Renowacja porcelanek i ...uszkodzonych butelek

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • qulek82
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2006.10
    • 33

Renowacja porcelanek i ...uszkodzonych butelek

Interesuje mnie możliwość renowacji starych wytartych porcelanek zarówno z czarnymi jak i kolorowymi napisami .Tylko proszę o możliwie nowsze metody,aniżeli czarny ołowek i lakier bezbarwny.Ponadto jestem ciekawy ,czy ktoś regeneruje uszkodzone butelki(najczęściej są to urwane szyjki butelek-przecież można uciąć i dokleić )Zapewne ktoś to robi,chętnie bym się dowiedział coś więcej.Od pewnego czasu zbieram uszkodzone butelki , a niektóre naprawdę są godne zainteresowania.Nie mówiąc o starych wytartych porcelankach,na niektóre patrzę pod kątem i widzę napisy i wiem ,że są niezwykłe,a do przeglądnięcia mam około 1000 sztuk i na pewno niejedną ciekawą jeszcze znajdę .Czekam na interesujące odpowiedzi w tym temacie
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 24016

dział Moje zbieranie służy do prezentowania swojej kolekcji.

zaraz przeniosę do działu głównego.
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

Related Topics

Collapse

• boxer1981228
      Kolekcja starych etykiet pomoc w ocenie i wycenie :)
      boxer1981228
      Witam,

Jestem w posiadaniu starej kolekcji etykiet od piw. Kolekcjonował je mój ojciec za starych czasów. Jest tego prawdopodobnie 1550 szt. Wszystkie posegregowane w 4 pudełkach. Etykiety z tego co wiem wszystkie nowe, nie odklejane. Były uzyskane poprzez korespondencję z browarami...
      2021-09-30, 14:46
    • methiu83
      Identyfikacja 2 starych butelek po piwie
      methiu83
      Witam. Na strychu przypadkiem znalazłem 2 stare butelki prawdopodobnie po piwie jedna koloru zilonego i napis gesch gesch unverkauflich na dnie napis e37, 2 butelka biała na dnie napis pG ,0,5 . Proszę o identyfikację który rok z jakiego kraju oraz ewentualna wartośc. Dziekuję . Pozdrawiam
      2020-05-25, 19:38
    • dadek
      Niemcy, Erfurt, Zum Güterbahnhof 20, Heimathafen - Erfurter Braumanufaktur
      dadek
      Funkcjonujący od 2017 roku browarek umiejscowiono w starych magazynach kolejowych z czerwonej cegły. Z głównego dworca kolejowego kierujemy się równolegle do torów w kierunku wschodnim przez Kurt Schumacher Straße, przechodzimy mostem przez Gerę i dalej prosto brukowaną ulicą przez tereny...
      2025-01-12, 18:42
    • dadek
      Fulda, Wiesenmühlenstraße 13, Brauhaus Wiesenmühle
      dadek
      Fulda to 60-tysięczne zabytkowe miasto (12 wiek) położone w Hesji, właściwie w środku Niemiec, przy ważnej magistral kolejowej, więc świetnie skomunikowane właściwie z całym krajem. Od dworca kolejowego idziemy Bahnhofstraße cały czas w dół, potem koło kościoła przez centrum starówki. Gdy się...
      2023-10-06, 00:10
    • kasiamac
      Szukam starych etykiet browaru Dojlidy
      kasiamac
      Witam,

Pilnie poszukuje etykiet Browaru Dojlidy - najważniejsze: Magnat/stara etykieta Żubra/Gotyckie.
      Ktoś poratuje? Kupię etykietę bądź wysokiej jakości zdjęcie..

Z góry dziękuję!
      Pozdrawiam serdecznie
      2018-12-05, 20:03
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...