Rekordy kolekcjonerskie

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • marian1920
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.10
    • 1333

tak a propos kulawek; moja kolekcja. u góry od lewej: Kwak, Kwak bez stojaka, stortebecker, tiger, stortebecker, żywiec giełdowa, kwak.
    na dole od lewej: kwak, bockbier, 4-kwak, bockbier, heineken.
    fotka jest w poście "szkło a la Kwak"

natomiast z tego co wiem to brakuje mi kwak na podwójnym stojaku, bardziej kolorowy heineken i tiger (ok. 50cm).
    Chyba, że jest coś jeszcze o czym nie wiem
    Last edited by marian1920; 2009-01-29, 16:53.

Comment

• dudus1989
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2009.06
      • 13

kufle

Posiadam największy w Polsce zbiór: kufli, pokali i szklanek. Posiadam ich 4670 w czym 800 podwójnych.

Comment

• marcopolok
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2001.10
        • 2334

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dudus1989 Wyświetlenie odpowiedzi
        Posiadam największy w Polsce zbiór: kufli, pokali i szklanek. Posiadam ich 4670 w czym 800 podwójnych.
        Jesteś 100% pewien, że to NAJWIĘKSZY zbiór w Polsce?
        Jestem ciekaw jak są eksponowane, zamieść proszę kilka fotek w galerii.
        bez brody...

Comment

• dudus1989
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2009.06
          • 13

kufle

Tak jest to najwiekszy zbiór kufli w polsce został on zanotowany w jakies ksiedze rekordów tylko musiałbym spytać ojca w jakiej. Kufle zbiera mój ojciec ale pisze w jego imieniu ze wzgledu na to ze mam wiecej czasu na szukanie na internecie chetnych do wymiany

Comment

• Juby_piwosz
            Porucznik Browarny Tester
            • 2006.02
            • 254

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedzi
            Niestety Zielona Gęś w okresie PPF rozlewała w butelki PET z nadrukiem. O ile wiem nie zachowały się żadne...
            Wszystko przez cholerną GŻ i KP!
            Seta nie przesadzaj, w czasach PPF to Twoi protoplaści rozlewali co najwyżej do nocników.

Comment

• dudus1989
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2009.06
              • 13

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marcopolok Wyświetlenie odpowiedzi
              Jesteś 100% pewien, że to NAJWIĘKSZY zbiór w Polsce?
              Jestem ciekaw jak są eksponowane, zamieść proszę kilka fotek w galerii.
              Fotki dołącze jak tylko przyjade do domu gdyz wlasnie jestem na studiach i nie mam dostepu do nich:].

Comment

• Juby_piwosz
                • 2006.02
                • 254

To jesteś barbarzyńca... Słoń w składzie porcelany! Jak można pic z kolekcjonerskiego szkła?!

Volodos, 400 sztuk samych polskich na stopce brzmi nieźle. To kilka razy więcej niż moja niedzielna kolekcja europejskiego grochu z kapustą. Ale sam sobie solennie przyrzekłem, że muszę zmieścić się w jednym regale i po prostu robić rotację szkieł, żeby nie było nudno. I tak nie udaje mi się w ciągu roku z każdej sztuki piwa wypić.[/quote]

Comment

• Juby_piwosz
                  • 2006.02
                  • 254

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marian1920 Wyświetlenie odpowiedzi
                  leute bokbier 2 rodzaje, wszystkie kwaki, 2 stortebecker, zywiec, heineken....
                  wiem, że jeszcze jest tiger i jeszcze jeden heineken...
                  jeśli jest ich więcej to proszę o informację. Kiedyś był post na temat kulawek no i z tego co wiem to chyba są jedyne które mi brakują, ale mogę się mylić
                  leute ma 3 kulawki

Comment

• marian1920
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2003.10
                    • 1333

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Juby_piwosz Wyświetlenie odpowiedzi
                    leute ma 3 kulawki
                    a to nie wiedziałem o trzeciej. Można fotkę prosić?

Comment

• żąleną
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2002.01
                      • 13239

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Juby_piwosz Wyświetlenie odpowiedzi
                      Ale sam sobie solennie przyrzekłem, że muszę zmieścić się w jednym regale i po prostu robić rotację szkieł, żeby nie było nudno.
                      Poczyniłem identyczne założenie i w jednej połowie je wypełniam (regał), w drugiej jakoś mi nie idzie i od jakiegoś czasu zbieram się, żeby wrzucić gdzieś zdjęcia szkieł, które chciałbym "poddać rotacji".

Comment

• noodles
                        Kapitan Lagerowej Marynarki
                        • 2005.09
                        • 700

Tak jest to najwiekszy zbiór kufli w polsce został on zanotowany w jakies ksiedze rekordów tylko musiałbym spytać ojca w jakiej. Kufle zbiera mój ojciec ale pisze w jego imieniu ze wzgledu na to ze mam wiecej czasu na szukanie na internecie chetnych do wymiany
                        Kilka lat temu gdy zwiedzałem Browar w Żywcu (krótko przed otwarciem muzeum) po browarze oprowadzał nas starszy pan - emerytowany pracownik browaru który opowiadał że posiada kolekcję 4 tys kufli, szklanek i pokali. Nie pamiętam jego nazwiska ale widuję go co roku na giełdzie w Żywcu. Ponieważ było to kilka lat temu przypuszczam że kolekcja się powiększyła i jeśli to nie jest Twój ojciec to jest to kolekcja bardzo podobna do kolekcji Twojego ojca.
                        Moja kolekcja podstawek

Comment

• cororo
                          Kapitan Lagerowej Marynarki
                          • 2003.04
                          • 766

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika noodles Wyświetlenie odpowiedzi
                          Kilka lat temu gdy zwiedzałem Browar w Żywcu (krótko przed otwarciem muzeum) po browarze oprowadzał nas starszy pan - emerytowany pracownik browaru który opowiadał że posiada kolekcję 4 tys kufli, szklanek i pokali. Nie pamiętam jego nazwiska ale widuję go co roku na giełdzie w Żywcu. Ponieważ było to kilka lat temu przypuszczam że kolekcja się powiększyła i jeśli to nie jest Twój ojciec to jest to kolekcja bardzo podobna do kolekcji Twojego ojca.
                          Pan Władysław Gawliński. Poza tym jeśli coś nawet jest zapisane w księdze rekordów to nie musi być to prawdą. Gdyż do księgi zgłosić się może każdy , a forma weryfikacji danych jest dyskusyjna.

Comment

• dudus1989
                            Szeregowy Piwny Łykacz
                            • 2009.06
                            • 13

kufle

no zanotowane jest to w ksiazce "Polskie rekordy i osobliwości". A czy ktoś ma większą kolekcje tego nie wiemy... ale chętnie się dowiemy może ma ktoś namiary na tego pana?.

Comment

• mwa
                              Pułkownik Chmielowy Ekspert
                              • 2003.01
                              • 5071

może ma ktoś namiary na tego pana?.
                              Którego?
                              Pozdrawiam Cię !!!!

Comment

• Mafar
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2003.04
                                • 1262

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa Wyświetlenie odpowiedzi
                                Którego?
                                Przeczytaj 87 post w tym temacie to się dowiesz o którego pana chodzi.
                                Polakom gratulujemy Brackiego

Gdy rozum śpi budzą się demony

Comment

Przetwarzanie...
                                X