Jak co roku robię ankietę (liste rankingową) dla polskich etykiet. Tylko w tamtym roku (z powodu choroby) odpuściłem ankietę. Druk ankiety dodaję w pliku.
Ankieta polskich etykiet piwnych za 2005 r.
Collapse
X
-
-
Ankietę już wpełniłem, wysłałem i tym samym jak co roku / od 15 lat / spełniłem swój "obywatelski obowiązek"
Czekam tym samym na ranking końcowy ankiety - do zobaczyska w Krakowie na giełdzie
Comment
-
-
Etykiet nie zbieram. Głos zabieram tylko w kwestii formalnej.
Masumi,powiedz mi słodziutki, dlaczego ankietę przygotowujesz w formie pliku tekstowego, a nie jako tabelę arkusza kulacyjnego. Znacznie łatwiej opracować kilkadzieiąt arkuszy niż kilkadziesiąt tekstów. W najprostszym nawet arkuszu możesz zablokować komórki przed nieuprawnionymi zmianami, możesz je potem dowolnie posortować, poprzeliczać itp. Twoja praca nad nadesłanymi ankietami może być wówczas znacznie szybsza.
Wyjaśnij mi z łaski swojej słabe miejsca mojego sposobu rozumowania.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pieczarekEtykiet nie zbieram. Głos zabieram tylko w kwestii formalnej.
Masumi,powiedz mi słodziutki, dlaczego ankietę przygotowujesz w formie pliku tekstowego, a nie jako tabelę arkusza kulacyjnego. Znacznie łatwiej opracować kilkadzieiąt arkuszy niż kilkadziesiąt tekstów. W najprostszym nawet arkuszu możesz zablokować komórki przed nieuprawnionymi zmianami, możesz je potem dowolnie posortować, poprzeliczać itp. Twoja praca nad nadesłanymi ankietami może być wówczas znacznie szybsza.
I przychylam się do głosu wzmacniacza. To mimo wszystko powinien byc wolontariatPoszukuję
Comment
-
-
(...)powiedz mi słodziutki, (...)
Doprawdy nie jestem słodziutki!
Ankietę podałem w doc.u ponieważ taką rozsyłam do innych kolekcjonerów i taka tez rozdawałem na giełdzie w Tychach. Jak kto chce to może przysłać mi ją w xls.sie. Pozdrawiam
Comment
-
-
A propos wolontariatu. Taka formę wymyslił dawno temu P. Piotrowski - twórca ankiet w latach 1981 - 1993 i wszczyscy akceptowali "daninę" w postaci 50 etykiet w zamian za włożony wkład pracy. Jeśli się ktoś nie zgadza z tym ustaleniem i nie przyśle etykiet, to mówi sie trudno. I tak będzie umieszczony na ankiecie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wzmacniaczSorki ale pomysłu daniny dla p. Piotrowskiego nigdy nie zakceptowałem! Zaliczysz moją ankietę albo nie! Fajniej jest jednak jak jest dużo zgłoszeń!!!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika masumiA propos wolontariatu. Taka formę wymyslił dawno temu P. Piotrowski - twórca ankiet w latach 1981 - 1993 i wszczyscy akceptowali "daninę" w postaci 50 etykiet w zamian za włożony wkład pracy. Jeśli się ktoś nie zgadza z tym ustaleniem i nie przyśle etykiet, to mówi sie trudno. I tak będzie umieszczony na ankiecie.
Przy dobrym napisaniu arkusza xls jedyną pracą jest wklejanie gotowych ankiet do arkusza zbiorczego, co zajmuję 10 sek. To wcale nie jest dużo pracy.
W roku 1981 to mogło być faktycznie dużo pracy, bo nie każdy miał exela, ale teraz.
Zgadzam się z kol. wzmacniaczemPoszukuję
Comment
-
-
Rozumiem, że część osób wysyła Ci wersje papierowe. Wtedy faktycznie bez znaczenia, czy otrzymujesz plik tekstowy czy arkusz. Roboty z opracowaniem tego masz tyle samo. Ale myślę, że coraz większą część odpowiedzi dostajesz mailem. Wówczas naprawdę warto się zastanowić nad zmianą piętnastoletnich przyzwyczajeń, dziejowego bagażu przejętego po poprzednim organizatorze ankiety. Teraz przy opracowywaniu wyników wykonujesz kawał solidnej, nikomu niepotrzebnej pracy. To naprawdę można robić prościej.
PS. Dla mnie wszyscy są słodziutcy, nawet Krzysiu. Ale jeśli irytują Cię takie dowody sympatii, to masz już to z głowy, od teraz przestaję.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pieczarekEtykiet nie zbieram. Głos zabieram tylko w kwestii formalnej.
raczej mniej miło,iż zabierasz "głos w kwestii foramlnej " .........
masumi jako autor i "obrabiacz" ankiety ma pełne prawo wybrać format pliku jaki ma zamiar opracowywać .....
Comment
-
Comment