Oglądając aukcję z browarem, muszę się przyznać, że już ponad rok temu chciałem zamówić sobie ten model w sklepie modelarskim, ale się powstrzymałem, bo za dużo miejsca to zabiera.
Pytanie: czy browar był sklejony czy do złożenia, bo ja wolałbym sobie sam złożyć, tym bardziej, że można kupić cudowne dodatki fototrawione z blaszki miedzianej do budowli.
... Słyszałem też o przypadkach rozdawaniu PW wafli kolekcjonerom przy dużych znaleziskach. ...
Pamiętam, jak na giełdzie w Czechowicach Julek Piwowarczyk rozdawał sterty etykiet z Jaszczurowej. Sam załapałem się na centymetr. A na pierwszej mojej giełdzie dostałem "na zachętę" trzy Haberbusche od Lecha Brewinskiego. Ale tacy zbieracze już wymarli. Dzisiaj wszystko jest za gotówkę.
Pamiętam, jak na giełdzie w Czechowicach Julek Piwowarczyk rozdawał sterty etykiet z Jaszczurowej. Sam załapałem się na centymetr. A na pierwszej mojej giełdzie dostałem "na zachętę" trzy Haberbusche od Lecha Brewinskiego. Ale tacy zbieracze już wymarli. Dzisiaj wszystko jest za gotówkę.
Wcale nie Krzysiu. W końcu od Ciebie i ja dostałem trochę fantów za darmo.
Ja też dostałem od Krzysia garść porcelanek. Co prawda nie na giełdzie, ale zawsze był to bezinteresowny gest. Było tego jakieś 8 kilogramów, około 500 sztuk. Niektórzy mają po 100 porcelanek i cieszą się z kolekcji, a Krzysiu wypuścił z rąk bez żalu o wiele liczniejszy zbiór. Ode mnie dostał chyba tylko starą pocztówkę browaru w Warnie, którą to zaraz mu ukradziono.
Nie no, tak źle nie jest
Ja zostałem obdarowany przez Darka99 etykietką warszawskiego browaru Seweryna Junga przy okazji mojej pierwszej giełdy - czyli letniej giełdy warszawskiej w Ś.P. Browarach Warszawskich w 2002 roku, za co Darczyńcy wdzięczen dozgonnie jestem
Jeszcze wtedy nawet zalogowany na Browarze nie byłem
A potem to się zaczęło ze zbieraniem, choć muszę przyznać, że tak na poważnie to się dopiero zaczyna (bądź dopiero zacznie), co mnie i cieszy, a zarazem nieco przeraża ...
P.S. a to żeśmy zgrabnie od tematu aukcji Allegro odmaszerowali
A na pierwszej mojej giełdzie dostałem "na zachętę" trzy Haberbusche od Lecha Brewinskiego. Ale tacy zbieracze już wymarli. Dzisiaj wszystko jest za gotówkę.
Nie na giełdzie co prawda,ale w liście dostałem parę gratisów od Darka99.Dzięki Ci.
Więc chyba jeszcze wszyscy tacy kolekcjonerzy nie wyginęli.
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment