Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika benasek
Wyświetlenie odpowiedzi
Rekordy kolekcjonerskie
Collapse
X
-
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika benasek Wyświetlenie odpowiedziSlyszalem, ze jest ktos, kto zbiera podkladki pod piwo z motywem kobiety...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bazyl36 Wyświetlenie odpowiedziSzkło z 64 krajów to imponujący wynik,ale mnie interesuje ile masz sztuk.moja kolekcja liczy 1032szt z 30 krajów.
Ile razy do roku czyścisz swoją kolekcję??Polakom gratulujemy Brackiego
Gdy rozum śpi budzą się demony
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marian1920 Wyświetlenie odpowiedzia ja się mogę pochwalić tym, że moja żona ma kolekcję kart do gry z logo polskich browarów w ilości 62 talie, natomiast ja mam prawie wszystkie rodzaje kulawek
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mafar Wyświetlenie odpowiedziPisze wyraźnie że ma wszystkie rodzaje kulawek a nie wszystkie kulawki .Czytać ze zrozumieniem .
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marian1920 Wyświetlenie odpowiedzi.............. natomiast ja mam prawie wszystkie rodzaje kulawekPolakom gratulujemy Brackiego
Gdy rozum śpi budzą się demony
Comment
-
-
Istotnie metraż mieszkania jest przeszkodą ale ja mam mam dom na wsi zmieści się w nim dużo szkła.Zbieram szkło 8 lat krócej.Istotnie szkło wyglancowane na błysk wygląda imponująco,czyszczę je systematycznie, raz jedna,raz druga półka itd.Nigdy wszystkie naraz z braku czasu.
Comment
-
-
Rekordy kolekcjonerskie
Odpowiadam na zadane pytanie kolegi xpstanx dotyczącego rekordów kolekcjonerskich jeżeli chodzi o zbiory otwieraczy metalowych piwnych i browarowych . Znam pierwszą trójkę w Polsce , niestety nie mogę podać ich danych , potrzebna była by ich zgoda . Moją kolekcję oceniam na miejscu czwartym w Polsce , ocena dotyczy otwieraczy metalowych , tylko polskich , moj stan kolekcjonerski przekroczył 450 szuk . Zdaję sobie jednak sprawę , że istnieje spora grupa tzw. anonimowych kolekcjonerów , posiadają naprawdę piękne kolekcje , dletego moje typowanie jest tylko szacunkowe .
Comment
-
-
A możesz podać szacunkowo ile otwieraczy mają osoby z pierwszej trójki i jak się to ma do ilości wszystkich znanych metalowych otwieraczy?pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej
Comment
-
-
rekordy kolekcjonerskie
Nie potrafię powiedzieć jaki jest stan ilościowy otwieraczy zgromadzonych przez dominujących kolekcjonerów tych gadżetów , ale wystarczy wejść na ich profil i zobaczyć czego szukają , to są ich braki , jednak nie wszyscy w ten sposób ujawniają swoje niedobory w kolekcji . Jest również pewna ilość otwieraczy , które nie są wystawione na Browar Biz , są absolutnie unikatowe , może być ich nawet kilkadziesiąt sztuk . osobiście namierzyłem ich ok, dziesięciu , nie wiem dlaczego tak jest , niewątpliwie ten fakt przyczynia się do tego , że hobby o tej tematyce jest takie ciekawe.
Comment
-
Comment