a ja mam pytanie nieco bardziej ogólen. czy orientujecie się może jakie drukarnie drukują etykiety w Polsce? pozdrawiam
Drukarnie etykiet piwnych w Polsce
Collapse
X
-
Jakoś koledzy kolekcjonerzy nie spieszą z odpowiedziami, a przecież nie jest tajemnicą, ze niektórzy pozyskują (pozyskiwali?) nowe wzory właśnie wprost z drukarni
Nie zgłębiałem tego tematu, ale niektóre drukarnie pozostawiają na etykiecie swoją bardziej lub mniej zrozumiałą dla laika sygnaturę. Po takiej sygnaturze nietrudno rozpoznac etykiety powstałe warszawskiej drukarni Art. Potentatem w produkcji etykiet piwnych jest też drukarnia JDA Jankowski w Łomży.
-
-
Wiem o jednej drukarni w Koszalinie. Nazywa się "Rondo". Adresu, niestety, nie pamiętam.
Drukowałem tam kiedyś gazetę i zgadałem się z drukarzem, który powiedział, że drukowali tam dla "Broka". Pan był tak miły, że pogrzebał gdzieś i wyciągnął kilka gotowych ryz etykiet. Pamiętam, że był tam m.in. wzór "Colt". Kilka mam chyba do dziś a jedną z nich kupił ode mnie dawno temu na giełdzie w Tychach Artur ze Słupska.
Ciekawostką było, że drukowali etykiety dla Rosjan. Tych etykiet było zaledwie kilka sztuk. Kilka lub jedną dałem kol. Beny'emu.
Pozdrawiam
Comment
-
Comment