Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
5-cio litrowe beczki od polskich piw
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezesMyślę, że prędzej czy później do tego dojdzie. Po tym jak wprowadzono butelki 0.65 litra, na sylwestra korkowane butle 1.5 litra, a teraz przypadkiem beczkę 5 litrową zależeć to będzie od zbytu - a w Polsce ciągle rośnie. ŻGB stać na zakup linii i puszek w Niemczech, ale uruchomienie mogłoby nastąpić dopiero przed przyszłym latem.
Dokladnie o to mi chodzilo,ze do tego nie dojdzie!
Comment
Related Topics
Collapse
-
Kiedy według waszych informacji w polskich browarach/rozlewniach pojawił się proces pasteryzacji piwa?
-
Channel: Historia
2024-10-28, 14:44 -
-
Kolejny browar w Brukseli jaki odwiedziliśmy 9.08.2024 jest odległy w prostej linii od La Source o 300 m https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...re-4-la-source. Jednak bezpośredniego przejścia nie ma, należy...
-
Channel: Belgia
-
-
Witam!
Czy ktoś spotkał się z sytuacją, gdzie beczka zawierała dość sporą szparę na dnie jak na załączonych obrazkach? Szpara rozciąga się na całą średnicę, ale przy jednym końcu jest ona dość spora. Jestem świadomy, że można beczkę uszczelnić, gdy zawiera szpary między...-
Channel: Sprzęt
-
-
Browarek miałem możliwość odwiedzić 26.03.2024 dzięki uprzejmości Remka Staronia, czyli jego założyciela. W Katowicach jest on dobrze znany piwoszom jako właściciel już kultowej Absurdalnej gdzie oczywiście piw StarKrafta (i nie tylko) można spróbować z 16 kranów.
W browarze pracują...-
Channel: Śląskie
-
-
Pszenica z sokiem z mango.
Ekstrakt 13.0*, alko 5.0%.
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - nie za dużo.
Gaz - średni.
Barwa - zamglony, blady pomarańczowy.
Aromat - cytrusy, multiwitamina, stary Bobofruit (taki z PRL-u).
Smak...-
Channel: Piwo - konkretnie
2023-10-18, 18:48 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment