Rekordy kolekcjonerskie

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kruger_nr1
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🍼
    • 2005.11
    • 802

Największa kolekcja polskich puszek z piwa : http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=86822
    Kolekcja puszek piwnych:
    http://puszkikrugera.web-album.org/

Comment

• Bazyl36
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2006.05
      • 150

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marian1920 Wyświetlenie odpowiedzi

jeśli jest ich więcej to proszę o informację. Kiedyś był post na temat kulawek no i z tego co wiem to chyba są jedyne które mi brakują, ale mogę się mylić
      Wczoraj otrzymałem przesyłkę z Holandii a w niej takie malutkie Heinekeny wysokie na 145 mm wraz podstawką.
      Attached Files

Comment

• danio_145
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2005.02
        • 723

Śliczne

Comment

• Bazyl36
          • 2006.05
          • 150

To kolejny rarytasik w mojej kolekcji o wysokości 435 mm.
          Attached Files

Comment

• dudus1989
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2009.06
            • 13

Witam. Dawno się nie odzywałem ale niestety nie było czasu. Wczoraj wrzuciłem kolekcje ojca nastrone. Miłego oglądania. Co do podwójnych muszę jeszcze je zlokalizować i zrobię osobne albumy i wtedy można będzie się kontaktować co do wymiany. Kolekcja jak na dzień dzisiejszy posiada 3670 kufli pojedynczych, 553 szklanek pojedynczych, z dubletami kolekcja ma łączną ilość 5279 kufli
            Pozdrawiam
            dudus1989

Comment

• genea
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2006.02
              • 1515

Pogratulować kolecji Myślę, że wejście do takiego garażu każdego birofila przyprawiłoby o szybsze bicie serca o oczopląsie nie mówiąc

A tak przy okazji, macie może jakieś szkło z browaru Stella Artois na wymianę?
              Last edited by genea; 2010-07-21, 14:25.
              Zbieram wszystko związane z browarem Stella Artois.
              Bractwo Piwne

Czasami najlepszym wyjściem jest wyjście na piwo...
              Wolę być znanym piwoszem niż anonimowym alkoholikiem...

Comment

• Mafar
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2003.04
                • 1262

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dudus1989 Wyświetlenie odpowiedzi
                Witam. Dawno się nie odzywałem ale niestety nie było czasu. Wczoraj wrzuciłem kolekcje ojca nastrone. Miłego oglądania. Co do podwójnych muszę jeszcze je zlokalizować i zrobię osobne albumy i wtedy można będzie się kontaktować co do wymiany. Kolekcja jak na dzień dzisiejszy posiada 3670 kufli pojedynczych, 553 szklanek pojedynczych, z dubletami kolekcja ma łączną ilość 5279 kufli
                Pozdrawiam
                dudus1989
                Ile w tej kolekcji kufli i szklanek jest z logo browaru ?
                Polakom gratulujemy Brackiego

Gdy rozum śpi budzą się demony

Comment

• dudus1989
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2009.06
                  • 13

co do stella artois nie znalazlem kufli z takim logo. A co do kufli z logo browaru to naprawde nie wiem mozna sobie przejrzec galerie i zobaczyc

Comment

• Bazyl36
                    • 2006.05
                    • 150

Do kolekcji dołączył kolejny carlsberg.
                    Attached Files

Comment

• marian1920
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2003.10
                      • 1333

możesz coś załatwić ciekawego? cały czerwony, cały zielony albo cały czarny carlsberg? ewentualnie ten ze zdjęcia powyżej

Comment

• volodos
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2008.09
                        • 717

Liczba polskich pokali browarnianych w dniu dzisiejszym przekroczyła 600szt

Comment

• dudus1989
                          Szeregowy Piwny Łykacz
                          • 2009.06
                          • 13

Witam. Strona w budowie ale można już co nieco zobaczyć.

(nie ma tu wszystkich kufli i szklanek. To jest stan sprzed 4 miesięcy)

Comment

• pieczarek
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            • 2001.06
                            • 5011

Patrząc na kolekcję kufli tylko się upewniłem, że niemal każdy z kufli barbórkowych, karczm piwnych itp. to estetyczna pomyłka. Ale w kupie mają dużą wartość poznawczą, są świetnym obrazkiem socjologicznym. Tylko pogratulować pomysłu i samozaparcia w rozwijaniu zbioru.

Tylko, że budowa strony woła o pomstę do nieba. Wrzucenie prawie 5 tys. eksponatów do dwóch działów (kufle i szklanki), to wg mnie poważny błąd. Brakuje podziału na (to tylko przykład): kopalnie, inne okołogórnicze (inżynierów górnictwa, ratowników, związków zawodowych), szkaradki uzdrowiskowo-nadmorskie, kufle browarów z podziałem na browary, inne wynalazki polskiego rzemiosła (figuralne, gładkie, miniaturki). W tej chwili jest kompletny groch z kapustą. Obecnie dotarcie do kompletu kufli wybranej kopalni, to droga przez mękę. A wydaje się, że kufle związane z górnictwem, karczmami piwnymi, barbórkami, to najciekawszy i najsilniejszy element tej kolekcji. Warto się przyłożyć do jakiegoś logicznego uporządkowania zbioru.
                            Rzucona kilka postów wcześniej Twoja uwaga, że nie wiesz ile masz kufli z logo browarów świadczy o Twoim zagubieniu i bezradności w ogarnięciu kolekcji.

Wybacz szczerość, ale trzeba mieć mocno nierówno pod sufitem, aby do działu "Kufle" wkleić plastikowy otwieracz w kształcie kufla. Tak trudno założyć dział z innymi drobiazgami? Naprawdę zaliczasz ten otwieracz do kufli? Ujmujesz go w swoich kuflowych statystykach?

Comment

• dudus1989
                              Szeregowy Piwny Łykacz
                              • 2009.06
                              • 13

nie wiem jak to jest ujmowane powiem szczerze ze wzgledu na to że to kolekcja ojca a że miał to wszystko w exelu to pomyślałem że mogę zrobić mu stronę a filtrowanie kufli pod względem kopalni etc to nie jest żaden problem tak jak mówiłem jest to strona dopiero w budowie jeżeli przeczytałeś dokładnie mój post. Ale dzięki za bardzo dobry pomysł :]

Comment

• volodos
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2008.09
                                • 717

Pieczarek ma rację. Podziel kufle tak, jak napisał. Strona jest dla oglądających - ja np. w poszukiwaniu kufli piwnych przebrnąłem jakoś w ciągu paru dni przez te ponad 500 stron, ale wiele osób odpuści po kilkunastu. Kolekcja jest imponująca szczególnie ze względu na liczbę kufli górniczych/barbórkowych/zakładowych - to bym wydzielił przede wszystkim. Wystarczy pojechać alfabetycznie i zrobione. Następnie wydzieliłbym szkło piwne - szkoda, żeby niektóre ciekawe okazy ginęły w morzu reszty kufli.

Comment

Przetwarzanie...
                                X