"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson No Hops, no Glory :)
Ojj, oczywiście, że to jest nasz regionalny program. Gość chodzi po giełdzie staroci pod Halą Ludową i opowiada jak rozpoznawać warte kupienia rzeczy i nie naciąć się na oszustów, którzy wmawiają filiżankę z lat 70tych jako z XIXw .
Sprawdzcie na stronach TVP3Wrocław czy nie można tego oglądnąć przez internet.
Milicki Browar Rynkowy Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2
"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
Myślę że nie ma się Jacer co tak się podniecać tym programem. Pewnie że jak bym miał możliwość to również bym obejrzał ale prawie kazdy z nas kto chodzi na tego typu bazarki w poszukiwaniu swoich ulubionych birrofiliow a w tym przypadku kufli na tyle dobrze się orientuje iż taki program nie zrobi na nim żadnego wrażenia a - podejrzewam - nie raz pokiwa głową z uśmiechem oglądając go i słuchając wywodów w nim padających. Pozatym najprawdopodobniej (i co było widać w screenach ze strony www) koleś raczej nawijał o kuflach typu "jeleń na rykowisku" "głowa piwosza" i inne tego typu a nas w większości (tak zakładam) interesują raczej do tej pory nie znane z przypadków podrabiania - kufle sygnowane przez konkretne browary z ich napisami bądź znakami fabrycznymi.
Swego czasu ale było to już około 10 lat temu na TVP (bodajże ogólnopolskiej i na TV POLONIA) w totalnie nieoglądalnych godzinach typu 1-2 w nocy lub 6 rano leciała ciekawa seria okolo 10 lub więcej odcinków pod tytułem (piszę z pamięci) "Browary Polskie". Były to programy około 25 może 30 minutowe nt konkretnych polskich browarów - wiele z nich np Gdańsk czy Warszawa będące obecnie nieczynnymi. Pojawiały się tam też wywiady z kilkoma polskimi kolekcjonerami. Mam gdzieś nienajlepszej jakości nagrania na VHS-ie tych programów jednak nie mam ich przy sobie. Wiem że kopie ich dałem do przegrania Zythumowi więc jeśli ktoś jest zainteresowany to odsyłam do Zyśka.
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Myślę że nie ma się Jacer co tak się podniecać tym programem.
Ależ ja się nie podniecam wogóle. Dałem tylko info. Mnie zbieractwo wogóle nie interesuje ale sa inni, dla których może być to ciekawe.
Milicki Browar Rynkowy Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2
Comment