli z napisami np:

Browary Opolskie (Opole, Głubczyce, Namysłów, Brzeg, Niemodlin)
                        Browary Lubuskie (Zielona góra,Żary, Witnica, Nowa Sól)

Problem marginalny bo dotyczy zaledwie 6 sztuk ale jak to zakwalifikować?
                        To znaczy na szklankach jest napisane to, co na niebiebiesko czy to, co na zielono ?

Comment

• marcopolok
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2001.10
                          • 2334

i to i to
                          bez brody...

Comment

• Mafar
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2003.04
                            • 1262

Ankieta wypełniona , jutro wysyłam.
                            Polakom gratulujemy Brackiego

Gdy rozum śpi budzą się demony

Comment

• albeertos
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2001.10
                              • 2313

Ja dopiero dzisiaj zabieram się za inwentaryzację.

Cieszę się że ta ankieta powstała, przynajmniej zostałem w końcu zmobilizowany do spisania kolekcji. Stan kolekcji będzie przedstawiał się na dzień 31.01.2006, zatem szkła z giełdy warszawskiej już wejdą w skład ankiety.
                              (_)>
                              Nigdy się nie poddawaj!!!
                              Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
                              Lech jest tam gdzie jego wiara
                              Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• iommi
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2003.07
                                • 1522

Ja biorę się za inwentaryzację dziś. Co prawda od pół roku konsekwentnie likwiduję kolekcję szkła, ale trochę tego jeszcze mi zostało...

Comment

Przetwarzanie...
                                X