Zastanawiałem sie ostatnio nad tematem kapslochów jako dziedziny kolekcjonerstwa. W moim odczuciu jest to wielce po macoszemu traktowana dziedzina birofiliów. W zasadzie kolekcjonerzy kapsli, którzy zbierają również często zakrętki z pet'ów mogliby zainteresować się tematem, bo jakby nie patrzeć kapsloch to również zamknięcie piwa. Ze zbieraniem kapslochów jest jeden problem - zajmują dużo miejsca i ciężko wyeksponować swoją kolekcję, ale jest to do zrobienia.
I mam takie pytanie - czy warto zaczynać tworzenie kolekcji? Wiem, że wielu kolekcjonerów ma kapslochy powrzucane gdzieś na dno szuflady i nikt nie oddaje należnego m miejsca w kolekcjonerstwie.
Czy jest w Polsce ktoś, kto zbiera kapslochy? I pytanie do kapslarzy - czy interesuje Was w ogóle to zagadnienie?
I mam takie pytanie - czy warto zaczynać tworzenie kolekcji? Wiem, że wielu kolekcjonerów ma kapslochy powrzucane gdzieś na dno szuflady i nikt nie oddaje należnego m miejsca w kolekcjonerstwie.
Czy jest w Polsce ktoś, kto zbiera kapslochy? I pytanie do kapslarzy - czy interesuje Was w ogóle to zagadnienie?
Comment