Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper
Wyświetlenie odpowiedzi
Ciekawa aukcja na allegro !
Collapse
X
-
Panowie, oszczędźcie nam tego, wymieniajcie się poglądami na PW
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika beerek62 Wyświetlenie odpowiedziNie zamierzam negować Twojego prawa do ustalenia sobie ceny za swoją własność, której akurat chcesz sie pozbyć. Tylko jakoś tak od razu przypomniał mi się stary dowcip o bacy, który chciał sprzedać psa za milion zł a w końcu wymienił go na dwa koty po pięćset tysięcyZbieram przedmioty związane z Tyskimi Browarami. Jeżeli coś masz, pisz xolay@o2.pl
Comment
-
-
Jest tylko taka różnica, że ja dałem sobie spokój z dalszą polemiką (widząc, że to nie ma sensu) a Ty drążysz temat. Coś mi się jednak wydaje, że to do niczego nie prowadzi.
Comment
-
-
-
Myślę że to niekoniecznie musi być "fejk" jeśli takie masz wątpliwości.
Podobno w browarze grudziądzkim odbywały się biesiady piwne chyba coś wzorem śląskich i takie kufle mogły być zamawiane w niedużym nakładzie przez browar. Ktoś z mieszkańców Grudziądza gdzieś w necie o nich wspominał z rozrzewnieniem już po zamknięciu browaru.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedziMyślę że to niekoniecznie musi być "fejk" jeśli takie masz wątpliwości.
Podobno w browarze grudziądzkim odbywały się biesiady piwne chyba coś wzorem śląskich i takie kufle mogły być zamawiane w niedużym nakładzie przez browar. Ktoś z mieszkańców Grudziądza gdzieś w necie o nich wspominał z rozrzewnieniem już po zamknięciu browaru.
Ten kufel jest u mnie w domu odkąd pamiętam....
Jedyne co wiem to ,że mało ich wyprodukowano...aa jeszcze moze jakies wzory tak zwane unikaty dorzucę na allegro.ale to juz nie w tym roku. narazię już mam wystarczająco aukcji.
Comment
-
-
Kolejna promocyjna nowość, tania wysyłka:
www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wasyll Wyświetlenie odpowiedziZbieram podstawki piwne po 1 szt z każdego browaru powiązanego z Polską, oraz po 1 szt z każdego państwa świata.
Comment
-
-
Kolejny szyld, z podstawioną licytacją.
Można spojrzeć na inne aukcje sprzedającego. Zadziwiająco, sporo ofert.Zbieram przedmioty związane z Tyskimi Browarami. Jeżeli coś masz, pisz xolay@o2.pl
Comment
-
-
-
-
Uwaga http://allegro.pl/szyld-stary-okocim...828969256.html
Żaden to "stary szyld", czy "prawdopodobnie przedwojenny".Zbieram przedmioty związane z Tyskimi Browarami. Jeżeli coś masz, pisz xolay@o2.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika smes Wyświetlenie odpowiedziUwaga http://allegro.pl/szyld-stary-okocim...828969256.html
Żaden to "stary szyld", czy "prawdopodobnie przedwojenny".Last edited by pizmak666; 2013-12-25, 20:39.„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.
Comment
-
-
I własnie dlatego mam bardzo mieszane odczucia w temacie współczesnej produkcji tzw replik (i nie chodzi jedynie o szyldy). Jeśli już powstają powinny mieć wyraźne i trudne do bezśladowego usunięcia napisy np "replika" w tym przypadku np na rewersie.
Jak widać Carlsberg Polska mając jednak "coś na sumieniu" postanowił nie umieszczać orginalnej sygnatury (podejżewam że była to słynna z szyldów Fabryka Bogdanowicza w Krakowie) bojąc się ewentualnych oskarżeń o falszerstwo ze strony spadkobierców i umieścił beznadziejny ale za to "bezpieczny" napis Fabryka Wyrobów z Blachy w Krakowie.
Wysoka cena Kup Teraz sugerowala by że sprzedawca wie że sprzedaje fals i poluje na jeleniaLast edited by Cooper; 2013-12-25, 22:24.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
Comment