Wydaje mi się, że ten " wykopek " z 1930 roku - to nic innego jak blacha reklamowa wydana na 150 lecie browaru...
Żywiec w 2006 roku wypuścił 3 takie repliki blach reklamowych / Piwo Żywieckie, Zdrój Żywiecki i właśnie tę-na Piwo Marcowe / i jedno co wiem to to, że wymiary owego "wykopka" zgadzają się ze wspomnianymi replikami.
Nie kojarzę nicka osoby licytującej bo mądrzy admini Allegro owe nicki 'pochowali' ale gdybym znał - z pewnością podzieliłbym się swoimi wątpliwościami z owym Allegrowiczem.
Swoją droga sprzedawcy z obu aukcji (komancz112 oraz GALICYJA1) to najprawdopodobniej ta sama osoba. Miasto się zgadza a i zdjęcie robione w identyczny sposób (z ręką na tle czerwonego sukna).
Ostatnia zmiana dokonana przez grzeber; 2010-06-23, 15:10.
...
Swoją droga sprzedawcy z obu aukcji (komancz112 oraz GALICYJA1) to najprawdopodobniej ta sama osoba. Miasto się zgadza a i zdjęcie robione w identyczny sposób (z ręką na tle czerwonego sukna).
Wcześniej znany jako "jasnowidz'cośtam", opisywany często na cafe allegro, w działach militaria i numizmatyka jako "wybitny" sprzedawca setek wałków
Browar o którym słuch chyba kompletnie zaginął po zamknięciu w latach 90-ych. Teraz pojawił się na allegro. Niby aukcja na podstawie tytułu dotyczy wynajmu/dzierżawy jednak sama cena startowa (już nawet nie mówię o minimalu) pasowała by chyba bardziej do sprzedaży
Tak czy siak dzięki sporej ilości zdjęć zobaczyłem stan obecny tegoż obiektu i muszę przyznać że spodziewałem się gorszej kondycji a nawet już kompletnej rozbiórki. Nawet wielka miedziana kadź się zachowała co na nasze warunki jest prawie cudem. Ah gdyby ktoś to kupił i znów zrobił tam browar ....
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Browar o którym słuch chyba kompletnie zaginął po zamknięciu w latach 90-ych.
Byłem tam w zeszła sobotę, na browarze ogłoszenie, wynajem pomieszczeń. nie wiem co autor miał na myśli z tym hotelem...lokalizacja szczerze mówiąc taka sobie, przy głównej drodze, hałas, do Zamościa parę km, PKS pewnie jakiś tam chodzi bo na pewno nie komunikacja miejska. jedyna atrakcja w okolicy, sklep vis a vis w stylu GS
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
wita Was kapslarz z Bielska-Bialej. Nie przestalem zbierac kapsli ale troche wypadlem z obiegu, niektorzy z was byc moze mnie pamietaja stad, z forum kapslarskiego lub z jakiejs gieldy.
Z racji tego ze mieszkam na stale w Norwegii i bardzo rzadko jezdze do Polski (a jak juz...
Mam do zaoferowania kilka kufli oraz większość szklanek i pokali .
Aukcja wystawiona jest na allegro. Sztuk jest ok 120 . Zależy mi aby sprzedać całość.
Niestety na allegro można zamieścić tylko 10 zdjęć, Pozostałe mogę wysłać mailem.
Link do oferty : https://allegro....
Bractwo Piwne w tym roku również dokłada swoją cegiełkę do Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Pod poniższym linkiem jest aukcja z kapslami z II Giełdy Birofiliów Piwowary 2018. Kapsel giełdowy i pięć próbnych wykonanych tylko w 1 egzemplarzu. Zapraszamy do licytacji... https://...
Niezwykle klimatyczny browar restauracyjny w centrum Porto, znajdujący się niedaleko słynnego starego marketu.
Do lokalu prowadzi niepozorne, wąskie wejście z małym logotypem. Można nie zauważyć i ominąć to miejsce.
Wewnątrz jest bar, dalej przejście prowadzi do sali z kilkoma...
Comment