Ankieta polskich etykiet piwnych za 2008 r.

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • masumi
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.08
    • 289

Ankieta polskich etykiet piwnych za 2008 r.

W tym roku planuję utworzenie ankiety na wzór poprzednich. Na dniach będę rozsyłał wersję papierową. Nie wiem czy jest sens tworzenia pliku elektronicznego, wszak każdy wie co ma w zbiorze i jeśli chce sie podzielić tą wiedzą, to w pliku .xls przyśle na mój mail.
    Co do zasad, to myślę że każdy je zna, więc tylko przypomnę:
    - zaliczamy tylko etykiety (nie kontry czy krawaty) z piw warzonych w browarach istniejących na terenie Polski w granicach z 1939 roku. Etykiety z browarów istniejących na Ziemiach Odzyskanych z przed 1945 roku również zaliczamy do zbioru, traktując je jako swego rodzaju ciągłość historyczną.
    - etykiety z Karwiny zaliczamy do zbioru pod warunkiem że mają polskie napisy
    - zaliczamy etykiety wykonane stemplem stalowym i gumowym oraz etykiety drukowane ze stemplem gumowym zmieniającym istotę wyrobu, np. pasteryzacja, cena, pojemność, browar. Ne zaliczamy etykiety z samym stemplem rozlewni.
    Dla identyfikacji kolekcjonera warto podać dane teleadresowe plus mail.
  • jkatra
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2008.06
    • 6

Ankieta 2008

Jestem nowicjuszem. Co mam zrobić, aby otrzymać tą ankietę. Pozdrawiam. Józek Katra.

Comment

• masumi
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2001.08
      • 289

Jeżeli chcesz otrzymać w wersji papierowej, to proszę podać swój adres na PW

Comment

• jkatra
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2008.06
        • 6

Ankieta 2008

Podaję swój adres :
        Józef Katra
        39-400 Tarnobrzeg
        ul.Zwierzyniecka 29/16
        Dziękuje, pozdrawiam i życzę radosnych Świąt.
        Józek K.

Comment

• winczer
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2002.05
          • 233

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika masumi Wyświetlenie odpowiedzi
          W tym roku planuję utworzenie ankiety na wzór poprzednich. Na dniach będę rozsyłał wersję papierową.
          ZDECYDOWANIE piszę się na udział w ankiecie...
          Pij piwo.....będziesz wielki!!!

ZAPRASZAM DO OGLĄDANIA: http://www.youtube.com/watch?v=NyjkqS-TwFs

Comment

• jkatra
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2008.06
            • 6

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika winczer Wyświetlenie odpowiedzi
            ZDECYDOWANIE piszę się na udział w ankiecie...

Comment

• cororo
              Kapitan Lagerowej Marynarki
              • 2003.04
              • 766

wypełniajcie ankiety

Jako że termin odsyłania ankiety (wnioskuje że chyba jest to koniec stycznia?!)zbliza się wielkimi krokami zachęcam wszystkich do odsyłania masumiemu wypełnionych ankiet ,fajnie byłoby żeby grono ''anikietowiczów'' było jak najszersze ,by ankieta była miarodajnym źródłem wiedzy o jakości i zasobności kolekcji . Jeśli ktos potrzebowałby ankiety w pliku xls. chetnie ją podeślę gdyż otrzymałem taki plik od masumiego .

Comment

• winczer
                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                • 2002.05
                • 233

Jako że termin odsyłania ankiety (wnioskuje że chyba jest to koniec stycznia?!)zbliza się wielkimi krokami zachęcam wszystkich do odsyłania masumiemu wypełnionych ankiet

Albo jestem CAŁKOWITĄ gapą albo coś ze mną nie jest za dobrze...

Bo ja TOTALNIE przegapiłem tę ankietę - tutaj już koledzy wspominają o jej odsyłaniu po wypełnieniu - a ja nie wiem skąd można ankietę mieć, do wypełnienia...

Serdecznie proszę o ewentualny link - do 'pobrania' ankiety, abym mógł ją wypełnić, odesłać " masumiemu " i spokojnie czekać na jej wyniki końcowe.

Nie muszę tu chyba pisać
                / ale i tak sie pochwalę / że brałem udział w KAŻDEJ edycji ankiet etykiet od 1990 roku - więc ZDECYDOWANIE chciałbym i w tej wziąć udział.

Pozdrawiam i czekam na to aby ktoś mnie wreszcie 'oświecił' i podał info. jak mogę się na tę ankietę 'załapać'
                Pij piwo.....będziesz wielki!!!

ZAPRASZAM DO OGLĄDANIA: http://www.youtube.com/watch?v=NyjkqS-TwFs

Comment

• jkatra
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2008.06
                  • 6

ankiety 2008

cororo informuje, że może ją podesłać w pliku xls

Comment

• cororo
                    • 2003.04
                    • 766

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika winczer Wyświetlenie odpowiedzi
                    Jako że termin odsyłania ankiety (wnioskuje że chyba jest to koniec stycznia?!)zbliza się wielkimi krokami zachęcam wszystkich do odsyłania masumiemu wypełnionych ankiet

Albo jestem CAŁKOWITĄ gapą albo coś ze mną nie jest za dobrze...

Bo ja TOTALNIE przegapiłem tę ankietę - tutaj już koledzy wspominają o jej odsyłaniu po wypełnieniu - a ja nie wiem skąd można ankietę mieć, do wypełnienia...

Serdecznie proszę o ewentualny link - do 'pobrania' ankiety, abym mógł ją wypełnić, odesłać " masumiemu " i spokojnie czekać na jej wyniki końcowe.

Nie muszę tu chyba pisać
                    / ale i tak sie pochwalę / że brałem udział w KAŻDEJ edycji ankiet etykiet od 1990 roku - więc ZDECYDOWANIE chciałbym i w tej wziąć udział.

Pozdrawiam i czekam na to aby ktoś mnie wreszcie 'oświecił' i podał info. jak mogę się na tę ankietę 'załapać'
                    Wysłałem do Ciebie w pliku xls. Jeśli ktoś jeszcze będzie chciał to proszę pisać,bo Tomek chyba rzadko zagląda na forum ,więc trzeba mu troszkę pomóc. Fajnie by było żeby udział wzięła jak największa grupa kolekcjonerów ,a ankieta odzyskała swój dawny blaskgdy brało w niej udział liczne grono kolekcjonerów . Tak więc jak coś proszę pisać na cororo@poczta.onet.pl .Zaś ankiete odsyłać uzupełnionoą do Tomka Sygi (na masumi@interia.pl , mam nadzieje że się nie obrazi za podanie jego mejla i za to że dołożymy mu troszke pracy !

Comment

• Cooper
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      🍼🍼
                      • 2002.11
                      • 6056

Jako że zbieram ety z niewielkiej ilości browarów wysłałem Tomkowi "ankę" w prostym excellowskim pliku. Wpisze sobie moje ilości bez problemu. Mam tylko pytanie do Autora ale skoro tenże rzadko tutaj zagląda to może Ty Cororo masz jakieś info od niego : pytanie jest kiedy przewidziany jest termin ukończenia i rozsyłania ankiety ?
                      Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
                      1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• cororo
                        • 2003.04
                        • 766

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedzi
                        Jako że zbieram ety z niewielkiej ilości browarów wysłałem Tomkowi "ankę" w prostym excellowskim pliku. Wpisze sobie moje ilości bez problemu. Mam tylko pytanie do Autora ale skoro tenże rzadko tutaj zagląda to może Ty Cororo masz jakieś info od niego : pytanie jest kiedy przewidziany jest termin ukończenia i rozsyłania ankiety ?
                        Wydaje mi się(ale tylko wydaje !!) że pracę będą ukończone na organizowaną przez masumiego giełde krakowską . Lecz w tej kwestii wcześniej ,czy później wypowie się on sam . Ja jestem społecznym ''nagabywaczem'' by w ankiecie wzięła udział jak największa rzesza biromaniaków.

Comment

• Krzych15
                          • 2002.10
                          • 596

Ja już swoją wysłałem.Pierwszy raz.
                          krzych
                          Dzień bez piwa to stracony dzień.

Comment

• beny
                            • 2001.03
                            • 984

ja niestety nie dałem rady za dużo mam zaległości z sprawdzaniem nowości może za rok uda się
                            Z piwnym pozdrowieniem
                            Radosław Kwiecień

http://npn.mybrute.com/ - skop mi tyłek :P

Comment

• masumi
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2001.08
                              • 289

Do końca stycznia czekam na ankiety.Pozdrowienia

Comment

Przetwarzanie...
                              X