Rekordy kolekcjonerskie

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Promil03
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2007.10
    • 2833

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika karin861 Wyświetlenie odpowiedzi
    Nie mówi się "pisze" tylko "jest napisane".
    Nie zrozumiałaś kontekstu.
    Mówiąc o sobie powinien napisać: "wiem co piszę".

Comment

• Latarnik
      Premium Lamplighter
      🥛🥛🥛🥛
      • 2004.06
      • 5030

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gacka Wyświetlenie odpowiedzi
      Posiadam najwieksza kolekcja kapsli w Polsce.Mysle ze to jedna z wiekszych piwnych kolekcji na swiecie.Ponad trzydziescikilka tysiecy.
      Tylko dlaczego nie masz jeszcze swojej galerii w internecie?
      5450 kapsli z wypitych piw
      874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
      "Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
      https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
      Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
      https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna

Comment

• Gacka
        Porucznik Browarny Tester
        • 2003.10
        • 373

Bradzo chcialbym zeby tak bylo.Brakuje jednak zl,moze profesjonalnej pomocy?A tak naprawde,jest tego troche za duzo (kapsli),zeby to poskanowac.Zachecam jednak poczatkujacych kolekcjonerow,o robienie tego od razu,bo pozniej bedzie to co ja czuje teraz...zal. Dziekuje Danio,za zwrocenie uwagi,na bardzo wazne 2 slowa - "piwnych kapsli"
        Viva Slask Wroclaw!!!

Comment

• Latarnik
          Premium Lamplighter
          🥛🥛🥛🥛
          • 2004.06
          • 5030

Myślę, ze to dobry moment by zwrócić sie do browarbizowiczow z Wrocławia o pomoc koledze w zeskanowaniu kolekcji.
          Szkoda by taka kolekcja była w szafie!
          Galerie internetowe są za darmo, więc potrzebny jest ktoś kto poświeci trochę czasu na skanowanie. Najlepiej kilka osób, bo to robota na pół roku dla jednego człowieka.
          Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell

Comment

• Gacka
            Porucznik Browarny Tester
            • 2003.10
            • 373

A kapsle sa przepiekne,naprawde. Ogromna kolekcja egzotykow,korkow,serii.Kapsle z lat 20',itd,itd...Moglbym opowiadac o nich godzinami,dniami.Sa ogromna czescia mojego zycia.Kocham je.
            Viva Slask Wroclaw!!!

Comment

• Latarnik
              Premium Lamplighter
              🥛🥛🥛🥛
              • 2004.06
              • 5030

A na picasie zmieścisz, za darmo ok 40 000 kapsli, przy skanach 220x220pix.
              Zacznij od egzotyków.

Comment

• robox
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2002.11
                • 8188

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gacka Wyświetlenie odpowiedzi
                A kapsle sa przepiekne,naprawde. Ogromna kolekcja egzotykow,korkow,serii.Kapsle z lat 20',itd,itd...Moglbym opowiadac o nich godzinami,dniami.Sa ogromna czescia mojego zycia.Kocham je.
                Tak się złożyło, że było mi dane zobaczyc kolekcję Gacki i do dziś jestem pod wrażeniem.

Comment

• volodos
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2008.09
                  • 717

Fajny temat założyliście. Tak się składa, że moja kolekcja polskich (powojennych) pokali na stopce oscyluje w granicach 400 sztuk. Wydaje mi się spora. Szklarze, wypowiedzcie się - dużo to czy mało?

Comment

• silvian
                    Kapitan Lagerowej Marynarki
                    • 2008.08
                    • 727

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika karin861 Wyświetlenie odpowiedzi
                    Nie mówi się "pisze" tylko "jest napisane".
                    Obecnie obie formy są już dopuszczalne. To tylko tak na marginesie bo widzę, że straszną uwagę przywiązuje się tu do polskości pisania.
                    "Niech zatrwożą się niewierni, przyjaciele, na sztorc kosa..."

Comment

• pirackamuza
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2004.12
                      • 1908

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika silvian Wyświetlenie odpowiedzi
                      Obecnie obie formy są już dopuszczalne. To tylko tak na marginesie bo widzę, że straszną uwagę przywiązuje się tu do polskości pisania.
                      Tiaaa... a jak obok jest rysunek, to pewnie poprawne jest pytanie "Co tu rysuje"?
                      Toruń przeprasza za Radio Maryja
                      www.bobofruty.pl

Comment

• żąleną
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2002.01
                        • 13239

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika silvian Wyświetlenie odpowiedzi
                        I całe szczęście, że w morzu internetowego analfabetyzmu ktoś gdzieś się stara. W sieci chyba większą obrazą jest powiedzieć komuś "ty Miodku" niż "ty ch..." A forma "pisze" jest nie tyle dopuszczalna, co tolerowana jako potoczna.

Volodos, 400 sztuk samych polskich na stopce brzmi nieźle. To kilka razy więcej niż moja niedzielna kolekcja europejskiego grochu z kapustą. Ale sam sobie solennie przyrzekłem, że muszę zmieścić się w jednym regale i po prostu robić rotację szkieł, żeby nie było nudno. I tak nie udaje mi się w ciągu roku z każdej sztuki piwa wypić.

Comment

• grzech
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2001.04
                          • 4592

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika volodos Wyświetlenie odpowiedzi
                          Fajny temat założyliście. Tak się składa, że moja kolekcja polskich (powojennych) pokali na stopce oscyluje w granicach 400 sztuk. Wydaje mi się spora. Szklarze, wypowiedzcie się - dużo to czy mało?
                          Miałem pokala bez stopki, ale mi się wziął i rozbił.
                          Temat dobry jak każdy inny.

A ja mam największę kolekcję birofiliów w całej mojej wsi.

Comment

• mwa
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            • 2003.01
                            • 5071

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzech Wyświetlenie odpowiedzi
                            A ja w mieście.
                            Pozdrawiam Cię !!!!

Comment

• pivaria
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2001.03
                              • 1538

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTHUR Wyświetlenie odpowiedzi
                              Nieznasz ludzi widocznie z zachodu maja bardzo duzo kapsli.Nawet tysięcy ponad sto.

Jedna osoba która POZNAŁEM NA GIEŁDZIE PIWNEJ JEST NIEMIEC GINTER OFFERMANN-ON JAK SIE NIE MYLE MA PONAD 200TYS.kapsli.
                              Wspomniany Guenther ma kolekcję kapsli od wszystkiego: od płynu na łupież oraz na odciski również (są tacy którzy to piją).
                              Kol. Gacka napisał wyraźnie: "Mysle ze to jedna z wiekszych piwnych kolekcji na swiecie.".
                              PIVARIA - Z MIŁOŚCI DO PIWA!
                              www.pivaria.pl
                              https://www.facebook.com/pages/Pivar...72566796087490

Comment

• Marusia
                                Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                                🍼🍼
                                • 2001.02
                                • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzech Wyświetlenie odpowiedzi

Ja też

A Slavoy ma sporą kolekcję piwnego szkła z misiami - ponad 60 sztuk
                                www.warsztatpiwowarski.pl
                                www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

Przetwarzanie...
                                X