Wystawa dot. historii piwowarstwa Warmii i Mazur - poszukiwani posiadacze eksponatów

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • muzealnik
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2007.09
    • 141

wystawa

Bardzo cieszy mnie, że tak często Cyrkonia wita w mojej pracy.
    Wystwa ikon weszła na ekspozycję 29 marca tego roku.

Mam jednak nadzieję, że bardziej optymistyczną wiadomością jest, że cały strych będzie dla miłośników piwa.

Teraz nagli nas dokumentacja eksponatów.

Jeżeli chcecie Państwo by wasze eksponaty znalazły się na wystawie (i godnie reprezentowały ukochane przez was browary) piszcie.

Serdecznie pozdrawiam i raz jeszcze zachęcem do współpracy.
    Paweł
    coś z piwem zrobić... próbuję

Comment

• Cyrkonia
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2001.10
      • 1936

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika muzealnik Wyświetlenie odpowiedzi
      Bardzo cieszy mnie, że tak często Cyrkonia wita w mojej pracy.
      Wystwa ikon weszła na ekspozycję 29 marca tego roku.
      taaa.... ostatnim razem mało się nie zabiłam.......
      do tej pory zastanawiam się kto mnie wpuścił w 9cm szpilkach na wieże
      bo do tych dziwnych innych zakamarków to wiem...... moje dranie
      www.stat-gra.pl

Comment

• muzealnik
        • 2007.09
        • 141

wystawa

Witam!
        Mimo, że dyskusja lekko zamarła dziękuję wszystkim, którzy dali odzew naszej inicjatywne

Dzieki Państwa uprzjmości mamy coraz liczniejszą grupę eksponatów, które znajdą się na wysatwie.
        Mamy nadzieję, że będzie ona atrakcyjna tak dla miłośników historii, jak też browarnictwa... czyli praktycznie wszystkich (bo najlepiej jak miłośnik historii bada ją przy kuflu piwa).
        Zachęcam do dalszej dyskusji co do oczekiwań w sprawie wystawy, a przede wszystkim na dalszą wpółpracę w spraiw pokazania Waszych skarbów.
        Pozdrawiam
        Paweł

Comment

• muzealnik
          • 2007.09
          • 141

wieści

Witam wszystkich po dłuższym milczeniu!

Nasza wystawa odbędzie się najpewnije we wrześniu, bo przed wakacjami nie znajdzie się dla nas miejsce na olsztnskim zamku. [Choć jest jeszcze cień szansy na małe przsunięcie i możliwośc zobaczenia naszej ekspozycji w wakacje].

NAJWAŻNIEJSZE, ŻE TERMIN ZOSTAŁ JUŻ USTALONY

Korzystając z okazji chcę podziękować wszystkim, którzy nawiązali z nami kontakt i obiecali swoją pomoc.

LICZYMI CIĄGLE NA KOLEJNE ZGŁOSZENIA LUDZI CHĘTNYCH Z NAMI WSPÓŁPRACOWAĆ.

Mimo, że do wystawy trochę czasu nie chcemy by browary naszego regionu zostały zapomniane. Na dniach w Olsztyńskim dodatku do Wyborczej będziemy zachęcać do podejmowania tematyki piwnej przy wszystkich okazjach.
          A w Kalendarzu Olsztyna na rok 2008 zamieściliśmy spory artykuł o Olsztyńskim Browarze [Jurand] opisując jego historię, upadek, na tel życia Olsztyna [z przekrojowym rzutem oka na niektóre etykiety].

Raz Jeszcze zapraszamy wszystkich chętnych do współpracy i pamięci o naszej inicjatywie.
          Pozdrawiam wszystkich
          Paweł
          PS Namiary w pierwszych postach - odzwyajcie się na wszelkie tematy

Comment

• mimons
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2002.12
            • 39

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika muzealnik Wyświetlenie odpowiedzi
            NAJWAŻNIEJSZE, ŻE TERMIN ZOSTAŁ JUŻ USTALONY
            Jakoś nic nie mogę znaleść na stronie muzeum. Zdjęte, odłożone w czasie i przestrzeni?

Comment

• muzealnik
              • 2007.09
              • 141

Jak widać strona Muzeum nie zachwyca i mało jest tam wiadomości o tym, co będzie się działo w przyszłości.

Wystawa będzie - prace nad nią cały czas trwają.

W tej chwili trwają starania, by wystawa stała sie główną osią atrakcji całego przyszłego sezonu turystycznego w Muzeum.
              Dałoby to możliwości nie tylko do stworzenia wystawy, ale także do spotkań kolekcjonerów, warsztatów, sesji naukowych, objazdów po zabytkowych browarach.
              Chcemy bowiem, żeby wystawa stała się okazją do zaprezentowania ludziom nie intersującym się piwem, jak ciekawym tematem jest własnie złoty napój. Mamy nadzieję, że uda się nam pokazać na jak wielu płaszczyznach piwo wpływało i wpływa na życie ludzi i jak wiele ciekawych rzeczy się z nim wiąże.

Dlatego prosze o cierpliwość. O wszystkich sprawach będę informował na bieżąco.

Pozdrawiam

Comment

• huanghua
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2005.10
                • 1910

Jeśli chciałbyś zobaczyć dobrze zorganizowaną wystawę lub podpatrzeć ciekawe rozwiązania organizacyjne nt. dawnego piwowarstwa regionalnego, to zachęcam do kontaktu z Dawidem.
                Kontakt: http://www.muzeum.swolowo.pl/kontakt.html
                W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)

Comment

• grzech
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2001.04
                  • 4592

Jak tam wystawa?

Comment

• muzealnik
                    • 2007.09
                    • 141

Przygotowania cały czas trwają.
                    Wystawa ma być w zamkowej piwnicy, do której trzeba zrobić schody.
                    Jednak mam nadzieję, że tej jesieni względnie z początkiem zimy wszystko się uda.
                    Piwa już czekają [sami zrobiliśmy, żeby były na warsztaty].
                    Przygotowania muzealne w pełni
                    Zatem już niedługo.

Jeżeli ktoś jeszcze ma pomysły, czy chciałby w jakikolwiek sposób pomóc zapraszam.

Comment

• elbinger
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2008.12
                      • 38

Jak tam ta wystawa?
                      Juz ponad dwa lata akcja trwa...

Comment

• muzealnik
                        • 2007.09
                        • 141

Z wystawą ciągle jakieś problemy.
                        Po pierwsze: miejsce wyznaczono nam w piwnicach zamkowych, które od 18 miesięcy czekają na schody. Gdy tylko te się pojawią zaczynamy robienie ekzpozycji.
                        Oczywiście w tak zwanym między czasie (powód 2) trwa zamieszanie wokół zwolnienia dyrektora mojej firmy i to opóźnia planowany remont schodów.
                        Proszę mi wierzć już też jestem znudzony całą tą sytuacją.

Dobrze, że piwny temat to także fragment mojego życia i przeciąganie tej sprawy nie powoduje tracenia czasu.

Zatem czekam na schody... bo one są ostatnią przeszkodą.

PS Brak tych przeklętych schodów powoduje, że 10 warek piwa, które uwarzyliśmy na wystawę znosiliśmy w plecakach po drabinie (do piwnicy bo najniższej cały rok jest 8 stopni).

ZATEM POZDRAWIAM, PROSZĘ O CIERPLIWOŚĆ I ZACHĘCAM DO WSPÓŁPRACY

Comment

• Grothesk
                          Kapitan Lagerowej Marynarki
                          • 2005.11
                          • 811

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedzi
                          ...w Muzeum na ul. Srebrnej zorganizowano jedną z warszawskich giełd birrofilistycznych i wyszlo to całkiem nieżle...
                          Cooper, jesteś Włochem? :-)
                          bo Ty i bodajże Grzeber w każdym poście używacie sformułowania "birro" zamiast "biro" i tak się zastanawiam czy przypadkiem o czymś nie wiem czy też może błąd wyrazu jest celowy i zamierzony?

Grothesk

Comment

• witoldo125
                            Kapral Kuflowy Chlupacz
                            • 2010.06
                            • 39

I co z tą wystawą? Była?
                            http://szczytnopocztowki.blogspot.com/

Comment

Przetwarzanie...
                            X