Ankieta etykiet zagranicznych za rok 2007 (edycja IV)

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • lukiper
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2003.02
    • 163

Ankieta etykiet zagranicznych za rok 2007 (edycja IV)

Witam serdecznie!
    Zbliża się koniec roku więc tradycyjnie o tej porze pojawiają się ankiety dla kolekcjonerów Tak więc zapraszam Was do wzięcia w niej udziału. Jest to ankieta która ma na celu przedstawienie aktualnych stanów etykiet z poszczególnych krajów u polskich kolekcjonerów. Jest to moja czwarta tego typu ankieta, tak więc wzbogacony o doświadczenia z lat ubiegłych, postanowiłem wprowadzić kolejne zmiany które mam nadzieję dadzą lepszy obraz „kto i co posiada w swoim zbiorze”

Zasadnicza zmiana to podział ankiety na państwa i terytoria zależne. O ile z państwami niema problemu o tyle przy tych drugich jest zawsze dyskusja., czy to wliczać do Państwa czy oddzielnie. Naturalnie każdy zbiera to co chce i jak chce, jednak ankieta ma na celu usystematyzowanie informacji więc mam nadzieję że taki podział zaakceptujecie dla celów ankietowych. Naturalnie wysłucham wszelkich sugestii i za rok mogę przedstawić inną wersję
    Jednak ta forma jest owocem analizy dotychczasowych polskich ankiet jak i zestawień tworzonych w innych krajach.

W załączeniu zamieszczam pełną listę terytoriów zależnych. Jeżeli posiadacie etykiety z nich to dopiszcie go w formularzu ( te które wpisałem występowały dotychczas)

Kwestia Hong Kongu i Makau.
    Wiem, iż nie są to już terytoria zależne jednak sądzę że warte jest odnotowanie faktu o posiadaniu x etykiet z tych terenów.

Jeżeli znajdzie ktoś błąd przy podziale na państwa i terytoria to proszę o informację – mogłem coś przeoczyć.

Tyle wstępu, teraz co należy zrobić aby wziąć udział w ankiecie:

A. Opcja dla osób które chcą otrzymać wyniki ankiety w formie drukowanej
    1.ściągnij załącznik z ankietą
    2.czytelnie wypełnij
    3.dołącz 2 znaczki pocztowe o nominałach <1,35zł>
    4.wyślij (DO 4 LUTEGO 2008 ROKU) na podany w formularzu adres.

B. Opcja dla osób które chcą otrzymać wyniki ankiety w formie elektronicznej – w pliku pdf gotową do samodzielnego wydruku.
    1.ściągnij załącznik z ankietą
    2.wypełnij
    3.wyślij (DO 4 LUTEGO 2008 ROKU) na adres email zamieszczony w formularzu - w temacie wiadomości wpisz: ankieta 2007

C. Opcja dla osób które chcą otrzymać wyniki ankiety w formie drukowanej i elektronicznej
    1.patrz punkt A.
    2.dodatkowo zaznacz na formularzu obie opcje wyników ankiety

Wyniki ankiety będą rozsyłane na przełomie luty/marzec
    Format wersji drukowanej A5.

Ps.1. Jeżeli zbierasz etykiety z wybranych krajów to także zachęcam do wzięcia udziału w tej ankiecie!

Ps.2. Ankieta została rozesłana w formie drukowanej do osób z którymi utrzymuję korespondencję tradycyjną.

Wszelkie pytania proszę zamieszczać tu lub na PW

pozdrawiam i liczę na znaczną ilość wypełnionych formularzy
    www.pilsdeckchen.za.pl
    www.wkk.free.ngo.pl
  • lukiper
    • 2003.02
    • 163

załącznik z formularzem zgłoszeniowym

załącznik z formularzem zgłoszeniowym
    Attached Files
    www.pilsdeckchen.za.pl
    www.wkk.free.ngo.pl

Comment

• lukiper
      • 2003.02
      • 163

lista terytoriów zależnych

lista terytoriów zależnych
      www.pilsdeckchen.za.pl
      www.wkk.free.ngo.pl

Comment

• lukiper
        • 2003.02
        • 163

lista terytoriów zależnych jeszcze raz
        Attached Files
        www.pilsdeckchen.za.pl
        www.wkk.free.ngo.pl

Comment

• lukiper
          • 2003.02
          • 163

formularze na giełdzie w Poznaniu

W związku z tym że wybieram się jutro na giełdę do Poznania będzie możliwość odbioru formularza osobiście jeżeli ktoś nie wie jak wyglądam zapraszam na www.pilsdeckchen.za.pl do działu galeria - tam znajdziesz w miarę aktualny ryjek
          www.pilsdeckchen.za.pl
          www.wkk.free.ngo.pl

Comment

• lukiper
            • 2003.02
            • 163

Tak tylko wyciągam na wierzch i tym samy przypominam się z ankietą zostało jeszcze 26 dni.
            pozdrawiam i liczę na dobrą frekwencę
            www.pilsdeckchen.za.pl
            www.wkk.free.ngo.pl

Comment

• lukiper
              • 2003.02
              • 163

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lukiper

Jeżeli znajdzie ktoś błąd przy podziale na państwa i terytoria to proszę o informację – mogłem coś przeoczyć.
              dzięki uprzejmości "czujnego oka" na bieżąco zamieszczam info o błędach:

- dwa razy zamieściłem Bermudy ( w państwach i terytoriach) - winno być tylko w terytoriach zależnych

- do listy państw dodaję Mikronezję.

Jeżeli ktoś coś jeszcze znajdzie , proszę dać znać
              www.pilsdeckchen.za.pl
              www.wkk.free.ngo.pl

Comment

• beny
                Kapitan Lagerowej Marynarki
                • 2001.03
                • 984

mogę wysłać listę w języku angielskim nie chce mi się jej korygować - leniuch jestem ?!
                Z piwnym pozdrowieniem
                Radosław Kwiecień

http://npn.mybrute.com/ - skop mi tyłek :P

Comment

• becik
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🍼🍼
                  • 2002.07
                  • 14999

Zbierać już nie zbieram ale mam kilka uwag (mam nadzieję, że mogę? )
                  Terytoria zależne: Gibraltar - tam nigdy nie było browaru, czy ja o czymś nie wiem?
                  Hong Kong, Makau - to juz nie terytoria zależne tylko część Chin, na tej samej zasadzie mozna wydzielić np d. Berlin Zachodni.
                  Nie wiem czy w ter. zależnych była Ceuta.

Kraje - brak Arabii Saudyjskiej, Somalii i Timoru Wschodniego. Nie podejrzewam, żeby w Polsce coś ktoś miał stamtąd ale na liscie chyba powinny być
                  Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Gopher
                    Porucznik Browarny Tester
                    • 2007.10
                    • 450

Mimo że nie zbieram etykiet to wynalazłem pare błędów w formularzu:
                    1. Państawmi nie są: Ceuta (mimo że w Afryce jest integralną częścią Hiszpani jak i Mellila, są to tak takie same miasta jak choćby Valencia czy Sevilla), Bermudy (terytorium zależne W.Brytanii), Falklandy (terytorium zależne W.Brytanii czy Argentyny jak kto woli), Polinezja Francuska (zbiorowość zamorska Francji).
                    2. Brakuje państw: Afryka: Dżibuti, Gwinea Równikowa, Komory, Mauretania, Somalia.
                    Azja: Afganistan, Arabia Saudyjska, Bahrajn, Brunei, Katar, Kuwejt, Malediwy, Timor Wschodni.
                    Europa: Andora, Liechtenstein.
                    Oceania: Kiribati, Mikronezja, Nauru, Palau, Tuvalu, W-y Marschalla.

Część z tych braków wymienili już koledzy we wcześniejszych postach, w części tych państw pewnie niema żadnego browaru, ale chciałem w ten sposób wspomóc etykieciarzy . Pozdrawiam
                    Lengyel, magyar – két jó barát, együtt harcol, s issza borát

Comment

• becik
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🍼🍼
                      • 2002.07
                      • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gopher
                      Mimo że nie zbieram etykiet to wynalazłem pare błędów w formularzu:
                      1. Państawmi nie są: Ceuta (mimo że w Afryce jest integralną częścią Hiszpani jak i Mellila, są to tak takie same miasta jak choćby Valencia czy Sevilla), Bermudy (terytorium zależne W.Brytanii), Falklandy (terytorium zależne W.Brytanii czy Argentyny jak kto woli), Polinezja Francuska (zbiorowość zamorska Francji).
                      2. Brakuje państw: Afryka: Dżibuti, Gwinea Równikowa, Komory, Mauretania, Somalia.
                      Azja: Afganistan, Arabia Saudyjska, Bahrajn, Brunei, Katar, Kuwejt, Malediwy, Timor Wschodni.
                      Europa: Andora, Liechtenstein.
                      Oceania: Kiribati, Mikronezja, Nauru, Palau, Tuvalu, W-y Marschalla.

Część z tych braków wymienili już koledzy we wcześniejszych postach, w części tych państw pewnie niema żadnego browaru, ale chciałem w ten sposób wspomóc etykieciarzy . Pozdrawiam

Tyle, ze ankietach wymienia sie kraje w których były browary i były etykiety, bez sensu jest umieszczanie państw w których nigdy nie było browaru bo i po co

ps. Na Wyspach Marshalla był browar, dwie etykiety były napewno, nie ma go na liście?
                      Last edited by becik; 2008-01-11, 14:03.
                      Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• adi_999
                        Porucznik Browarny Tester
                        • 2004.11
                        • 425

Ja mam etykietę z Mikronezji
                        mój zbiór etykiet http://picasaweb.google.com/112278001030728908988

Comment

• lukiper
                          • 2003.02
                          • 163

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika beny
                          mogę wysłać listę w języku angielskim nie chce mi się jej korygować - leniuch jestem ?!
                          no cóż, nie ułatwia mi to sprawy, ale skoro z Ciebie leń to przekonwertuję sam (rok temu też tak robiłem w Twoim przypadku więc doświadczenie mam)
                          www.pilsdeckchen.za.pl
                          www.wkk.free.ngo.pl

Comment

• lukiper
                            • 2003.02
                            • 163

Widzę że się towarzystwo ośmieliło i pokazuje moje błędy I bardzo dobrze bo tym samym lista będzie dopracowana - co bardzo mnie cieszy. na bieżąco poprawiam u siebie błędy a pod spodem piszę co i jak
                            www.pilsdeckchen.za.pl
                            www.wkk.free.ngo.pl

Comment

• lukiper
                              • 2003.02
                              • 163

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik
                              Zbierać już nie zbieram ale mam kilka uwag (mam nadzieję, że mogę? )
                              Terytoria zależne: Gibraltar - tam nigdy nie było browaru, czy ja o czymś nie wiem?
                              Hong Kong, Makau - to juz nie terytoria zależne tylko część Chin, na tej samej zasadzie mozna wydzielić np d. Berlin Zachodni.
                              Nie wiem czy w ter. zależnych była Ceuta.

Kraje - brak Arabii Saudyjskiej, Somalii i Timoru Wschodniego. Nie podejrzewam, żeby w Polsce coś ktoś miał stamtąd ale na liscie chyba powinny być
                              Gibraltar - z tego wynika, że była tam rozlewnia. w ankiecie z 1996 widniała taka pozycja. ale skoro nie było tam browaru, pójdzie w niebyt.

Hong Kong i Macau - pisałem jak wygląda sytuacja wg mnie w pierwszym poście.

Ceuta - też widniała w dotychczasowych ankietach, ale wg listy terytoriów zależnych którą zamieściłem (i wg której się kierowałem) niema tam Ceuty (na razie zostanie)

Arabia Saudyjska, Somalia i Timor Wschodni - czy w tych państwach są lub były browary? w Somalii chyba był bo widziałem niedawno etykietę ( chyba początek wieku )
                              Last edited by lukiper; 2008-01-11, 17:03. Powód: edycja tekstu
                              www.pilsdeckchen.za.pl
                              www.wkk.free.ngo.pl

Comment

Przetwarzanie...