Niepiwne kapsle z browarów

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • mr-perez
    † 1971-2008 Piwosz w Raju
    • 2005.09
    • 514

Niepiwne kapsle z browarów

Troche pózno , ale zgodnie z sugestia ARTa chcialbym poruszyc temat zamieszczania zdjęć kapsli (i innych rzeczy) w dziale kolekcjonerstwo, pochodzacych z browarow , ale nie będacych kapslami piwnymi.
    Czy nie mozna np utworzyc jakiegos dzialu "ciekawostki" i tam dodawac różne produkty browarow majace troche mniejszy zwiazek z piwem ???
    Jest duzo kapsli , etykiet z browarow itp , ktore dzieki temu moglyby ujrzec swiatlo dzienne
    RTS WIDZEW
    www.kapsle.piwko.pl
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23927

mnoże nawet była podobna dyskusja na forum, ale pamięć już nie ta.

dla porządku zamieszaczam link gdzie się zaczęło to o czym pisze mr-perez
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• kibi
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.07
      • 1875

Jak już kiedyś powiedziano na forum, każdy zbiera to co lubi i sam może zdecydować, czy takie rzeczy włącza do swojej kolekcji. Ja na zasadzie ciekawostki mam kilka etykiet od napojów produkowanych w browarach, między innymi od Warinki, od której kapsel zamieszczony w kolekcjonerstwie wywołał temat. W przypadku starszych kapsli, na których nie ma miejsca na pełne informacje, sprawa jest jeszcze bardziej skomplikowana, bo trudniej stwierdzić co zamykały kolorowe kapsle z Browarów Warszawskich, albo Żywiec id:1482.
      Reasumując myślę, że takie kolektybilia powinny znaleźć swoje miejsce w galerii, ale może w jakimś wyodrębnionym dziale.

Comment

• becik
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🍼🍼
        • 2002.07
        • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kibi
        (...) bo trudniej stwierdzić co zamykały kolorowe kapsle z Browarów Warszawskich, albo Żywiec id:1482.
        Reasumując myślę, że takie kolektybilia powinny znaleźć swoje miejsce w galerii, ale może w jakimś wyodrębnionym dziale.
        Kolorowe kapsle warszawskie ze sfinksem zamykały napoje o róznych smakach. Tylko napoje.
        Sam kiedys myślałem, czy dodawać np przedwojenne etykiety napojów Haberbuscha czy ciekawostki niepiwne z innych browarów ale wycofałem się z tego bo w kolekconerstwie zacząłby się robić niezły bałagan.
        Jestem za utworzeniem w kolekcjonerstwie dodatkowego działu do którego dokładałoby się te kolektybilia.
        Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• mr-perez
          † 1971-2008 Piwosz w Raju
          • 2005.09
          • 514

Ot , mądrego to i miło poczytać . Jestem tego samego zdania co Kolega becik , zdrówko
          RTS WIDZEW
          www.kapsle.piwko.pl

Comment

• adam16
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2001.02
            • 9865

Dla każdego browaru można by dodać podkategorię NIEPIWNE i po wejściu w nią znów byłby wybór, może ograniczny do kategorii: etykiety, kapsle, inne.
            Browar Hajduki.
            adam16@browar.biz
            Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

Przetwarzanie...
            X