Pocztówki elektroniczne

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍼🍼
    • 2002.07
    • 14999

Pocztówki elektroniczne

Mam pytanie, dopiero teraz zauważyłem w kolekcjonerstwie nowy dział - "Pocztówki elektroniczne". Osobiście uważam, ze dokładanie do zbieractwa rzeczy wirtualnych mija się z pojęciem samego kolekcjonowania, kolekcjonować można wszystko i to co kazdy chce. Jednak w tym wypadku coś tu zaczyna zgrzytać. Co było powodem stworzenia tego działu? Ilu jest kolekcjonerów wirtualnych pocztówek? Było to zapotrzebowanie jednostkowe czy jakiejś większej grupy kolekcjonerów tego typu rzeczy?
    Juz bardzie za zasadne byłoby stworzenie działu ze smyczami ale to...jestem zaskoczony.
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23893

się obudził po latach
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• mwa
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2003.01
      • 5071

No na początku to myślałem że tam są kartki elektroniczne z możliwością wysłania. Ale w obecnym stanie uważam za zbyteczny.
      Pozdrawiam Cię !!!!

Comment

• ART
        mAD'MINd
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2001.02
        • 23893

Było to wprowadzone w 2001 może 2002 r. razem z innymi kategoriami. Nikt jednak z tej kategorii nie korzystał więc nie była widoczna (poza formularzem dodawania) - jak ktoś z niej ostatnio skorzystał to i wyszła na wierzch.

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• becik
          🍼🍼
          • 2002.07
          • 14999

No przyznam szczerze, że bylem ślepy do tej pory i nie widziałem tej kategorii
          Fakt faktem, że jest tylko w tym wypadku tak między bogiem, a prawdą czy ma ona sens?
          Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• remfire
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.03
            • 1334

Fakt, że tez nie widziałem tej kategorii , ale skoro do tej pory doczekaliśmy się dopiero pierwszej pocztówki , to może warto się zastanowić nad przerzuceniem jej do działu "Inne gadgety", a w jej miejsce utworzyć choćby dział " Smycze" lub "Wielopaki" - o których kiedyś wspominałem
            Last edited by remfire; 2008-01-09, 11:57.

Comment

• becik
              🍼🍼
              • 2002.07
              • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika remfire
              Fakt, że tez nie widziałem tej kategorii , ale skoro do tej pory doczekaliśmy się dopiero pierwszej pocztówki , to może warto się zastanowić nad przerzuceniem jej do działu "Inne gadgety", a w jej miejsce utworzyć choćby dział " Smycze" lub "Wielopaki" - o których kiedyś wspominałem
              pomysł dobry,
              mimo to dalej jestem sceptyczny co do działu z rzeczami wirtualnymi

Comment

• xpstanx
                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                • 2005.06
                • 157

Zgadzam się ze zdaniem Becika, iż wirtualne wytwory nie są gadgetami piwnymi, bo obok pocztówek trzeba by było stworzyć dział reklamy piwne, emotikonki itd. itp. Moim skromnym zdaniem dział ten powinno się przenieść do galerii, a w jego miejsce utworzyć inne np. wspomniane już "smycze" lub "tekstylia" zawierające wszelakie części garderoby; można by pomyśleć również nad działem "gry i zabawy" z kartami, kośćmi i innym gadgetami służącymi do rozrywki.

Comment

• becik
                  🍼🍼
                  • 2002.07
                  • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika xpstanx
                  (...) Moim skromnym zdaniem dział ten powinno się przenieść do galerii, a w jego miejsce (...)
                  Ja bym to w ogóle wywalił, jak sama nazwa "kolekcjonerstwo" mówi, skupia ona rzeczy, które się zbiera, kto zbiera pocztówki elektroniczne? Gdzie i jak je przechowuje? Na dysku? Wydrukowane w albumie? Ilu jest kolekjonerów pocztówek elektronicznych?

Comment

• ART
                    mAD'MINd
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2001.02
                    • 23893

podobnie pomyślą osoby które w ogóle nie zetknęły się z kolekcjonerstwem gdy dowiedzą się że ktoś zbiera etykiety od pwia

Comment

• mwa
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      • 2003.01
                      • 5071

Arcie, czyżbyś kolekcjonował owe gadżety?
                      Pozdrawiam Cię !!!!

Comment

• becik
                        🍼🍼
                        • 2002.07
                        • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART
                        podobnie pomyślą osoby które w ogóle nie zetknęły się z kolekcjonerstwem gdy dowiedzą się że ktoś zbiera etykiety od pwia
                        Arcie, nie porównujmy zbierania rzeczy namacalnych i wirtualnych, to tak jakbym zaproponował Ci np zbieranie stron www browarów i prosił o dołożenie takiego działu

Comment

• Bombadil13
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2005.05
                          • 2479

ART, Łoni mają rację. Te pocztówki elektroniczne jako dział są troszkę bez sensu. Fakt, że przez te kilka lat prawie nikt tego działu nie zauważył i że dodano w nim przez 5 lat 1 sztukę potwierdza bezzasadność istnienia tego działu.
                          Poszukuję

Comment

• ART
                            mAD'MINd
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2001.02
                            • 23893

ja się nie stawiam i nie upieram przy tym, ot uważam że skoro można zbierać papier i złom, to można też poukładane w określony sposób bity. jedno trzymasz w kartonie a drugie na dysku.

Comment

• delvish
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2004.11
                              • 3508

Dokładnie. W końcu mamy XXI wiek
                              "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
                              (Frank Zappa)

"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

Comment

Przetwarzanie...