Kufel taki widziałem ale bez dekla
Ciekawa aukcja na allegro !
Collapse
X
-
Może i bez dekla ale dlaczemu to miała by być radosna twórczość. Widzę go pierwszy raz, może i faktycznie jest deko dziwny ale to wg mnie jakiś limit rozdawany być może VIPom goszczącym na otwarciu w 93 roku zmodernizowanej warzelni dla nowej marki EB którą warzyło właśnie Braniewo w ówczesnej minigrupie EB. Ogólnie bardzo fajny.Last edited by Cooper; 2018-02-19, 23:59.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Gość ma wąską specjalizację. Niestety ciemny lud nie rozeznał się jeszcze w wyjątkowości aukcji i bezczelnie nie licytuje. A za ( aktualnie ) 1 zł. można nabyć tajną mapę z naniesionymi krzyżykami w miejscu sklepów, które spod lady sprzedadzą Ci IP.
Na kolejnej aukcji za jedyne 10 zł. sprzedaje KOLEKCJONERSKI kartonik po IP.
Last edited by concerto; 2018-05-13, 19:53."... ja nie tylko literat, ale i Gombrowicz!"
Comment
-
-
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Kapslarze do boju. Kolejny browar sprzed wojny jaki pokazał swój kapsel.
Browar Pomorski w Toruniu-Podgórzu
Osoba która sprzedaje chyba w zeszłym roku sprzedawała kapsel/kapsle pw z Myślęcinka i nie wiem czy nie z jakiegoś z browarów bydgoskich.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedziKapslarze do boju. Kolejny browar sprzed wojny jaki pokazał swój kapsel.
Browar Pomorski w Toruniu-Podgórzu
Osoba która sprzedaje chyba w zeszłym roku sprzedawała kapsel/kapsle pw z Myślęcinka i nie wiem czy nie z jakiegoś z browarów bydgoskich.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika robox Wyświetlenie odpowiedziŁadna cena ... chyba rekord .
Comment
-
-
Wyrób Piwa; red. M. Dominikiewicz; Fiszer; 1923
Wyrób Piwa; red. M. Dominikiewicz; Fiszer; 1923
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika volodos Wyświetlenie odpowiedzi... rekordziasto wygląda☠️Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
Comment
-
-
Takie ciekawe samoróbki zza wschodniej granicy:
Aż oczy bolą jak się to widzi.pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej
Comment
-
-
Te badziewia od jakiegoś czasu są na ebay. Kałusz, Ślężany To co pamiętam.
Tam ceny są podobne jak tutaj liczbowo ale w USD
Wg mnie na specjalnie przygotowanej "starej" blasze odbija matryce jakimś tamponem. Matryce oczywiście wzorowane na "akurat znanych" wzorach etykiet. Zero logiki nazwijmy to czasowo-miejscowej. Eta z lat 1870ych z Mazowsza i eta z początków XX wieku z Kresów ....Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
Comment
-
Comment