jest jeszcze jedno rozwiązanie, umieszczać te same kapslochy różniące się tylko kolorem plastiku pod jednym ID, w ten sposob można maksymalnie 3 umieścić
Kapslochy - uwagi ogólne.
Collapse
X
-
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
-
-
Pomysł Becika idzie w dobrą stronę. Widzę tylko dwa drobne problemy: samemu nie można dodawać drugiego zdjęcia do już istniejacego- trzeba wykorzystywać moderatora (choć moze to dobry pomysł, będzie instancja decydująca, czy jest to inny kolor, czy tylko odcień), no i co jeśli odmian kolorystycznych będzie więcej niż trzy?
Comment
-
-
to już jest propozycja rozwoju dla działu kolekcjonerskiego ogólnie, żeby pod jednym ID móc dodawać różne wersje danego wzoru (bez udziału moderatora). Obecnie jest jak jest i musimy jeszcze trochę się z tym pomęczyć.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kowalsik Wyświetlenie odpowiedziPrzekonac nie przekonala, ale pomysl Becika na pewno jest lepszy :-)Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kibi Wyświetlenie odpowiedziPomysł Becika idzie w dobrą stronę. Widzę tylko dwa drobne problemy: samemu nie można dodawać drugiego zdjęcia do już istniejacego- trzeba wykorzystywać moderatora (choć moze to dobry pomysł, będzie instancja decydująca, czy jest to inny kolor, czy tylko odcień), no i co jeśli odmian kolorystycznych będzie więcej niż trzy?
Co w przypadku gdy będzie więcej niż 3 odmiany koloru? - wówczas na moją modłę dopisze się w komentarzach info o jeszcze innych niż zamieszczone kolorach. Na razie chcąc uporządkować ten kącik katalogu browar.biz możemy pozwolić sobie na takie kroki.
Czy takie rozwiązanie satysfakcjonuje koleżeństwo? Kwestią jest podjęcie jakiejś decyzji, a nie wieczne dywagowanie na temat.
Ja jestem za pomysłem becika (mimo iż w kolekcji nadal będę umieszczał jedynie odmienne wzory, nie zaś egzemplarze różniące się między sobą kolorem użytego tworzywa).Ostatnia zmiana dokonana przez nikita_banita; 2008-08-19, 12:09.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika nikita_banita Wyświetlenie odpowiedzi(...) Czy takie rozwiązanie satysfakcjonuje koleżeństwo? (...)Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
No to ja nie mam więcej pomysłów. Najlepiej niech zostanie tak jak jest - nie ma określonego porządku i jest fajnie. Po co podnosić standard tego katalogu - niech będzie nijaki taki i nadal niech wszystko toczy się starą, utartą ścieżką.
Starałem się ułatwić życie - nie kryję tego, również sobie, bo natknąłem się na ten problem podczas przeglądania kapslochów na browar.biz i chciałem to jakoś usystematyzować, aby mieć większą łatwość w poruszaniu się w tym obszarze kolekcjonerskim na tym forum. Jak widać sugestie kolekcjonera nie są wystarczającą motywacją do zmian (mam wrażenie, że jako jedyny kolekcjoner kapslochów zabrałem głos). Zrobicie jak chcecie, ale pod obecnie wyglądający katalog nie będę podpinał kolejnych wzorów, bo będzie mi szkoda własnej pracy i czasu - poradzę sobie we własnym zakresie, a kapslochy na browar.biz będą nadal peryferyjną dziedziną birofiliów.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika nikita_banita Wyświetlenie odpowiedziNo to ja nie mam więcej pomysłów. Najlepiej niech zostanie tak jak jest - nie ma określonego porządku i jest fajnie. Po co podnosić standard tego katalogu - niech będzie nijaki taki i nadal niech wszystko toczy się starą, utartą ścieżką.
Starałem się ułatwić życie - nie kryję tego, również sobie, bo natknąłem się na ten problem podczas przeglądania kapslochów na browar.biz i chciałem to jakoś usystematyzować, aby mieć większą łatwość w poruszaniu się w tym obszarze kolekcjonerskim na tym forum. Jak widać sugestie kolekcjonera nie są wystarczającą motywacją do zmian (mam wrażenie, że jako jedyny kolekcjoner kapslochów zabrałem głos). Zrobicie jak chcecie, ale pod obecnie wyglądający katalog nie będę podpinał kolejnych wzorów, bo będzie mi szkoda własnej pracy i czasu - poradzę sobie we własnym zakresie, a kapslochy na browar.biz będą nadal peryferyjną dziedziną birofiliów.
porobie tak jak sam zasugerowałem wg przysłanej mi na PW Twojej listy. Tylko nie będzie to zrobione z dnia na dzień.
Ja Ci się poobrażamOstatnia zmiana dokonana przez becik; 2008-08-19, 12:36.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Aby ulatwic prace, mozna by stworzyc moderatorow od roznych dzialow Kolekcjonerstwa.
A co do skanow - przeciez mozna na jednym umiescic kilka kapslochów - np. jeden caly ladny i na nastepnym powiedzmy po pol roznych innych kolorow. Wystarczy. I w OPISIE (nie dyskusji...) powinna sie pojawic informacja wyl;iczajaca kolory, zeby sytuacja byla jasna, czemu sa rozne skany.
I bedzie gites-majonez :-)
Comment
-
-
a skąd moderator ma wziąć kasplochy do zeskanowania?Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzia skąd moderator ma wziąć kasplochy do zeskanowania?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kibi Wyświetlenie odpowiedziMnie się wydawało, że ktoś posiadający kapsloch, we wzorze jaki jest już umieszczony, ale w innym kolorze, zamiast zamieszczać jego skan w kolekcjonerstwie, wyśle go do moderatora z uprzejmą prośbą o umieszczenie pod konkretnym nr id.
Becik został modem, bo Art nie wyrabiał, a nie może być tak, że zbyt wielu ludzi ma duże uprawnienia, bo dopiero wówczas nastąpi rozpasanie chaosu i anarchii.
Prostota oraz jasno określone reguły - w tym szaleństwie jest metoda.
Comment
-
-
Czyli ostatecznie (i jest to głos większości), kapslochy z tym samym motywem w innych kolorach będą pod jednym ID.
Nikita, prośba, jesli masz wysłane PW do mnie z ID to proszę, zaznacz tam kolorem nr ID który kaplsoch ustawić jako główny (biorąc pod uwagę najlepszy skan) i wyślij jeszcze raz to do mnie. Zacznę wtedy pomału robić te porządki.
Zanzaczam, że nie będę się raczej bawić w komentarze, że kapsloch nr 2 czy 3 dołożył użytkownik X bądź Y
Wszystko pójdzie na konto użytkownika, którego kapsloch bedzie ustawiony jako główny. Jest na to zgoda?Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
Comment