Ciekawa aukcja na allegro !

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19260

A kalkomanię GCh dorzucisz?

Comment

• wasyll
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2008.09
      • 1823

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa Wyświetlenie odpowiedzi
      Takie szklanki w Tesco były po 2,99zł no name. Jeszcze są więc wystarczy poszukać.
      Ja ostatnio widziałem po 1,99zł, ciągle ich używam, niezastąpione!
      www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!

Comment

• pizmak666
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼
        • 2006.12
        • 1904

„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”

"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".

Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.

Comment

• solfernus
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2004.08
          • 1025

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika seba_gliwice Wyświetlenie odpowiedzi
          Miałem okazję osobiście widzieć ile jest tych podstawek ... - choć nie jestem pewien jaki jest w tej sumarycznej ilości udział poszczególnych opcji kolorystycznych. Nie zbieram co prawda Toszka, ale orientuję się na rynku podstawek, dlatego z całą odpowiedzialnością mogę potwierdzić, że ich ilość pozwala założyć maksymalnym poziom ceny na 150-200 PLN. Wszystko ponad jest moim skromnym zdaniem objawem irracjonalnej nadgorliwości "kupujących" - chyba, że ktoś jest nadzwyczaj niecierpliwy i ciąży mu nadmiar gotówki ...
          No i kolejny raz zagościło Opole na aukcji. Ostatnio nie poszło, więc teraz kolejna okazja.
          Moim zdaniem w związku z okresem mikołajkowo-świątecznym sprzedający powinien jednak jeszcze obniżyć cenę. Może jak będzie taka tendencja się utrzymywać doczekam się 150 zł
          Zbieram podstawki piwne po 1 szt z każdego browaru powiązanego z Polską, oraz po 1 szt z każdego państwa świata.

Comment

• beerek62
            Major Piwnych Rewolucji
            🥛🥛🥛
            • 2010.04
            • 1045

Czego to ludzie nie wymyślą

Gdzieś widziałem szklanki z innych browarów z identycznymi obrazkami, sprzedawała ta sama osoba.
            Beerkowa kolekcja polskiego szkła piwnego
            Poszukuję : 1) szklanka Browar Soma w Warszawie

Comment

• robox
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2002.11
              • 8188

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika beerek62 Wyświetlenie odpowiedzi
              Czego to ludzie nie wymyślą

Gdzieś widziałem szklanki z innych browarów z identycznymi obrazkami, sprzedawała ta sama osoba.
              Są chętni, to produkcja idzie pełną parą .

Comment

• smes
                Kapitan Lagerowej Marynarki
                • 2006.09
                • 615

Te szklanki zrobił sobie bar myśliwski.
                Kompletów jest nad stan, więc nie śrubujcie ceny. Starczy dla każdego, a zostanie jeszcze więcej.

Last edited by smes; 2013-12-09, 09:07.
                Zbieram przedmioty związane z Tyskimi Browarami. Jeżeli coś masz, pisz xolay@o2.pl

Comment

• volodos
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2008.09
                  • 717

Ale czy ten bar myśliwski zrobił je w zgodzie z browarem, czy samowolnie?

Comment

• smes
                    • 2006.09
                    • 615

Można sobie odpowiedzieć na to pytanie, spoglądając na szklankę Lecha z zającem czy Braxa z jeleniem. Zaraz wypłynie Heineken z dzikiem : )
                    Jest to raczej ciekawostka, niż poważny materiał do kolekcji.
                    Zbieram przedmioty związane z Tyskimi Browarami. Jeżeli coś masz, pisz xolay@o2.pl

Comment

• smes
                      • 2006.09
                      • 615

Szyld sprzedany już z 4x

To ta sama osoba, która sprzedawała po kilka razy szyldy z Tychów, czy czarny karton Herman Muller Rybnik.
                      Last edited by smes; 2013-12-09, 19:40.

Comment

• smes
                        • 2006.09
                        • 615

Brak słów na to, co wyczynia nasz łowczy, ze swoim barachłem:

Odwołał ofertę licytanta, który dał cenę początkową 60 złotych, by następnie zmienić cenę w aukcji, na 120 złotych. Powód odwołania: "zmiana techniczna".
                        Tylko za ile pan sprzeda ostatni, z 13 kompletów, które pan posiada?
                        Last edited by smes; 2013-12-09, 20:02.

Comment

• Krzysiu
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2001.02
                          • 14936

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika smes Wyświetlenie odpowiedzi
                          Szyld sprzedany już z 4x...
                          Tych szyldów było dużo. Ja sam dostałem w browarze dwa w połowie lat osiemdziesiątych.

Brak słów na to, co wyczynia nasz łowczy, ze swoim barachłem...
                          Zepsuł stare, całkiem przyzwoite szklanki tyskie.
                          Last edited by Krzysiu; 2013-12-10, 08:46.

Comment

• smes
                            • 2006.09
                            • 615

Wystarczy spojrzeć na odpryski. Pozdrawiam
                            Attached Files

Comment

• robox
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2002.11
                              • 8188

Brak słów na to, co wyczynia nasz łowczy, ze swoim barachłem:

Odwołał ofertę licytanta, który dał cenę początkową 60 złotych, by następnie zmienić cenę w aukcji, na 120 złotych. Powód odwołania: "zmiana techniczna".
                              Pewnie zauważył zainteresowanie , więc poszedł na całość i ostro podbił cenę .

Comment

• TBK
                                Kapral Kuflowy Chlupacz
                                • 2005.07
                                • 73

Jeleń

Jak sprzedający dostaje w ciągu dnia dziesiątki zapytań i ofert kupna to zastanawia się czy czasem z początkiem roku nie zostanie milionerem . Szklanki robione pewnie na prywatne zamówienie do lokalu gdzie w tamtych czasach panowała wolna amerykanka .Gineły więc zostały schowane do piwnicy.
                                Gdyby nie pojawiły się te z Lecha i Braxa to ze trzech ambitnych wywindowało by cenę do 300 pln jak za żużel Leszno .

Comment

Przetwarzanie...
                                X