Ciekawa aukcja na allegro !
Collapse
X
-
Panowie, oszczędźcie nam tego, wymieniajcie się poglądami na PWComment
-
Nie zamierzam negować Twojego prawa do ustalenia sobie ceny za swoją własność, której akurat chcesz sie pozbyć. Tylko jakoś tak od razu przypomniał mi się stary dowcip o bacy, który chciał sprzedać psa za milion zł a w końcu wymienił go na dwa koty po pięćset tysięcyZbieram przedmioty związane z Tyskimi Browarami. Jeżeli coś masz, pisz xolay@o2.plComment
-
Jest tylko taka różnica, że ja dałem sobie spokój z dalszą polemiką (widząc, że to nie ma sensu) a Ty drążysz temat. Coś mi się jednak wydaje, że to do niczego nie prowadzi.Comment
-
-
Myślę że to niekoniecznie musi być "fejk" jeśli takie masz wątpliwości.
Podobno w browarze grudziądzkim odbywały się biesiady piwne chyba coś wzorem śląskich i takie kufle mogły być zamawiane w niedużym nakładzie przez browar. Ktoś z mieszkańców Grudziądza gdzieś w necie o nich wspominał z rozrzewnieniem już po zamknięciu browaru.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
Myślę że to niekoniecznie musi być "fejk" jeśli takie masz wątpliwości.
Podobno w browarze grudziądzkim odbywały się biesiady piwne chyba coś wzorem śląskich i takie kufle mogły być zamawiane w niedużym nakładzie przez browar. Ktoś z mieszkańców Grudziądza gdzieś w necie o nich wspominał z rozrzewnieniem już po zamknięciu browaru.
Ten kufel jest u mnie w domu odkąd pamiętam....
Jedyne co wiem to ,że mało ich wyprodukowano...aa jeszcze moze jakies wzory tak zwane unikaty dorzucę na allegro.ale to juz nie w tym roku. narazię już mam wystarczająco aukcji.Comment
-
Kolejna promocyjna nowość, tania wysyłka:
www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!Comment
-
Zbieram podstawki piwne po 1 szt z każdego browaru powiązanego z Polską, oraz po 1 szt z każdego państwa świata.Comment
-
Kolejny szyld, z podstawioną licytacją.
Można spojrzeć na inne aukcje sprzedającego. Zadziwiająco, sporo ofert.Zbieram przedmioty związane z Tyskimi Browarami. Jeżeli coś masz, pisz xolay@o2.plComment
-
-
.
Comment
-
Uwaga http://allegro.pl/szyld-stary-okocim...828969256.html
Żaden to "stary szyld", czy "prawdopodobnie przedwojenny".Zbieram przedmioty związane z Tyskimi Browarami. Jeżeli coś masz, pisz xolay@o2.plComment
-
Uwaga http://allegro.pl/szyld-stary-okocim...828969256.html
Żaden to "stary szyld", czy "prawdopodobnie przedwojenny".Ostatnia zmiana dokonana przez pizmak666; 2013-12-25, 20:39.„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.Comment
-
I własnie dlatego mam bardzo mieszane odczucia w temacie współczesnej produkcji tzw replik (i nie chodzi jedynie o szyldy). Jeśli już powstają powinny mieć wyraźne i trudne do bezśladowego usunięcia napisy np "replika" w tym przypadku np na rewersie.
Jak widać Carlsberg Polska mając jednak "coś na sumieniu" postanowił nie umieszczać orginalnej sygnatury (podejżewam że była to słynna z szyldów Fabryka Bogdanowicza w Krakowie) bojąc się ewentualnych oskarżeń o falszerstwo ze strony spadkobierców i umieścił beznadziejny ale za to "bezpieczny" napis Fabryka Wyrobów z Blachy w Krakowie.
Wysoka cena Kup Teraz sugerowala by że sprzedawca wie że sprzedaje fals i poluje na jeleniaOstatnia zmiana dokonana przez Cooper; 2013-12-25, 22:24.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment