Zgodnie z tym jak napisał Cororo anka miala ukazac się na giełdę krakowską czyli dziś. Czy mam rozumiec że podał błędne informacje ? Jako uczestnik ankiety zapytuję więc publicznie o nią. Przed chwilą sprawdzałem pocztę mailową i cisza...
Ankieta polskich etykiet piwnych za 2008 r.
Collapse
X
-
Last edited by Cooper; 2009-02-21, 20:23.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
-
-
Witam wszystkich zainteresowanych i spieszę donieść że w związku z brakiem odzewu - napłynęło 11 ankiet licząc siebie - tworzenie zestawienia ankiety nie ma sensu. Trzy osoby zbierają całą Polskę, a reszta region lub p/w albo do PN 66 itp.
Brak obiektywizmu w ankiecie byłby niewątpliwym zarzutem. Nie wiem doprawdy czy jest przyszłość dla takiej ankiety...
Comment
-
-
no wiesz ... ?
Ja - a piszę to jako autor innej acz podobnej ankiety - mając nawet tylko 11 zgłoszeń ankietę bym zrobił chociażby dla tych ktory poświęcili czas na zliczenie.
U mnie w tym roku też frekwa była mniejsza ze względu na patologiczne wręcz wsród kolekcjonerów lenistwo ale mimo to uważam że warto ją robić , zwłaszcza że tak mała ilość zgłoszeń to i dla Ciebie mała ilość roboty. To niejako błędne koło bo lekceważąc w tym roku nawet te 10 zgłoszeń już automatycznie zmniejszają się szanse że - gdybyś Ty lub ktoś inny - chciał zrobić ankietę w następnym roku to już nawet i z tego "stałego elektoratu" może wykruszyć się kolejne pare osób.
Oczywiście wspomniane lenistwo kolekcjonerów nie podlega żadnemu wytłumaczeniu ale może i z Twojej strony był jakiś błąd , niedociągnięcie ? Mam tutaj na myśli czy nie rozesłałeś zbyt mało formularzy do ludzi , czy nie zniechęciłeś może kogoś brakiem zdecydowania , brakiem KONKRETNEJ informacji o np dacie ukończenia ankiety ? Takie rzeczy rówież decydują o tym czy ktoś zdecyduje się odpisać na formularz czy nie.
Moja ankieta np jest całkowiecie bezpłatna tzn (w przypadku uczestników nie posiadających internetu a więc takich którym muszę zrobić "wersję papierową") nie proszę o przysyłanie żadnych znaczków zwrotnych , żadnych etykiet-nowości itp. Koszt kserowania i rozsyłania tego pocztą tradycyjną nawet zza granicy jest na tyle nieduży że bez problemu mogę to sfinansować a efekt postrzegania ankiety myślę że jest przez to lepszy. Z drugiej jednak strony nie jestem zwolennikiem żadnych dodatkowych zachęt do udziału jak np (i mam tutaj na myśli np zasugerowane ale niezrealizowane ostatecznie przez śp Wojtka "Pereza") - nagrody niespodzianki losowane wśród uczestników ankiety kolekcjonerow kapsli 2007. To może działało by ale tylko na krótką metę gdyż po jakimś czasie kolekcjonerzy uznali by że nawet i to "im się należy" za łasakawy udział i przestało by mieć to sens. Zresztą ankieta jest dobrowolną zabawą i nie przewiduję rozsyłania do nikogo zaproszeń na perfumowanym papierze kredowym.
Nawiasem mówiąc zastanawiam sie czy nie znalazła by się osoba (może jakaś "młoda stażem kolekcjonerskim" ze zdolnościami "birrofilistycznego pi-jaru") która - mówiąc językiem Wielkiej Trójki - "odświeżyła by wizerunek" ankiety kolekcjonerów etykiet piwnych i poprowadziła ja w następnych edycjach ?Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
-
chyba jednak źle zrozumiałeś
Jak poznamy pojęcie terminu "czołówka" tzn ile konkretnie et z danego browaru trzeba posiadać by do owej "czołówki" należeć to wtedy dopiero będzie można określić czy osoby występujące w danej ance to czołówka czy nie. Ja na pewno nie podejmę się definicji tego bo nie widzę sensu i wg mnie nie to jest celem ankiety.
No nic, poczekajmy aż ostatecznie wypowie się Autor tego postu.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
Comment
-
-
Jeszcze w latach osiemdziesiątych i dziewięćdziesiątych było bardzo dużo kolekcjonerów etykiet. Procentowo przeważali nad kolekcjonerami kapsli czy podstawek. Teraz jakby nastąpiła zmiana ról: etykieciarze są w mniejszości, a coraz więcej jest innych kolekcjonerów, co dało się zauważyć na ostatniej giełdzie.
Liczbę zbierających etykiety mogę śmiało szacować na 150 - 200 osób, lecz wiem, że zdecydowana większość zbiera dla siebie i nie chce "ujawniać" tego co ma w zbiorze. A szkoda...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzibrałem udział raz w tej ankiecie i odniosłem wrażenie, że każdy kto nie posiada kilka tysięcy etykiet nie ma motywacji by w niej brać udział. no bo po co?
Pozatym własnie to kolekcjonerzy młodzi ktory nie posiadają dużej ilości et mogą z roku na rok cieszyć się ze stopniowego ale i wyraźnego "wspinania się" w rankingach gdyż obecnie mają szanse zdobywać naprawdę duże ilości (nie mowię że żadkich) etykiet i to bez większego problemu jak kiedyś. Osoby z tzw "czołówki" mogą conajwyżej cieszyć się z u3mania dotychczasowych wysokich pozycji a w najlepszym razie podniecać się wdrapaniem o 1-2 pozycje wyżej.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
Comment
-
-
cóż, mnie zawsze cieszy, że mimo, iż nie posiadam kilka tysięcy etykiet zdarza mi sie mieć z krakowskiego browaru etykiety, których nie ma kilku znanych kolekcjonerów z czołówki. sam ten fakt mnie cieszy a nie chęć wdrapania się do czołówki.
Comment
-
Comment