Czy istnieje jakaś metoda usuwania ze szkła fabrycznych napisów? Najlepiej bez niszczenia samej szklanki .
Jak usunąć fabryczne napisy ze szkła?
Collapse
X
-
Farby na szkle nie są akrylowe, a wypalane są w temperaturze wyższej niż piekarniku, więc piekarnikiem nic im nie zrobisz. Z całą pewnością farba się nie złuszczy. W zasadzie nie ma dobrego sposobu usuwania farby ze szkłą, bo istotą farb do szkła jest wtapianie się w wierzchnią warstwę szkłą właśnie w celu trwałości. Nawet złota farba ze szklanek Piasta, zmyta w zmywarce, pozostawiła słabo widoczne, trawione ślady na szkle.
Comment
-
-
A tak w ogóle to po co je usuwać ?Zbieram porcelanki składów z Pomorza; kapsle dziewicze Carlsberga (cały świat) oraz powojenne zdjęcia i pocztówki Słupska
Szukam e-materiałów (zdjęć, skanów fantów i artykułów) nt. składów i rozlewni obecnej i dawnej RP z okresu pw-ppf do strony na facebooku BEZ LOGOWANIA:
https://www.facebook.com/SkladyRozlewniePiwa
Comment
-
-
Mi też wydaje mi się to totalnie bez sensu ale może zwietrzyłes w tym jakis biznes na ktory my jeszcze nie wpadlismy
Jesli juz tak bardzo przeszkadają Ci owe napisy na szklankach to zamiast wsadzać je do mikrofalówki , pralki , zmywarki , grilla czy innego pieca martenowskiego , umyj je ładnie w letniej wodzie , wytrzyj lnianą ściereczką i wystaw na aukcje w internecie a zarobione środki przeznacz na zakup dziewiczo czystych szklanek ktore kurzą się i zalegają półki w niejednym sklepie a la "1001 drobiazgów". Po co kombinować jak koń pod górkę...Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika YouPeterPo to że darko zależy na kształcie szkła a nie chce aby było ono opatrzone nadrukiem jakiegoś browaru.
Jest takie powiedzenie, że jeśli nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze. Ale w tym wypadku nie pasuje do sytuacji .
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika asrA ja mam pytanie z innej beczki, ale nie chcę zakładać nowego topica Mam ładny litrowy kufelek, ale bez żadnych napisów. Czy wiecie gdzie można zdobyć jakąś kalkomanię?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Witam podłączę się do tematu, mam kufel Specjala ten z promocji, nie chodzi mi o usunięcie napisu z farby akrylowej tylko ten niżej jest to niewielka grawerka którą z tego co wiem robi się kwasem, mogą być metody które przynajmniej zmniejszą jego widoczność. pozdrawiam
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika deusmax Wyświetlenie odpowiedziWitam podłączę się do tematu, mam kufel Specjala ten z promocji, nie chodzi mi o usunięcie napisu z farby akrylowej tylko ten niżej jest to niewielka grawerka którą z tego co wiem robi się kwasem, mogą być metody które przynajmniej zmniejszą jego widoczność. pozdrawiamLwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Comment