Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pieczarek
Rozumiem, że część osób wysyła Ci wersje papierowe. Wtedy faktycznie bez znaczenia, czy otrzymujesz plik tekstowy czy arkusz. Roboty z opracowaniem tego masz tyle samo. Ale myślę, że coraz większą część odpowiedzi dostajesz mailem. Wówczas naprawdę warto się zastanowić nad zmianą piętnastoletnich przyzwyczajeń, dziejowego bagażu przejętego po poprzednim organizatorze ankiety. Teraz przy opracowywaniu wyników wykonujesz kawał solidnej, nikomu niepotrzebnej pracy. To naprawdę można robić prościej..
Święta racja! PIECZAREK NA PREZYDENTA !!!
PS. Dla mnie wszyscy są słodziutcy, nawet Krzysiu. Ale jeśli irytują Cię takie dowody sympatii, to masz już to z głowy, od teraz przestaję.
raczej mniej miło,iż zabierasz "głos w kwestii foramlnej " .........
masumi jako autor i "obrabiacz" ankiety ma pełne prawo wybrać format pliku jaki ma zamiar opracowywać .....
Ależ pieczarek tylko chciał pomóc. Nie zabrania autorowi wyboru. Mnie także wydaję się arkusz xls jest w tym przypadku lepszy.
Dobrymi chęciami jest piekło wybrukowane.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bombadil13
Ależ pieczarek tylko chciał pomóc. Nie zabrania autorowi wyboru. Mnie także wydaję się arkusz xls jest w tym przypadku lepszy.
Dobrymi chęciami jest piekło wybrukowane.
Ja bym jedynie chcial dodać jeszcze iż mam wielki szacuneczek dla kolegi Tomka za wkład w Birofilistykę! A szczególnie za drazenie historii!
Ja sam też prowadze od XII lat ankiete kapslarzy i też jest to manufakturowa produkcja! Ale ja to lubie! No i nigdy nikomu nie powiedziałem żeby mi cos za to dał! No oprócz czasem ale to przeważnie nie moja inicjatywa!!!
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wzmacniacz
A ja też pozwoliłem sobie na wypelnienie tej ankiety i właśnie ją odesłałem mailem, bez etykiet (po mojemu takie inicjatywy to powinien być wolontariat)! Niewiele mam tego ale zawsze coś! Liczę na szybkie otrzymanie wyników!!!!
O czym Wy kucze rozmawiacie...?
Przecież za opracowanie tej ankiety - bądz co bądz jest to wkład prywatnego czasu i wysiłku - należy się chłopakowi te 50 marnych etkiet...!
Nik nie karze nikomu przesyłać etykiet p/w PPF czy innych niestworzonych cudów...!
Co prawda ja nie przesłałem Tomkowi etykiet-z uwagi na to że nie zbieram nowych egzemplarzy i ich po prostu fizycznie nie mam, ale zobowiązuję się do oparcia sprawy o bufet, i na najbliższym spotkaniu z Tomkiem-zafunduję mu przysłowiowe "jasne pełne" w ramach rekompensaty za jej opracowanie.
Jak już nadmieniałem wcześniej, od 15 lat przesyłam ankietę i zawsze / do roku 1997 w którym to zakończyłem zbieranie nowości / przesyłałem wykonawcy ankiety kilkadziesiąt nowych etykiet - i NIGDY nie słyszałem o takich takich cudach i problemach związanych z wynagrodzeniem opracowywującego za jego pracę.
Ludzie - czy Wy nie macie innych problemów...?!?!?
miło, że piszesz na początku iż nie zbierasz.....
raczej mniej miło,iż zabierasz "głos w kwestii foramlnej " .........
masumi jako autor i "obrabiacz" ankiety ma pełne prawo wybrać format pliku jaki ma zamiar opracowywać .....
Zabierałem głos w kwestii formalnej. Ty zaś piszesz o foramlnej. Nie wiem co to takiego. Ale aby odezwać się na temat i sprawić Ci radość, napiszę więc, że lubię ładnie opracowane wyniki ankiet czekogolwiek by nie dotyczyły, także etykiet. Zadowolony?
Masz całkowitą rację, że Masumi może sobie wybierać dowolny format formularza ankiety. Tylko, że - jak to już ktoś z przedpiszców z niewielką przesadą zapodał - arkusz excela obrabia się 10 sekund. Obrobienie 100 arkuszy, to z wszelkimi obliczeniami jakieś 2-3 godziny. Gdy potem ktoś podkreśla, ile to włożył pracy w opracowanie wyników ankiety w formacie tekstowym, to myślę sobie: Sam tego chciałeś Grzegorzu Dyndało....
To koniec mojego występu w tym temacie. Widzę, że towarzystwo zamknięte w swoim kółeczku i mocno drażliwe.
Pozdrawiam.
Gdy potem ktoś podkreśla, ile to włożył pracy w opracowanie wyników ankiety w formacie tekstowym, to myślę sobie: Sam tego chciałeś Grzegorzu Dyndało....
Czego dotyczy ankieta tego Grzegorza Dyndały , nie znam gościa
Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
Epikur z Samos.
Zabierałem głos w kwestii formalnej. Ty zaś piszesz o foramlnej. Nie wiem co to takiego. Ale aby odezwać się na temat i sprawić Ci radość, napiszę więc, że lubię ładnie opracowane wyniki ankiet czekogolwiek by nie dotyczyły, także etykiet. Zadowolony?
Masz całkowitą rację, że Masumi może sobie wybierać dowolny format formularza ankiety. Tylko, że - jak to już ktoś z przedpiszców z niewielką przesadą zapodał - arkusz excela obrabia się 10 sekund. Obrobienie 100 arkuszy, to z wszelkimi obliczeniami jakieś 2-3 godziny. Gdy potem ktoś podkreśla, ile to włożył pracy w opracowanie wyników ankiety w formacie tekstowym, to myślę sobie: Sam tego chciałeś Grzegorzu Dyndało....
To koniec mojego występu w tym temacie. Widzę, że towarzystwo zamknięte w swoim kółeczku i mocno drażliwe.
Pozdrawiam.
dziekuję za koniec występu w tym temacie
Czepiasz się mojej literówki ( fofamalnej.....) .
ja zaś czepiam się Twej wypowiedzi jako :nie zbieracza" lecz "czepiacza "
dziękuję za przyznanie mi racji
jako "nie zbieracz' i "nie wypełniacz' ankiety powinienieś postrzymać się od komentarza .... bowim sprawa zupełnie nie dotyczy TWOJEJ szanownej osoby .... ot tyle ...
dziekuję za koniec występu w tym temacie
Czepiasz się mojej literówki ( fofamalnej.....) .
ja zaś czepiam się Twej wypowiedzi jako :nie zbieracza" lecz "czepiacza "
dziękuję za przyznanie mi racji
jako "nie zbieracz' i "nie wypełniacz' ankiety powinienieś postrzymać się od komentarza .... bowim sprawa zupełnie nie dotyczy TWOJEJ szanownej osoby .... ot tyle ...
bowim to bowiem ( dla pewności )m abyś nie miał się czego "czepiać" to znów ma literówka
Doprawdy nie sądziłem że "puszczenie" ankiety w "browar" spowoduje takie reakcje. Dotychczas miałem kontakt z kolegami kolekcjonerami osobiście lub listownie. W tym roku (za namową) zdecydowałem się na upublicznienie ankiety.
witam
w zeszłym roku ankietę robił kolega żywiec i ktoś tam. Czy w tym roku też oni będą oddzielnie robic ankietę czy jak to ma być? Czy tylko masumi będzie robił ankietę? Forma była bardzo dobra (pw/ppf/st/do66), czy w tym roku będzie taki sam format ankiety? Jest to dobre, gdyż mają szansę zakwalifikowac się osoby, które zbierają tylko stare etykiety. pozdrawiam, w warszawie -22 ale damy rade
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ziomalreal
witam
w zeszłym roku ankietę robił kolega żywiec i ktoś tam. Czy w tym roku też oni będą oddzielnie robic ankietę czy jak to ma być? Czy tylko masumi będzie robił ankietę? Forma była bardzo dobra (pw/ppf/st/do66), czy w tym roku będzie taki sam format ankiety? Jest to dobre, gdyż mają szansę zakwalifikowac się osoby, które zbierają tylko stare etykiety. pozdrawiam, w warszawie -22 ale damy rade
Z tego co mi wiadomo to NIESTETY nie będzie w tym roku ankiety robionej przez kolegów Grzesia i Witka...
Piszę NIESTETY bo naprawdę była to dobra i miarodajna ankieta odzwierciedlająca "zaawansowanie" poszczególnych kolekcji w stare wzory etykiet.
Nie dziwię się jednak, że ankieta nie jest kontynuowana-gdyż jak mniemam jest to naprawdę bardzo pracochłonna sprawa - a wiadomo jak u ludzi dziś z czasem...
Pozostaje zatem nadzieja, że może w przyszłym roku w/w koledzy wydadzą kolejną edycję takiej "starej ankiety"
Ech to wielka szkoda . Samo ilosciowe ujęcie etykiet jest wg mnie kompletnie niemiarodajne. Bardzo duzo osób (w tym ja) z różnych powodów ograniczyło charakter kolekcji. Niektórzy zbierają same pw, inni do pn66, do pn60, same standarty albo PPF-y. W takim wypadku wszyscy oni "wypadną za burtę". Pewnym rozwiązaniem byłoby tutaj, jak pisano wyzej, zrobienie ankiety w formie odpowiedniego arkusza kalkulacyjnego, który sam by zliczał odpowiednie kolumny i wybierał najwyższą ilość z danego browaru i danej kategorii. Samo zrobienie takiego arkusza zajęłoby troche czasu, ale byłby gotowiec na następne lata. Jeżeli nie wypali w tym roku, to na przyszły rok sam zrobię coś takiego.
Pozdrawiam
W tym temacie kolega Żywiec pisze, że najprawdopodobniej uda się przeprowadzić tą ankietę w ciągu roku. Nie trzeba się więc załamywać może jednak będzie .
Comment