Kupowanie takich masówek grozi ryzykiem, że wartość kolekcji z czasem będzie się zmniejszać, za miast rosnąć. Tak było z etykietami przedwojennymi Junga i Reycha z Warszawy czy falą części tyskich.
Znam osoby, które mają tych kufli nadwyżkę - tzn. wg. mnie nadwyżkę, bo więcej niż jeden taki kufel
No dobra, nie jestem ekspertem w Grodzisku ale taki nieco naiwny w stylu tekst "prawie bez alkoholu" pasował by mi właśnie do czasów przedwojennych niż powojennych. Pewność ze to nie przedwojenne szkło ? Po wojnie napisano by raczej "niskoalkoholowe" itp.
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Kapsel żadna rewela zwłaszcza w takim stanie. Bardziej nurtuje mnie to że sprzedawca twierdzi że jest z korkiem. Foto rewersu oczywiście nie pokazał.
To kapsel z wczesnych lat 90. i wg mnie ściema w postaci wklejki korka.
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Kapsel żadna rewela zwłaszcza w takim stanie. Bardziej nurtuje mnie to że sprzedawca twierdzi że jest z korkiem. Foto rewersu oczywiście nie pokazał.
Posprawdzałem Zieloną w kolekcji i też na żadnej korka nie widać .
Przecież to oczywiste że nie może być korasów w kapslach sprzed około 20-25 lat
Moim zdaniem kapsel jest z lat siedemdziesiątych i wtedy rzeczywiście wkładka korkowa jest jak najbardziej na miejscu.
Ostatnia zmiana dokonana przez Krzysiu; 2016-04-23, 20:59.
Ten wzór i dwa pozostałe ze strony Janusz Skrzyniarza (w trzecim rzędzie od góry, dwa pierwsze wzory od lewej) wypłynęły z jakiegoś znaleziska około 1,5 roku temu i do tej pory były skrzętnie schowane. Osobiście znam już trzy niezależne źródła tych etykiet - w każdym z nich jest co najmniej kilkanaście (a może nawet kilkadziesiąt) egzemplarzy z każdego wzoru.
Tak więc płacenie za nie kwot, które oferuje sprzedający jest najdelikatniej pisząc nierozsądne Oferowano mi je już ... tak więc trochę cierpliwości i za chwilę powinny być po 20 PLN , czyli za tyle ile są warte w takiej ilości egzemplarzy ...
Comment