a coś blizej, czy są to napoje, oranżady, wina, wódki etc?
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika b-grabowski
Czy ktoś takie zbiera? Bo zebrałem już spory zbiorek, i zastanawiam się czy nie zabrać się za takie
Pozdrawiam
Jak masz spory zbiorek to już się chyba zabrałeś .
Na pewno ktoś takie zbiera, choć nie sprecyzowałeś o jakie chodzi, ale ludzie zbierają chyba wszystko (niektórzy nawet psie kupy ).
A poważnie mówiąc to etykiety niepiwne zdarzają się na Allegro - nawet teraz są wystawione. Ja jeśli trafią mi się etykiety niepiwne pochodzace z browarów to ich nie wyrzucam, ale też specjalnie o nie nie zabiegam.
Cesis, podobnie jak pobliska Sigulda są obowiązkowym punktem na trasie zwiedzania Łotwy. Niewielka starówka na której niespieszno toczy się życie ma swój urok, ale i tak każdy idzie w stronę zamku, który jest największą atrakcją tego miasteczka.
Dominantą rynku jest spory gotycki...
W tym przypadku mamy do czynienia z kompleksem hotelowo - gastronomicznym na dużą skalę. Czego tam nie ma. Jazda na koniach, kąpiele, browar, własna farma, ścieżki rowerowe... Olbrzymi kombajn wypoczynkowy, który został otwarty w 2015 roku. I nie ma co się oszukiwać, że przeznaczony raczej...
Lokal firmowy browaru Dudliar zlokalizowany jest w samym centrum miasta co czyni go miejscem bardzo atrakcyjnym i mocno frekwentowanym. W upalny dzień w którym tam przyjechałem ogródek piwny był wypełniony po brzegi, nie było miejsca i trzeba było iść do wewnątrz. Ale generalnie nie ma tego...
Kolejnym przybytkiem na mapie browarów w Czarnogórze jest browar Paun. W adresie jest Podgorica, ale to już mocno naciągana sprawa, bo do miasta jest dobrych parę kilometrów. Duża blaszana hala w której mieści się browar, stoi obok głównej drogi w stronę Niksicia, która obecnie przechodzi...
Kolejny odwiedzony przeze mnie mikrus w Równym, nazywa się Father. Ten oddany w 2016 roku browar restauracyjny urządzony został po wielkopańsku. Wszystko przestronne, duże i wygodne a błyszcząca i świecąca 500 l warzelnia z firmy ZIP, wręcz przyciąga wzrok.Tanki są widoczne w korytarzu....
Comment