A co w tym niezwykłego?
Ciekawa aukcja na allegro !
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziA co w tym niezwykłego?Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzijak byk napisane Leżajsk, gdzie tu Noteckie ?
Zakładając, że są pełne to może być w środku.
Zbyt dużą wagę przywiązujesz do tego co jest napisane na wierzchu.
Podczas Zlotowego zwiedzania czarnkowskiego browaru widzieliśmy kegi z browarów z całej chyba Polski.- Wiesz Luciu, co ci powiem?
- ???
- ...napiłbym się piwa.
------------------------------------------
Dzień dobry panu.
Poproszę dwa piwa...albo nawet trzy.
Comment
-
-
Rozwalił mnie opis przedmiotu uzasadniający jego cenę:
bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sergioP Wyświetlenie odpowiedziJak to gdzie?
Zakładając, że są pełne to może być w środku.
Zbyt dużą wagę przywiązujesz do tego co jest napisane na wierzchu.
Podczas Zlotowego zwiedzania czarnkowskiego browaru widzieliśmy kegi z browarów z całej chyba Polski.Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iron Wyświetlenie odpowiedziRozwalił mnie opis przedmiotu uzasadniający jego cenę:
http://www.allegro.pl/item253826275_...do_zwrotu.html"Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne
Moja strona www w początkowym okresie budowy
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzikeg jest własością browaru w Leżajsku a nie Czarnkowa"Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne
Moja strona www w początkowym okresie budowy
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dzidek1960 Wyświetlenie odpowiedziJuż usunięte. Po tytule podejrzewam, że były to akcje browaru lub jakieś inne papiery wartościowe. A może się mylę?
W opisie było, że spółka nadal istnieje (podany był numer KRS), oraz, że stara się o odszkodowania za bezprawnie zagarnięte mienie. Wystawca przekonywał, że kupując tą akcję, nabywca staje się akcjonariuszem spółki i ma prawo części do tych ewentualnych odszkodowań liczonej w milionach złotych.
Cena wywoławcza aukcji - 2500 PLNLast edited by iron; 2007-10-08, 12:26.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iron Wyświetlenie odpowiedziDokładnie - były to przedwojenne akcje spółki Haberbusch i Schiele (bez kuponów na dywidendy)Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dzidek1960 Wyświetlenie odpowiedziTylko, że Czarnków chyba nie ma "swoich" kegów a tylko z odzysku z całej Europy. Będąc w browarze nie zauważyłem aby na którymś był ich napis tłoczony, za to na wszystkich była wymalowana nazwa browaru czerwoną farbą tak jak na tych wystawionych.Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Becik, myślę, że druki starych akcji można bez problemu sprzedawać. A i opisy, co do potencjalnej wartości przedmiotu, bywały bardziej wymyślne. Wydaje mi się, że problemem mogło być zastrzeżenie sprzedawcy, że o ile będzie więcej niż 100 chętnych, to on wycofa ten papier z aukcji. W allegro nie lubią takich numerów.Last edited by pieczarek; 2007-10-08, 13:10.
Comment
-
-
Chyba nie to. Allegro nie chce zamieszania, związaneo z potencjalnymi roszczeniami akcjonariuszy, niezalozeżnie od ich ilośći. W MDK jest kilkanaście arkuszy takich akcji. Pod koniec lat sześćdziesiątcyh wyceniono je jako bezwartościowe. A co dzisiaj z nimi zrobić?
Dla jasności - mają kupony na dywidendy.
Comment
-
-
Jakiś bar sprzedaje nie swój sprzęt?
Comment
-
-
reklamowanie swoich aukcji jest możliwe jedynie poprzez zamieszczenie odnośnika w swoim podpisie / profilu. dziękuję za stosowanie się do tego.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
Comment