kolekcjonowanie butelek

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • miaumiau
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2007.03
    • 12

kolekcjonowanie butelek

starałam się przejrzeć tematy dotyczące kolekconerstwa i widzę że zbieracie głównie, etykiety, kapsle, szklanki i podkładki

[czy są wśród was osoby kolekcjonujące butelki po piwie?

na pomysł wpadłam odnośnie tematu o nowej butelce Carlberga, bo muszę przyznać że bardzo mi się podoba to tłoczenie i brak główej etykiety i pomyślałam czy oprócz małego zbioru szklanek i kilku kufli które posiadam - nie założyć kolekcji butelek

to piwne zbieractwo jakoś mam już w sobie zakorzenione - zaczęło się kiedyś od puszek, potem podstawek - niestety więkość przepadła w czasie przeprowadzek
  • Cooper
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🍼🍼
    • 2002.11
    • 6056

jest wśród nas wielu kolekcjonerow butelek piwnych (miedzy innymi ja ) ale wiekszosc z nas zbiera butelki PRZEDWOJENNE (no powiedzmy do lat tuż-powojennych). Z tego co piszesz wynika że zbierasz butelki raczej współczesne...
    Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
    1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• pivaria
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2001.03
      • 1538

Witaj w królestwie butelek!

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika miaumiau
      starałam się przejrzeć tematy dotyczące kolekconerstwa i widzę że zbieracie głównie, etykiety, kapsle, szklanki i podkładki

[czy są wśród was osoby kolekcjonujące butelki po piwie?

na pomysł wpadłam odnośnie tematu o nowej butelce Carlberga, bo muszę przyznać że bardzo mi się podoba to tłoczenie i brak główej etykiety i pomyślałam czy oprócz małego zbioru szklanek i kilku kufli które posiadam - nie założyć kolekcji butelek

to piwne zbieractwo jakoś mam już w sobie zakorzenione - zaczęło się kiedyś od puszek, potem podstawek - niestety więkość przepadła w czasie przeprowadzek
      Większość zbiera rzeczywiście etykiety, kapsle, szklanki i podkładki. Są jednak i tacy, którzy nade wszystko upodobali sobie butelki: witaj w królestwie butelek!
      PIVARIA - Z MIŁOŚCI DO PIWA!
      www.pivaria.pl
      https://www.facebook.com/pages/Pivar...72566796087490

Comment

• marian1920
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.10
        • 1333

mogę zaoferować Tobie tę butelkę, do tego tłoczonego żywca oraz carlsberga na euro 2004 z tłoczonym znaczkiem...w zamian bym oczekiwal jakiś szklanek bądź podstawek korkoweych

Comment

• miaumiau
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2007.03
          • 12

tego nowego tloczonego Carlsberga juz mam

jezeli chodzi o wymiane to nie mam raczej atrakcyjnego zbioru, bo w wiekszosci utracilam go w czasie przeprowadzek

teraz mam na widoku wiekszy metraz i to juz na stale wiec bedzie wiecej miejsca na kolekcjonerstwo

Comment

• juzes
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2005.06
            • 95

Ja zbieram butelki piwne, lub jak kto woli etykietki na butelkach.
            Zbieram tylko polskie i wypite osobiście. Mam tego ponad 350 szt.
            http://juzes.lubon.net.pl
            http://www.budowa.maroonpoint.com/

Comment

• miaumiau
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2007.03
              • 12

wow, niezla kolekcja :-)

Comment

• franekf
                Kapitan Lagerowej Marynarki
                • 2004.06
                • 944

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika juzes
                Do pewnego czasu robiłem podobnie. Niestety pojawił się problem z miejscem - butelek było już około 250, dodatkowo pojawił się z nowymi etykietami na pitych już kiedyś piwach, bo je też chciałoby się mieć Postanowiłem zbierać więc tylko co ciekawsze okazy no i wszystko co belgijskie. Nowych piw ciągle przybywa i co jakiś czas nawet z tych co ciekawszych butelek część muszę odmoczyć żeby zrobić miejsce nowym. Inna sprawa to utrzymywanie kolekcji w czystości - pod koniec odkurzania butelek szlag mnie trafia...
                Birofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
                http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
                Piwny Janusz bez Teku

Comment

• paszcza
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2007.08
                  • 1

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika juzes Wyświetlenie odpowiedzi

Witam. Jesteśmy w podobnej sytuacji, też zbieram butelki z piw, które wypiłem (oczywiście nie w ujęciu ilościowym, hehe ) i najbardziej interesują mnie miejscowe "wynalazki". W zbieractwie nie ogranczam sie tylko do polskich marek. Urobek podobny, około 300 szt.
                  pozdro

Comment

• herqless1974
                    Szeregowy Piwny Łykacz
                    • 2007.08
                    • 2

butelki

mam do sprzedania butelki z okresu miedzywojennego z BROWARU GOLDAP -KRECH tloczone tloczenia zamiast etykiety
                    jesli jestes zainteresowany prosze o kontakt
                    GG-3877675
                    Skype-herqless1974
                    imeil-herqless1974@o2.pl

Comment

• arcy
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      • 2002.07
                      • 7538

Ja kiedyś znalazłem jedną na strychu u teściów, a drugą za 7 zł dokupiłem w sklepie ze starociami. Potem obie za 30 zł sprzedałem jednemu z Forumowiczów. Uważam, że obaj zrobiliśmy świetny interes.
                      Last edited by arcy; 2007-08-27, 11:12.

Comment

Przetwarzanie...
                      X