20 lat temu żenił się mój kumpel. Było to wydarzenie w moim ówczesnym towarzystwie, bo to pierwszy z nas popełniający małżeństwo. Chcieliśmy mu z tej okazji podarować jakiś fajny kufel. Nikt na świecie wtedy nie wiedział co to jest allegro, a w sklepach nie znaleźliśmy kompletnie nic. Znaleźliśmy za to jedną knajpkę, która sprzedawała piwo w fajnych kuflach, tyle, że nie sprzedawała kufli Niemniej jednak stał się "cud" i weszliśmy w posiadanie jednego z tych kufli z jakimś nadrukiem. Metodą prób i błędów nadruk zmyliśmy utwardzaczem do lakieru.
Jak usunąć fabryczne napisy ze szkła?
Collapse
X
-
Można wytrawiać szkło fluorowodorem. Fluorowodór gazowy trawi szkło na matowo, w roztworze wodnym - na gładko. Kiedyś to stosowano, dzisiaj już nie, bo fluorowodór jest bardzo agresywny i niebezpieczny. Dzisiaj szkło sie piaskuje lub wypala laserem.
Sądzę, że nie ma metody, która zmniejszy "widoczność" trawienia.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedziMożna wytrawiać szkło fluorowodorem. Fluorowodór gazowy trawi szkło na matowo, w roztworze wodnym - na gładko. Kiedyś to stosowano, dzisiaj już nie, bo fluorowodór jest bardzo agresywny i niebezpieczny. Dzisiaj szkło sie piaskuje lub wypala laserem.
Sądzę, że nie ma metody, która zmniejszy "widoczność" trawienia.
Comment
-
-
Rozbić go!- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Znajdź nową dziewczynę o takim imieniu.5450 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna
Comment
-
Comment