Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzeber
Wyświetlenie odpowiedzi
Ciekawa aukcja na allegro !
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Paco Wyświetlenie odpowiedzi(...) Po za tym chyba coraz więcej ludzi zaczyna interesować się birofilistyką co też jest przyczyną wzrostu cen.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzeber Wyświetlenie odpowiedziNajprawdopodobniej kolejna podróbka na allegro. "Przedwojenny" kufel z Kłodzka:
Takie grawerowanie (czy piaskowanie) grafiki w szkle jest teraz dosyć tanie i dostępne (patrz okolicznościowe grafiki na zamówienie na kuflach w allegro). Przed wojną taka technika raczej rzadko występowała na firmowych szkłach browarów, dominowały raczej kalkomanie lub maszynowy (?) nadruk (może źle to określiłem ale chodzi mi o nadruki z grubą wypukłą farbą które na kalkomanie mi nie wyglądają).
Myślę że owe 2 rzekomo przedwojenne kłodzkie kufle powinniśmy traktować tylko jako ciekawostkę o wartości powiedzmy 20-30 pln. Niska cena zniechęci potencjalnych fałszerzy. Inna sprawa że nie jeden kolekcjoner niestety jeszcze się na to nabierze.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedziMyślę że owe 2 rzekomo przedwojenne kłodzkie kufle powinniśmy traktować tylko jako ciekawostkę o wartości powiedzmy 20-30 pln. Niska cena zniechęci potencjalnych fałszerzy. Inna sprawa że nie jeden kolekcjoner niestety jeszcze się na to nabierze.
To nie jest żadna ciekawostka tylko ordynarna próba naciągnięcia na kasę. Jak dla mnie to nie jest nic warte, szkoda nawet tego starego kufla, który został zniszczony przez piaskowanie.
Chodzi o to aby nikt się na to nie nabrał. Wyceniając taki badziew na 30 pln sam zachęcasz do nabijania kasy takim oszustom.pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej
Comment
-
-
-
Czysta gra słowna, czasem po prostu czegoś nie doczytamy i licytujemy. Sam się przyznam że jakiś rok temu 2 razy tak wpadłem. Ale na błędach się człowiek uczy.Z takimi wałkami często się spotykam na allegro. Takie wały to się zgłasza jako nadużycie regulaminu.
Comment
-
-
A tak z ciekawości, to ile te KAPSLE są mniej więcej warte? Nie znam się na tym, ale po odwołanych ofertach widzę, że "na ulicy ciężko je znaleźć"www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!
Comment
-
-
Napis: "ściągnięto 99%" cieszy tylko przez pierwsze pół godziny.
Admin ma zawsze rację
PIWOSZE WSZYSTKICH KRAJÓW ŁĄCZCIE SIĘ
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zeko Wyświetlenie odpowiedziTeż się nie znam na wartości tych kapsli ale gdyby gość sprzedawała kapsle a nie zdjęcie to kwota by była 4-cyfrowa.
Comment
-
-
Krzysiu, na tej focie są kapsle, które już szły za kwoty trzycyfrowe (przed przecinkiem), więc, znając niektórych zapaleńców z Alledrogo, czterocyfrowa kwota za wszystko wcale nie jest jakąś fantazją.Dick Laurent is dead.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzeber Wyświetlenie odpowiedziWyceniając taki badziew na 30 pln sam zachęcasz do nabijania kasy takim oszustom.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Comment
-
Comment