To jeszcze jedno pytnako: Gdzie umieścić przedwojenną etykietę z składu Domańskiego?
Ankieta Kolekcjonerska Polskich Etykiet Za Rok 2005
Collapse
X
-
Jeśli chodzi o piwo słodowe, to tak naprawdę nie wiadomo, z którego pochodziło browaru. Zostało ogólnie przyjęte, że są to ppf-y z Połczyna. Niektórzy podciągają je również pod ppf-y z Wrześni ( były również te etykiety ze stemplem z tego browaru ).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bombadil13To nie takie proste
Mam oba! Ale plik attachment zapisuje się jako nieznany plik, a nie jako attachment.zip, więc nijak mi go rozpakowywać.
Kibi, może będzie prościej jeśli przesłałbyś mi (o co bardzo proszę) te arkusze na maila.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTprzyznaj się - próbowałeś wykonać akcję "zapisz jako" na odnośniku do pliku załącznika trzeba kliknąć
Otwiera mi się standardowe okno pobierania z uwagą o zabezpieczeniach i informacją:
Nazwa: attachment
Typ: Nieznany typ pliku, 30,1 KB
Od: www.browar.biz
Zapisuję i nijak nie mogę otworzyć pliku. A przyznam szczerze, że nie potrafię zmienić rozszerzenia zapisane go pliku.
W każdym razie Kibi mnie uratował i ankieta jest już wypełnionaOstatnia zmiana dokonana przez Bombadil13; 2006-06-28, 11:13.Poszukuję
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bombadil13Ależ ja właśnie tylko klikam (może nie tą myszką ?)
Otwiera mi się standardowe okno pobierania z uwagą o zabezpieczeniach i informacją:
Nazwa: attachment
Typ: Nieznany typ pliku, 30,1 KB
Od: www.browar.biz
Zapisuję i nijak nie mogę otworzyć pliku. A przyznam szczerze, że nie potrafię zmienić rozszerzenia zapisane go pliku.
W każdym razie Kibi mnie uratował i ankieta jest już wypełniona- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kibiChyba brakuje w formularzu browaru Koreb w Łasku?
Comment
-
-
SZCZERZE MÓWIĄC...
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bombadil13...kiedy planowane jest ogłoszenie wyników ankiety?...też jestem ciekaw kiedy będzie dostępny ranking końcowy.
Naturalnie zdaję sobie sprawę, że jest to dość pracochłonne - a jak widać lato w pełni, urlopy też, a więc na "ogłoszenie wyników" musimy z pewnością jeszcze trochę poczekać...
Comment
-
-
SMUTNA WIADOMOŚĆ...
Nie chcę tu "siać" paniki, ale dostałem właśnie informację z "pierwszej ręki" że NIESTETY ale tegoroczne wyniki końcowe ankiety być może się nie pojawią...
ZAZNACZAM - ŻE JESZCZE NIC NIE JEST PRZESĄDZONE, ale taka opcja może nastąpić...jednym z powodów jest zbyt mała liczba "zgłaszających" swe kolekcje do zamieszczenia w ankiecie.
Miejmy jednak nadzieję, ze wszystko się uda-i ranking końcowy się jednak pojawi...Ostatnia zmiana dokonana przez winczer; 2006-08-10, 16:33.
Comment
-
-
Kolega Winczer jakby wyłączył wszelakie ozdobniki ze swej wypowiedzi to ów post byłby potraktowany przez WSZYSTKICH bardzo poważnie.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
niestety musze potwierdzic informacje jakie dwa posty wcześniej zamieścił kol.winczer. W tym roku nie bedzie ankiety dla kolekcjonerów etykiet piwnych. Głównym powodem jest bardzo słaby odzew na ankiete nie przekraczający 20 wypełnionych formularzy (dla porównania w zeszłym roku wzięło udział 41 osób). W takim wypadku robienie ankiety mija się z celem bo uzyskane wyniki byłyby fragmentaryczne a przydatność zestawienia niewielka. Mam nadzieje iz w przyszłości ankieta w podobnej formie jak dotychczas bedzie kontynuowana.
Comment
-
-
Nie za bardzo podoba mi się to tłumaczenie. Brak wyników dlatego, że zgłosiło się zbyt mało osób? I za to ukarać tych, którzy zadali sobie trud wypełnienia ankiety? W zeszłym roku, jeśli dobrze pamiętam, osoby, które w bieżącym roku nie wzięły udziału, były w jakiś sposób uwzględnione w wynikach, według danych z poprzedniej ankiety.
Przy okazji kamyczek do ogródka organizatorów: może jedną z przyczyn słabej frekfencji był nietypowy termin ogłoszenia tegorocznej ankiety .
Comment
-
-
błeeeee... żenada
Ja mimo że z 52 tygodni w roku , w domu jestem tylko przez 6 jakoś moglem podliczyc zbiorek i to dzieląc - z zgodnie z zasadami ankiety - browary na poszczególne normy a widać większość kolekcjonerów ma jakieś dramatyczne bóle z niewydolnością czasową.
Z drugiej jednak strony musze przyznać iż nadal (mimo zapytania Autora) nie wiem dlaczego ankieta ukazywała (miała się ukazać) w terminie zupełnie innym niż wszystkie pozostałe ankiety czyli w połowie roku Może to też było jednym z powodów kiepskiej frekwencji ? Pamiętajmy iż polowa roku to okres wakacyjny i większość kolekcjonerów myśli wtedy o włajażach a nie arkuszach kalkulacyjnych programu excell lub wypełnaniu liczbami kratek na papierze. Szkoda że nie ma więc aktualnie ŻADNEJ ankiety kolekcjonerów etykiet polskich mimo że jeszcze jedawno była lekka konkurencja (2 ankiety) w tej dziedzinie...Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
Comment