Rekordy kolekcjonerskie

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Cooper
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🍼🍼
    • 2002.11
    • 6056

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika benasek Wyświetlenie odpowiedzi
    Slyszalem, ze jest ktos, kto zbiera podkladki pod piwo z motywem kobiety
    Zdaje się iż taki temat zbiera albo zbierał rzadko pojawiający się u nas na forum kolega Uszok73. Nie mam pojęcia jak wyglada(ło) to w aspekcie liczbowym.
    Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
    1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• soltys1313
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2008.01
      • 73

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika benasek Wyświetlenie odpowiedzi
      Slyszalem, ze jest ktos, kto zbiera podkladki pod piwo z motywem kobiety...
      Podstawki z motywem kobiety zbiera kolega Interfan, z którym miałem okazję niejednokrotnie wymieniać się na ten motyw.

Comment

• Bazyl36
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2006.05
        • 150

Szkło z 64 krajów to imponujący wynik,ale mnie interesuje ile masz sztuk.moja kolekcja liczy 1032szt z 30 krajów.

Comment

• Mafar
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.04
          • 1262

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bazyl36 Wyświetlenie odpowiedzi
          Szkło z 64 krajów to imponujący wynik,ale mnie interesuje ile masz sztuk.moja kolekcja liczy 1032szt z 30 krajów.
          Zebranie w dzisiejszych czasach ponad 1000 sztuk szkła to nie jest żaden problem. Mnie ogranicza metraż własnego "M". Ja zbieram szkło już ponad 18 lat i przez ten okres mógłbym się dorobić kilku tysięcy sztuk szkła ale nie mam miejsca gdzie to ustawić . A tak na marginesie szkło wygląda imponująco jak jest wyglancowane na błysk .
          Ile razy do roku czyścisz swoją kolekcję??
          Polakom gratulujemy Brackiego

Gdy rozum śpi budzą się demony

Comment

• marian1920
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2003.10
            • 1333

a ja się mogę pochwalić tym, że moja żona ma kolekcję kart do gry z logo polskich browarów w ilości 62 talie, natomiast ja mam prawie wszystkie rodzaje kulawek

Comment

• Promil03
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2007.10
              • 2833

A skąd wiesz ile browarów wypuściło kulawki?

Comment

• Mafar
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2003.04
                • 1262

Pisze wyraźnie że ma wszystkie rodzaje kulawek a nie wszystkie kulawki .Czytać ze zrozumieniem .

Comment

• milan1899
                  Kapral Kuflowy Chlupacz
                  • 2008.06
                  • 57

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marian1920 Wyświetlenie odpowiedzi
                  a ja się mogę pochwalić tym, że moja żona ma kolekcję kart do gry z logo polskich browarów w ilości 62 talie, natomiast ja mam prawie wszystkie rodzaje kulawek
                  A ile masz juz tych kulawek?Można zobaczyć wszystkich zdjęcia?

Comment

• Promil03
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2007.10
                    • 2833

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mafar Wyświetlenie odpowiedzi
                    Pisze wyraźnie że ma wszystkie rodzaje kulawek a nie wszystkie kulawki .Czytać ze zrozumieniem .
                    W tego tematu wynika, że ma wszystkie kulawki a brakuje mu tylko Tigera. Przynajmniej ja tak to rozumiem.

Comment

• Mafar
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2003.04
                      • 1262

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marian1920 Wyświetlenie odpowiedzi
                      .............. natomiast ja mam prawie wszystkie rodzaje kulawek
                      Z tej wypowiedzi wynika że ma prawie wszystkie rodzaje kulawek.

Comment

• marian1920
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2003.10
                        • 1333

leute bokbier 2 rodzaje, wszystkie kwaki, 2 stortebecker, zywiec, heineken....
                        wiem, że jeszcze jest tiger i jeszcze jeden heineken...
                        jeśli jest ich więcej to proszę o informację. Kiedyś był post na temat kulawek no i z tego co wiem to chyba są jedyne które mi brakują, ale mogę się mylić

Comment

• Bazyl36
                          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                          • 2006.05
                          • 150

Istotnie metraż mieszkania jest przeszkodą ale ja mam mam dom na wsi zmieści się w nim dużo szkła.Zbieram szkło 8 lat krócej.Istotnie szkło wyglancowane na błysk wygląda imponująco,czyszczę je systematycznie, raz jedna,raz druga półka itd.Nigdy wszystkie naraz z braku czasu.

Comment

• birofil1b
                            Kapral Kuflowy Chlupacz
                            • 2004.10
                            • 37

Rekordy kolekcjonerskie

Odpowiadam na zadane pytanie kolegi xpstanx dotyczącego rekordów kolekcjonerskich jeżeli chodzi o zbiory otwieraczy metalowych piwnych i browarowych . Znam pierwszą trójkę w Polsce , niestety nie mogę podać ich danych , potrzebna była by ich zgoda . Moją kolekcję oceniam na miejscu czwartym w Polsce , ocena dotyczy otwieraczy metalowych , tylko polskich , moj stan kolekcjonerski przekroczył 450 szuk . Zdaję sobie jednak sprawę , że istnieje spora grupa tzw. anonimowych kolekcjonerów , posiadają naprawdę piękne kolekcje , dletego moje typowanie jest tylko szacunkowe .

Comment

• grzeber
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🍼🍼
                              • 2002.05
                              • 2875

A możesz podać szacunkowo ile otwieraczy mają osoby z pierwszej trójki i jak się to ma do ilości wszystkich znanych metalowych otwieraczy?
                              pozdrawiam
                              www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

Comment

• birofil1b
                                Kapral Kuflowy Chlupacz
                                • 2004.10
                                • 37

rekordy kolekcjonerskie

Nie potrafię powiedzieć jaki jest stan ilościowy otwieraczy zgromadzonych przez dominujących kolekcjonerów tych gadżetów , ale wystarczy wejść na ich profil i zobaczyć czego szukają , to są ich braki , jednak nie wszyscy w ten sposób ujawniają swoje niedobory w kolekcji . Jest również pewna ilość otwieraczy , które nie są wystawione na Browar Biz , są absolutnie unikatowe , może być ich nawet kilkadziesiąt sztuk . osobiście namierzyłem ich ok, dziesięciu , nie wiem dlaczego tak jest , niewątpliwie ten fakt przyczynia się do tego , że hobby o tej tematyce jest takie ciekawe.

Comment

Przetwarzanie...
                                X