Największa kolekcja polskich puszek z piwa : http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=86822
Rekordy kolekcjonerskie
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marian1920 Wyświetlenie odpowiedzi
jeśli jest ich więcej to proszę o informację. Kiedyś był post na temat kulawek no i z tego co wiem to chyba są jedyne które mi brakują, ale mogę się mylić
Comment
-
-
Witam. Dawno się nie odzywałem ale niestety nie było czasu. Wczoraj wrzuciłem kolekcje ojca nastrone. Miłego oglądania. Co do podwójnych muszę jeszcze je zlokalizować i zrobię osobne albumy i wtedy można będzie się kontaktować co do wymiany. Kolekcja jak na dzień dzisiejszy posiada 3670 kufli pojedynczych, 553 szklanek pojedynczych, z dubletami kolekcja ma łączną ilość 5279 kufli
Pozdrawiam
dudus1989
Comment
-
-
Pogratulować kolecji Myślę, że wejście do takiego garażu każdego birofila przyprawiłoby o szybsze bicie serca o oczopląsie nie mówiąc
A tak przy okazji, macie może jakieś szkło z browaru Stella Artois na wymianę?Last edited by genea; 2010-07-21, 14:25.Zbieram wszystko związane z browarem Stella Artois.
Bractwo Piwne
Czasami najlepszym wyjściem jest wyjście na piwo...
Wolę być znanym piwoszem niż anonimowym alkoholikiem...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dudus1989 Wyświetlenie odpowiedziWitam. Dawno się nie odzywałem ale niestety nie było czasu. Wczoraj wrzuciłem kolekcje ojca nastrone. Miłego oglądania. Co do podwójnych muszę jeszcze je zlokalizować i zrobię osobne albumy i wtedy można będzie się kontaktować co do wymiany. Kolekcja jak na dzień dzisiejszy posiada 3670 kufli pojedynczych, 553 szklanek pojedynczych, z dubletami kolekcja ma łączną ilość 5279 kufli
Pozdrawiam
dudus1989Polakom gratulujemy Brackiego
Gdy rozum śpi budzą się demony
Comment
-
-
Witam. Strona w budowie ale można już co nieco zobaczyć.
(nie ma tu wszystkich kufli i szklanek. To jest stan sprzed 4 miesięcy)
Comment
-
-
Patrząc na kolekcję kufli tylko się upewniłem, że niemal każdy z kufli barbórkowych, karczm piwnych itp. to estetyczna pomyłka. Ale w kupie mają dużą wartość poznawczą, są świetnym obrazkiem socjologicznym. Tylko pogratulować pomysłu i samozaparcia w rozwijaniu zbioru.
Tylko, że budowa strony woła o pomstę do nieba. Wrzucenie prawie 5 tys. eksponatów do dwóch działów (kufle i szklanki), to wg mnie poważny błąd. Brakuje podziału na (to tylko przykład): kopalnie, inne okołogórnicze (inżynierów górnictwa, ratowników, związków zawodowych), szkaradki uzdrowiskowo-nadmorskie, kufle browarów z podziałem na browary, inne wynalazki polskiego rzemiosła (figuralne, gładkie, miniaturki). W tej chwili jest kompletny groch z kapustą. Obecnie dotarcie do kompletu kufli wybranej kopalni, to droga przez mękę. A wydaje się, że kufle związane z górnictwem, karczmami piwnymi, barbórkami, to najciekawszy i najsilniejszy element tej kolekcji. Warto się przyłożyć do jakiegoś logicznego uporządkowania zbioru.
Rzucona kilka postów wcześniej Twoja uwaga, że nie wiesz ile masz kufli z logo browarów świadczy o Twoim zagubieniu i bezradności w ogarnięciu kolekcji.
Wybacz szczerość, ale trzeba mieć mocno nierówno pod sufitem, aby do działu "Kufle" wkleić plastikowy otwieracz w kształcie kufla. Tak trudno założyć dział z innymi drobiazgami? Naprawdę zaliczasz ten otwieracz do kufli? Ujmujesz go w swoich kuflowych statystykach?
Comment
-
-
nie wiem jak to jest ujmowane powiem szczerze ze wzgledu na to że to kolekcja ojca a że miał to wszystko w exelu to pomyślałem że mogę zrobić mu stronę a filtrowanie kufli pod względem kopalni etc to nie jest żaden problem tak jak mówiłem jest to strona dopiero w budowie jeżeli przeczytałeś dokładnie mój post. Ale dzięki za bardzo dobry pomysł :]
Comment
-
-
Pieczarek ma rację. Podziel kufle tak, jak napisał. Strona jest dla oglądających - ja np. w poszukiwaniu kufli piwnych przebrnąłem jakoś w ciągu paru dni przez te ponad 500 stron, ale wiele osób odpuści po kilkunastu. Kolekcja jest imponująca szczególnie ze względu na liczbę kufli górniczych/barbórkowych/zakładowych - to bym wydzielił przede wszystkim. Wystarczy pojechać alfabetycznie i zrobione. Następnie wydzieliłbym szkło piwne - szkoda, żeby niektóre ciekawe okazy ginęły w morzu reszty kufli.
Comment
-
Comment