Ha, to już renowacja poszła właściwa. Gość ma (miał) trzy sztuki, wszystkie zamalowane farbą olejną (ktoś na nich namalował jakieś scenki z życia. Pierwszy szyld gość sp......ił dokumentnie (próbował różnych rozpuszczalników, żeby tą farbę usunąć. Efekt był tragiczny (widziałem ten egzemplarz - lakier zszedł w 80%, został goły karton). Drugi egzemplarz kupiłem za 200zł (ma resztki farby po bokach i trochę nadszarpnięte (niewłaściwym i pospiesznym "zdzieraniem" fragmenty). Do ogarnięcia powoli wodnym papierem ścieralnym bez problemu, plus jakieś 3 cm2 trzeba będzie podpiglować). Trzeci egzemplarz dostał się (jak widać) w ręce fachowca, gdyż jeszcze wczoraj o 18 był całkowicie zamalowany - czyli da się bezinwazyjnie. Cena, hmmm raczej wysoka (zważywszy, że stan mojego egzemplarza za 200 zł z odbiorem osobistym po drobnych korektach nie będzie ustępował wrzuconemu przez Coopera). Ot, życie. Mogły być 3 szt w znakomitym stanie, tylko, że znalazca się ciut pospieszył, niecierpliwus jeden...
Ciekawa aukcja na allegro !
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika volodos Wyświetlenie odpowiedziTrzeci egzemplarz dostał się (jak widać) w ręce fachowca, gdyż jeszcze wczoraj o 18 był całkowicie zamalowany - czyli da się bezinwazyjnie. Cena, hmmm raczej wysoka (zważywszy, że stan mojego egzemplarza za 200 zł z odbiorem osobistym po drobnych korektach nie będzie ustępował wrzuconemu przez Coopera).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika beerek62 Wyświetlenie odpowiedziNie wiadomo ile skasował ten fachowiec...
Comment
-
-
Nie znam tematu. Widzę tylko to co jest na allegro ale nie kumam jak można, nie mając pojęcia, zacząć traktować jakimś świństwem (chemią, papierem ściernym, innym badziewiem) CAŁĄ powierzchnię tak w sumie delikatnego materiału jakim jest tektura (w przeciwieństwie do np blachy) zamiast poeksperymentować na jakimś malutkim jej fragmencie (1-2 cm2) ryzykując potencjalnie zniszczenie tylko tego malutkiego kawałka
Z opisu tematu Volo wywnioskowałem że klient na pierwszy (i chyba też drugi) egzemplarz od razu natarł po całości i sp...ił go dokumentnie i nieodwracalnie nie mając pojęcia jak jego niesprawdzona wcześniej "technologia" zadziała.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedzijak można, nie mając pojęcia, zacząć traktować jakimś świństwem (chemią, papierem ściernym, innym badziewiem) CAŁĄ powierzchnię tak w sumie delikatnego materiału jakim jest tektura (w przeciwieństwie do np blachy) zamiast poeksperymentować na jakimś malutkim jej fragmencie (1-2 cm2) ryzykując potencjalnie zniszczenie tylko tego malutkiego kawałka
Comment
-
-
Widać ludzie pożałowali dudków a sprzedawca jest trochę zdesperowany bo szyld wystawiony ponownie od 1 pln BCM
Jeśli nie ma haczyka to żal nie kliknąć ale nie zbieram to nie będę mieszać.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Przyznam że mam wątpliwości czy to współczesny reprint czy orginał mimo że koleś jakoś przypadkowo (?) nie pokazał rewersu co w przypadku reklamy pw było by wskazane
Z tego co pamiętam to reprinty były chyba małego formatu a ten jest spory i ma sygnaturę producenta której na reprintach chyba nie było.
Jeśli to orginał to zwłaszcza w takim stanie kuptereska wydaje mi się atrakcyjna.Last edited by Cooper; 2019-11-11, 23:22.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
Comment
-
-
Cooper coś spada czujność. To współczesna wariacja podobnie jak ta:
pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej
Comment
-
-
-
Cooper, starego misia na sztuczny miód?„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.
Comment
-
-
Nie śledzę faktycznie za mocno tej radosnej niemiecko/chińskiej (?) a może i rodzimej produkcji szyldów żywiecko-tysko-okocimskich bo to nie moje rejony. Ten temat kojarzy mi się głownie z okolicami roku 2000 gdy pojawiły się reprinty mi znane np jakieś oficjalne reprinty wydane przez Carlsberga-Okocimia czy Grupę Żywiec czy Tyskie.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
Comment
-
Comment