Nowe etykiety

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ARTHUR
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.07
    • 2338

Nowe etykiety

Bosman czerwony full

poj.500 ml,etykietka na szyjce krotsza,a reszta etykiet taka sama jak ostatnia i kapsel tez.
  • kopyr
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2004.06
    • 9475

No to po byku nowość.
    blog.kopyra.com

Comment

• ARTHUR
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.07
      • 2338

Ale nowy,etykieta juz inna jest.

Comment

• ART
        mAD'MINd
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2001.02
        • 23925

Na przyszłość o zmianach oetykietowania (bo chyba na to wygląda) proszę informować w dziale kolekcjonerskim - jeśli to konieczne (choć uważam że do tego wystarczy zamieścić odpowiednie skany etykiet pod danym browarem.)
        - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
        - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
        - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• becik
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🍼🍼
          • 2002.07
          • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTHUR
          Ale nowy,etykieta juz inna jest.

Wcale nie jest, za nową etykietę zalicza się wszelkie zmiany na etykiecie głównej, a nie na kontrach czy krawatkach. Ten sam wzór główny może mieć i kilkanaście różnych krawatek (vide Jabłonowo) czy kontr (vide EB). Dopóki głowny wzór pozostaje niezmieniony to nadal jest tylko jeden z różną ilością etykiet dodatkowych.
          Last edited by becik; 2007-04-22, 15:17.
          Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• ARTHUR
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.07
            • 2338

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik
            Wcale nie jest, za nową etykietę zalicza się wszelkie zmiany na etykiecie głównej, a nie na kontrach czy krawatkach. Ten sam wzór główny może mieć i kilkanaście różnych krawatek (vide Jabłonowo) czy kontr (vide EB). Dopóki głowny wzór pozostaje niezmieniony to nadal jest tylko jeden z różną ilością etykiet dodatkowych.

Moim zdaniem jest inna,a nie jak nie ktorzy podaja taka sama etykietke,tylko inna data,To wlasnie jeste nieporozumienie,a jak juz jest inny krawat na butelce to juz inna etykietka jest.Takie jest moje zdanie.

Comment

• becik
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🍼🍼
              • 2002.07
              • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTHUR
              Moim zdaniem jest inna,a nie jak nie ktorzy podaja taka sama etykietke,tylko inna data,To wlasnie jeste nieporozumienie,a jak juz jest inny krawat na butelce to juz inna etykietka jest.Takie jest moje zdanie.
              Zdanie możesz mieć swoje jak najbardziej, możesz zbierać także też jak chcesz i mieć swoje własne kryteria, nikt Ci tego prawa nie zabiera.
              Jednak nikt ze znanych mi kolekcjonerów nie uznaje takiego podziału. Tak samo jak i katalogi polskich etykiet Pawla Piotrowskiego (nestora kolekcjonerstwa) NIE UZNAJą różnic w krawatkach czy kontrach jako inny wzór.
              Mozesz mieć sobie 50 różnych EB czy nawet 10.5 ale kolekcjoner będzie miał 1 wzór i 50 różnych kontr.
              Zasady są proste i niezmienialne.
              Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• adam16
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                • 2001.02
                • 9865

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik
                Zdanie możesz mieć swoje jak najbardziej, możesz zbierać także też jak chcesz i mieć swoje własne kryteria, nikt Ci tego prawa nie zabiera.
                Jednak nikt ze znanych mi kolekcjonerów nie uznaje takiego podziału. Tak samo jak i katalogi polskich etykiet Pawla Piotrowskiego (nestora kolekcjonerstwa) NIE UZNAJą różnic w krawatkach czy kontrach jako inny wzór.
                Mozesz mieć sobie 50 różnych EB czy nawet 10.5 ale kolekcjoner będzie miał 1 wzór i 50 różnych kontr.
                Zasady są proste i niezmienialne.
                W pełni zgadzam się z Becikiem. Sam mam sporo takich etykiet do których jest po kilka różnych krawatek i kontr, a sama etykieta jest niezmienna. I tak to właśnie zaliczam.
                Browar Hajduki.
                adam16@browar.biz
                Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• huanghua
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2005.10
                  • 1910

Szukałem tematu do którego można się dołączyć z ofertą.

Oddam etykiety otrzymane na XII Giełdzie w Żywcu, takie jak w tej ofercie: http://allegro.pl/item206764447_xii_...a_gratisy.html(bez szkła... oczywista)

W zamian oczekuję jednej "zdrowaśki" przy wieczornym paciorku
                  W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)

Comment

• ARTHUR
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2004.07
                    • 2338

Nowa dzis etykietke widzialem KARMI kawowy z ziarenkiem kawy na przedniej etykiecie.

Comment

• ARTHUR
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2004.07
                      • 2338

Dzisiaj zauwazyłem nową etykiete piwa Bosmana jest na niej bosman i szyld na zlot jachtow THE TALL SHIPS RACES 2007 ktore odbeda sie 4-7 w sierpniu w Szczecinie.

Comment

Przetwarzanie...
                      X