Ciekawa aukcja na allegro !
Collapse
X
-
-
-
„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.Comment
-
Witam.
Pytanie: od czego jest ten kapsel.Pytałem sprzedającego ale milczy.
http://allegro.pl/niepiwny-o-2-nieka...107724864.htmlComment
-
Jakiś kompletny baran. Ta jak to dobrze napisał "tabliczka" jest miniaturowej wielkości co widać po proporcjach wkrętów na niej a pozatym coś nie zająknął się kompletnie o jej wymiarach. Już kiedyś była taka na ebay. Tak nawiasem mówiąc nie dałbym głowy że nie jest to jakiś współczesny wyrób chiński lub niemiecki coś a la tyskie reprinty po podobnych gabararytach sprzed około 15 lat chodzące po około 5-10 pln.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
Comment
-
Numerowane podstawki, limitowane kapsle, etykiety z numerami a teraz jeszcze to. Świat się przewraca. Może chociaż ten "szczytny cel" będzie usprawiedliwieniem.Comment
-
Niestety ale poziom birofiliów właśnie między innymi przez takie chałupnicze i pokątne "limity" spada. Coraz więcej podejrzanych edycji a w tym przypadku nawet problem z ewentualnym zaszeregowaniem do danego browaru.
Ten "szczytny cel" każdy może se w aukcji napisać i mieć na myśli cokolwiek chce, ale w sumie jest zdjęcie więc widziały gały co licytowały...Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
Patrząc na tę aukcję dochodzę do wniosku, że kolekcjonerstwo birofiliów w Polsce doszło już chyba do ściany!
Ale co jest za nią? Brrrr... chyba nie chcę wiedzieć...
Tylko dlaczego parafrazując pewnego klasyka "ciemny lud to kupuje"?!?!?Comment
-
Numerowane podstawki, limitowane kapsle, etykiety z numerami a teraz jeszcze to. Świat się przewraca. Może chociaż ten "szczytny cel" będzie usprawiedliwieniem.
Dobrze, że zbieram tylko PRL i starsze szkła.Comment
-
Zbieram wszystko związane z browarem Stella Artois.
Bractwo Piwne
Czasami najlepszym wyjściem jest wyjście na piwo...
Wolę być znanym piwoszem niż anonimowym alkoholikiem...Comment
-
To, że właściciel browaru wymyśla takie głupoty, jestem w stanie zrozumieć. W końcu to kasa, być może większa niż z piwa. Ale że są frajerzy, którzy takie coś kupują za naprawdę abstrakcyjne pieniądze, tego zrozumieć nie potrafię.Comment
-
Tylko w świecie birofiliów ludzie nie lubią limitowanych i numerowanych wydań? Bo ja jeszcze kolekcjonuje płyty winylowe i komiksy. Tam numerowane limity są normalne i każdemu zależy aby je mieć. Wartość zwiększa to mocno(po latach). Sam mam płyty które wyszły nawet w nakładach około 20 sztuk. Czemu kolekcjonerstwo szkła miało by być inne? Chyba każdemu kolekcjonerowi zależy aby mieć coś wyjątkowego.Comment
-
Jeśli wyjątkowość ma polegać na sztucznym i relatywnie tanim i prostym jej nabiciu w (z góry) czysto komercyjnym celu przez emitenta (w tym przypadku browar) a nie np na tym że z wielu wydanych (identycznych) egzemplarzy po wielu latach zachował się np tylko 1 egzemplarz to ja taką wyjątkowość pie... i nie zamierzam dawać mu zarobić.
Wszelkie tego typu "limitowane" birofilia w większości przypadkow albo i we wszystkich, (teraz trudno mi ogarnąć pamięcią cały zbiór) olewam i zdobywam jedynie 1 przedmiot niezależnie jaki numer on posiada. Oczywiście jeśli mam prawo wyboru to conajwyżej wybiorę sobie jakiś "atrakcyjniejszy" numer możliwie zbliżony do 001 lub jakiejś równej liczby. Tak symbolicznie.
Jestem pewnien że ze względu na postępującą komercjalizację (i to w tym najgorszym sensie) birofilistyki takie "limitowane okazy" będą wydawane coraz częściej.Last edited by Cooper; 2015-03-20, 08:06.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
-
A ja się zastanawam, czy sobie nie kupić sprzętu do grawerowania. Szklanki i kufle już mam.Archiwum piwne
Poznaj
http://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
Historię piwowarstwa w Brzegu i okolicachhttp://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
Już dostępne! "Browary akcyjne Wrocławia"Comment
Comment