Ciekawa aukcja na allegro !
Collapse
X
-
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
-
-
podróbka?
Dekiel niby stary, ale dno kufelka na 99,9% nie jest w starym stylu. Mam taki sam kufelek z nr 12, ale inną klapka z nówki cyny i wstawką jakby z tworzywaZbieram porcelanki składów z Pomorza; kapsle dziewicze Carlsberga (cały świat) oraz powojenne zdjęcia i pocztówki Słupska
Szukam e-materiałów (zdjęć, skanów fantów i artykułów) nt. składów i rozlewni obecnej i dawnej RP z okresu pw-ppf do strony na facebooku BEZ LOGOWANIA:
https://www.facebook.com/SkladyRozlewniePiwa
Comment
-
-
Masowa sprzedaż orginalnych kufelków z ulubionej piwiarni Adolfa w Monachium.
Omijać szerokim łukiem.
Szkoda nawet klikać ten link wg mnie.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Chyba mamy coś cenniejszego nawet od Imperium Prunum
Tam za 2 stówy można było kupić całe tzn pełne piwo. Tutaj tyle trzeba dać za jedynie pustą flaszkę. Strach pomysleć ile kosztowało by pełne.
No i wierzymy sprzedawcy na słowo uruchamiając wyobraźnię bo nawet nie zamieścił foto tego białego kruka.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
Comment
-
-
Kilka ciekawych butelek dla wielbicieli Minecrafta.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
Comment
-
-
„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.
Comment
-
-
-
Zakładając że na pewno od piwa (wypałki wydają się pasować idealnie) i na pewno browarowa a nie np jakiejś większej rozlewni to pytanie za milion w piwnych Milionerach jest : z jakiego browaru jest ten dekiel beczki ?
Jeśli dobrze odczytuję wypałkę to browar musiał by być czynny w 1931 roku gdyż taka jest data produkcji beczki (albo jej kontroli/serwisowania) na niej.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
Comment
-
-
Mam nadzieję że sprzedawca nie obrazi się że piszę publicznie to co napisał mi w mailu ale chyba robię nieco reklamę Jego aukcji. Otóż przynajmniej do niego wieczko dotarło z okolic Andrychowa i Wadowic. Może gdzieś tam był zakład z którego pochodzi... Przynajmniej dla mnie to mniej rozpoznany piwnie rejon niż Mazowsze.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
Comment
-
-
Nie powiem, udał mu się dowcipZbieram wszystko związane z browarem Stella Artois.
Bractwo Piwne
Czasami najlepszym wyjściem jest wyjście na piwo...
Wolę być znanym piwoszem niż anonimowym alkoholikiem...
Comment
-
-
Ciekawe jak długo zagości ta aukcja z piwem z Browarów Łódzkich, z lat 80-tych, do tego niespodzianka z zawartością - oprócz piwa, drewniany klips od bielizny
Comment
-
Comment