Użytkownicy serw. aukcyjnych wyrażający zgodę wykorzystania skanów w BrowarBizie

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • grzeber
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2002.05
    • 2875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedzi
    No to wypadałoby zacząć odróżniać znaczenia słów "unikatowe" i "unikalne".
    Wg. internetowego słownika języka polskiego PWN oba słowa mają takie same znaczenie: "rzadko spotykany, wyjątkowy". Czyli wychodzi, że można je stosować zamiennie.
    pozdrawiam
    www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

Comment

• Piwowar
      Major Piwnych Rewolucji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2001.05
      • 2556

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedzi
      Co z tego że kiedyś wydrukowali kilkaset czy kilka/naście/dziesiąt tysięcy identycznych sztuk skoro do naszych czasów dotrwał np tylko 1 egzemplarz ? Dla mnie unikatem jest wszystko co obecnie jest zachowane lub wyprodukowane w bardzo małej ilości przy jednocześnie dużym ciśnieniu społecznym na posiadanie tegoż w orginale. Ale to oczywiście tylko moja definicja na moje potrzeby.
      Tylko co robić, jeżeli taki jeden egzemplarz pięć razy zostanie sprzedany, a jeden z właścicieli udostępni skany kilku innym? Kolega BRIEGER BRAUHAUS udostępnił mi swego czasu skan unikatowej podstawki z Brzegu. Wiem że w tej chwili ma ona już co najmniej trzeciego właściciela. Czy ten właściciel ma prawo zabronić mi umieszczania w internecie skanu, którego właścicielem jestem od kilku lat ja, za zgodą ówczesnego właściciela?
      Archiwum piwne

Poznaj
      http://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
      Historię piwowarstwa w Brzegu i okolicachhttp://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
      Już dostępne! "Browary akcyjne Wrocławia"

Comment

• Cooper
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🍼🍼
        • 2002.11
        • 6056

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
        pytamy o zgodę twórcy tego zdjęcia/skanu o możliwość umieszczenia jego/jej pracy w BrowarBizie, nie pytamy kupujących bo oni nie nabywają prawa do dysponowania zdjęciem/skanem przedmiotu tylko sam przedmiot.
        Może i szlachetne i uczciwe podejście ale niestety niepraktyczne. W obecnych czasach w sieci i na prywatnych komputerach funkcjonują miliony fotografii i skanów i posiadający je często nie mają pojęcia kto jest właścicielem (obenym czy nawet byłym) danych przedmiotów. Wiem bo sam mam podobną sytuację ze niejednym plikiem w swoim wirtualnym zbiorze. Jeśli obecny właściciel będzie na tyle zdesperowany posiadaniem wszelkiej wyłączności na wizerunek jego przedmiotu to niech sam nas namierzy (strona ogólniedostępna i występująca w przeglądarkach) i zwroci uwagę a wtedy można bedzie dopiero dyskutować o zasadności jego roszczeń ale myslę że takich przypadków praktycznie nie będzie.
        Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
        1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• becik
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🍼🍼
          • 2002.07
          • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedzi
          W obecnych czasach w sieci i na prywatnych komputerach funkcjonują miliony fotografii i skanów i posiadający je często nie mają pojęcia kto jest właścicielem (obenym czy nawet byłym) danych przedmiotów.
          Mam taką samą "kolekcję"
          Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

Przetwarzanie...
          X